Пошук

Аналіз виробничого травматизму за 2023 рік у Липовецькій ОТГ.

Дата: 12.01.2024 14:48
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

 

За 2023 рік у Липовецькій ОТГ було зареєстровано один нещасний випадок на виробництві. Якщо порівнювати рівень виробничого травматизму з попереднім 2022 роком, то він залишився на тому ж рівні.

20.07.2023 року в ПП «Світоч+», с. Вербівка Вінницького району, під час обмолоту ярого ріпаку, на полі № 5, приблизно на відстані 5 км від адміністративної будівлі підприємства, сталось загоряння комбайна John Deere, в результаті чого тракторист підприємства, який перебував в той час на комбайні отримав опіки 38% тіла. З метою встановлення обставин і причин настання даного випадку, а також встановлення осіб, чиї дії чи бездіяльність призвели до його настання,  наказом директора ПП «Світоч+» було створено комісію за участю представника Головного управління ПФУ у Вінницькій області та  фахівця відділу забезпечення заходів пожежно-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС  України у Вінницькій області.

Головою комісії, для встановлення причини загоряння комбайну John Deere, було надіслано запит до Вінницького РУ ГУ ДСНС у Вінницькій області. Згідно довідки №  47-24.1-02-201/47-34 від 04.08 2023 року, наданої РУ ГУ ДСНС у Вінницькій області, ймовірною причиною пожежі стала розгерметизація паливної системи.

У зв’язку з тим, що даний нещасний випадок стався з працівником підприємства в робочий час та під час виконання ним трудових обов’язків, комісія визнала його таким, що пов’язаний з виробництвом. За результатами розслідування було складено акт за формою Н-1/П, а також розроблено ряд профілактичних заходів щодо недопущення подібних випадків у майбутньому. Дані заходи було вжито роботодавцем у повному обсязі, про що було поінформовано Головне управління ПФУ у Вінницькій області.

Потерпілий перебував на лікарняному з 21.07 по 16.10.2023 року.  Головним управлінням ПФУ у Вінницькій області йому було виплачено допомогу по тимчасовій непрацездатності у розмірі 100 % середньої заробітної плати, починаючи з вісімнадцятого дня. Перші сімнадцять днів, згідно чинного законодавства, оплачується роботодавцем.

 Згідно п. 5, ч. 2, ст. 8 Закону України № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» роботодавець зобов’язаний інформувати про кожний нещасний випадок або професійне захворювання на підприємстві (установі, організації).  Розслідування нещасних випадків, професійних захворювань та аварій  на виробництві регламентується Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого  Постановою КМУ № 337 від 17.04.2019 року (далі — Порядок). Згідно п. 8 Порядку роботодавець, у разі отримання інформації про нещасний випадок від безпосереднього керівника робіт, повідомлення від закладу охорони здоров’я, заяви потерпілого, зобов’язаний повідомити протягом доби, за допомогою засобів зв’язку, та не пізніше  наступного робочого дня надати на паперовому носії повідомлення згідно з додатком 2 Порядку:

- Головному управлінню ПФУ у Вінницькій області, тел. 0800219108, e-mail gu@vn.pfu.gov.ua;

- Центрально-західному міжрегіональному управлінню Державної служби з питань праці, тел. (0412) 43-06-51,  e-mail khm@dsp.gov.ua

За несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок або професійне захворювання на підприємстві (установі, організації), згідно статті 165-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачається адміністративна відповідальність вісім-п’ятнадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян.      

                                                                             Відділ профілактики та розслідування

                                                                             нещасних випадків Управління

                                                                             контрольно-перевірочної роботи

                                                                             Головного управління ПФУ у 

                                                                             Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь