Пошук

ГЕРОЇВ ПАМ"ЯТАТИМУТЬ ВІКАМИ...

Дата: 08.05.2023 07:47
Кількість переглядів: 176

ВФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Іваньківській гімназії відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Юрія ВІталійовича Сороки - випускника цієї школи, який загинув 16 серпня 2022 року, захищаючи територіальну цілісність України. Встановили її на фасаді Іваньківської гімназії у день народження Героя.

На урочини відкриття меморіальної дошки Воїну прибули побратими із Могилів-Подільського прикордонного загону, батьки Героя, родина, друзі, однокласники , педагоги та учні, іваньчани, представники 2 відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

В мітингу взяв участь міський голова, у промові він зазначив, що дорогою ціною дається нам боротьба за свободу. Лише із нашої громади понад тридцять життів забрала війна, шість Воїнів вважаються безвісти зниклими. Серед цих патріотів і наш земляк Юрій Сорока. Молодий, енергійний, перспективний, який, не задумуючись, став на захист України.

Сьогодні ми відкриваємо на його честь меморіальну дошку, але не тільки в цьому полягає збереження пам"яті про Героя.

Наші полеглі Герої боролись за те, щоб Україна була вільною розвиненою державою, щоб мала європейське спрямування, стала кращою, позбулася всіх тих стереотипів, які нав"язувались нам росією протягом віків.. І пам"яттю про наших Воїнів мають бути наші справи, направлені на єдність, чуття єдиної родини, відбудову країни, за яку вони віддали найдорожче-життя.

Міський голова висловив вдячність матері Героя Оксані Іванівні та батькові Віталію Миколайовичу за те, що виховали справжнього патріота України, який поклав на вівтар свободи своє життя.

На мітингу виступили перша вчителька Оксана Войт, побратим -прикордонник, староста села Тетяна Дорош.

Зворушливі вірші прочитала поетка із с. Пісочин Антоніна Слободянюк, учителька школи Тетяна Бенера та гімназистка Роксолана.

Як невимовно важко у горі розповіла мама , Оксана Іванівна.

Право відкрити меморіальну дошку було надано кращим учням гімназії. Після чого, учасники заходу поклали квіти, діти запалили лампадки...

Священики українських церков о.Ігор Винярський, о.Степан Шевчук, о.Василь Назар провели поминальну Литію та освятили меморіальну дошку пам"яті головного сержанта прикордонної служби Юрія Віталійовича Сороки.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Юрія та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Відтепер пам’ятний знак на стіні гімназії буде постійним нагадуванням нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника освітнього закладу та захисника рідної Батьківщини.

Світла пам’ять про нашого Героя житиме в наших серцях!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь