Пошук

Звіт про діяльність Липовецької дитячо-юнацької спортивної школи у 2023 році

Дата: 28.12.2023 15:16
Кількість переглядів: 26

Фото без описуЛиповецька дитячо-юнацька спортивна школа діє на підставі Закону України «Про фізичну культуру і спорт», постанови Кабінету Міністрів України від 05 листопада 2008 року № 993 «Про затвердження типового Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу», Статуту Липовецької дитячо-юнацької спортивної школи, затвердженого рішенням 6 сесії міської ради 8 скликання від 22 січня 2021 року.

Липовецька ДЮСШ здійснювала свою діяльність у 2023 році згідно з річним планом роботи на 2023 рік, основні зусилля були спрямованні на забезпечення розвитку здібностей вихованців в обраних видах спорту, визнаних в Україні, створенню необхідних умов для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів.

Пріоритетними завданнями дитячо-юнацької спортивної школи у 2023 році були:

здійснення набору дітей до спортивної школи та збереження контингенту, згідно з планом спеціалізації та програмними вимогами за віком;

здійснення навчально-тренувальної та виховної роботи серед дітей та підлітків, спрямованої на зміцнення їх здоров’я;

створення оптимальних умов для всебічного гармонійного розвитку спортсменів;

виховання морально-етичних якостей особистості та патріотичне виховання спортсменів на оздоровчих та культурних традиціях українського народу;

здійснення контролю за проведенням навчально-тренувальних занять, виконання програм з видів спорту, навчальних планів і розкладу занять;

створення умов для підвищення кваліфікації тренерсько-викладацького складу;

забезпечення участі вихованців в міжрайонних, обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях з видів спорту згідно календарного плану;

зміцнення матеріально-технічної бази школи.

 

В ДЮСШ нараховується 23 навчальні групи: 13 – початкової підготовки, 10 – базової, в яких навчаються 362 учні. В порівнянні з минулим роком відбулось збільшення на 2 навчальні групи та на 88 учнів. В даний час тренерсько-викладацьку діяльність проводять 9 тренерів-викладачів, з них 4 штатних та 5 тренери працюють за сумісництвом. Відповідно, 6 тренерів-викладачів з вищою освітою за напрямом фізична культура та спорт. В спортивній школі учні навчаються по шести видах спорту, з них 4 олімпійських види: баскетбол, волейбол, футбол, стрільба кульова та 2 - неолімпійські – пауерліфтинг і ушу.

В Олімпійських видах загалом займаються 302 дитини:

баскетбол – 5 навчальних груп, 77 учнів – 2 тренери-викладачі;

волейбол – 5 навчальних груп, 91 учень – 2 тренери-викладачі;

стрільба кульова – 3 навчальних груп, 33 учні – 1 тренер-викладач;

футбол – 6 навчальних груп, 101 учень – 3 тренери-викладачі.

В Неолімпійських видах загалом займаються 60 учнів:

пауерліфтинг – 1 навчальна група, 16 учнів – 1 тренер-викладач;

ушу – 3 навчальних групи, 44 учні – 1 тренер-викладач.

Основними формами навчально-тренувальної роботи є групові навчально-тренувальні заняття, виховні заходи, навчально-тренувальні збори. Навчально-тренувальні заняття проводились згідно з розкладом, який складено відповідно до програм з видів спорту, тарифікаційного списку, вимог типового положення про ДЮСШ та затвердженого директором школи.

Тренери-викладачі відділення футболу в осінньо-весняний період проводили заняття на стадіоні школи, спортивних майданчиках з штучним покриттям. Тренувальні заняття з волейболу та баскетболу проводились в спортивному залі та на спортивному майданчику з штучним покриттям ДЮСШ. Тренування зі стрільби кульової проводились у стрілецькому тирі опорного закладу «Липовецький ліцей № 2». Тренування відділення ушу проводились у приватному спортивному залі ВАТ «Липовецьке районне підприємство «Агромаш», з пауерліфтингу - у атлетичному залі ДЮСШ.

В ДЮСШ постійно ведеться контроль за станом навчально-тренувального та виховного процесу. Для здійснення організаційно-методичного керівництва діяльністю ДЮСШ проводилися засідання педагогічної ради школи. На засіданнях педагогічних рад вивчався та аналізувався стан навчально-тренувальної та виховної роботи, рівень спортивної підготовки вихованців, результативність виступів у змаганнях різного рівня, підсумки проведення медичних оглядів вихованців, профілактики дитячого травматизму на тренуваннях, проведення інструктажів з охорони праці, техніки безпеки та протипожежної безпеки з працівниками школи тощо. Вносились відповідні корективи та рекомендації у навчально-тренувальний та виховний процес, вивчались нові підходи і рекомендації до навчально-тренувальної діяльності тренерів-викладачів. Протягом навчального року проведено 4 засідання педагогічних рад.

Колектив школи тісно співпрацював з вчителями закладів загальної середньої освіти громади, щодо формування навчальних груп з видів спорту, виявлення обдарованих дітей, які залучались до занять спортом у відділеннях.

Основною формою спортивної роботи є участь вихованців школи у спортивних змаганнях різного рівня.

За звітний період команди та окремі спортсмени школи брали участь в 32 – обласних, 7 – всеукраїнських, 9 – міжрайонних, відкритих змаганнях інших територіальних громад та 5 змаганнях місцевих на території громади.

Кращими результатами вихованців спортивної школи у 2023 році стали:

Команда юнаків та дівчат з пневматичного пістолета та пневматичної гвинтівки, які є постійними призерами обласних чемпіонатів і кубків. В склад збірної команди області на Чемпіонати України запрошувалась Ткач Сніжана (вправа ПП-3).

Команда спортсменів з відділення ушу є постійними переможцями та призерами чемпіонатів і кубків області та України. Успішно представляли громаду у складі збірної Вінницької області: Сидоренко Владислав, Решетник Владислав, Танасюк В’ячеслав, Шмигун Марія, Шмигун Олексій, Побережець Денис. В склад національної збірної команди України в 2023 році включені Березюк Денис, Приймак Владислав, Решетник Владислав, Танасюк Вячеслав, Ворончук Олексій.

Юнаки (2010-2011р.н.) вибороли 2 місце в Чемпіонаті області з футзалу, стали Чемпіонами ВТО ВФСТ «Колос» з футзалу та стали срібними призерами ЦР ВФСТ «Колос» з футзалу серед команд юнаків 2010-2011 р.н.

Друге місце у чемпіонаті області з класичного пауерліфтингу виборола Бойчук Ірина.

Команда дівчат 2009 р.н. виборола 2 місце в чемпіонаті області з баскетболу.

Команда дівчат 2011 р.н. виборола 3 місце в чемпіонаті області з баскетболу.

За підсумками виступів у різноманітних змаганнях у 2023 році учні школи виконали кваліфікаційні нормативи:

кандидат в майстри спорту України – 5 спортсменів.

юнацькі та ІІ, ІІІ розряди – 60 спортсменів.

За звітний період значна робота проведена щодо поліпшення матеріально-технічної бази ДЮСШ. Завдячуючи участі та перемозі в конкурсі проектів БО БФ «МХП-Громаді» «Спортивна інфраструктура для гармонійного розвитку дітей та юнацтва» та «Створення сучасної інфраструктури для розвитку спорту в громаді», коштів ВБФ «Фонд Сергія Тігіпка» і місцевого бюджету проведено улаштування нового сучасного покриття на спортивному майданчику ДЮСШ.

За підтримки ТОВ «Арсенал Інвест Груп Вінниця» та перемозі в конкурсі проектів Громадського бюджету міської ради «Липовець - територія здоров’я». Реконструкція спортивного майданчику в рамках програми президента «Активні парки- локації Здорової України» проведено улаштування гумового покриття на майданчику та проведено благоустрій території біля нього.

Проведено роботи з асфальтування бігових доріжок міського стадіону. За підтримки ТОВ «Арсенал Інвест Груп Вінниця», ВБФ «Фонд Сергія Тігіпка» придбано лавку-трансформер SVS 703.1 для занять пауерліфтингом тощо.

В цілому для поліпшення матеріально-технічної бази ДЮСШ в 2023 році залучено з різних джерел фінансування 954693 гривні. Згідно кошторисних призначень було використано із місцевого бюджету 208 тисяч гривень для придбання матеріалів та 42 тисячі гривень на проведення спортивних заходів.

У наступному 2024 році колектив Липовецької ДЮСШ буде спрямовувати свою роботу на реалізацію державної політики в галузі фізичної культури та спорту відповідно до нормативно-правових актів законодавства України.

З урахуванням сучасних вимог вважати головним завданням вдосконалення форм і методів навчально-тренувального процесу, спрямованих на підвищення рівня спортивних досягнень і здібностей в обраному виді спорту, здобуття навичок здорового способу життя. Також, продовжувати подальшу роботу щодо зміцнення матеріально-технічної бази школи та усування випадків перепрофілювання спортивних споруд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь