Пошук

ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ВОЛЮ, ЗА ЧЕСТЬ, ЗА СЛАВУ, ЗА НАРОД!

Дата: 27.02.2023 13:38
Кількість переглядів: 131

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні у Липовецькій міській раді відбулось вручення нагороди, загиблого при виконанні військового обов»язку Героя, нашого захисника Юрія Віталійовича Сороки, його батькам.

      По закінченні навчання у вищому навчальному закладі Юрій Сорока потрапив на службу до прикордонного загону на Донеччині. В березні 2014 саме його КПП прийняв перший бій. Після повернення із зони проведення АТО, працював у Вінниці.  Часто навідувався до батьків і ніколи не цурався сільської,брудної і важкої праці. Хлібороб з діда- прадіда, завжди брав відпустку літом, але не для відпочинку, а щоб допомогти батькам збирати хліб. З перших днів широкомасштабного вторгнення батьки чули голос сина лише по телефону і то таке щастя випадало не часто. Завжди заспокоював маму - Оксану Іванівну і намагався підтримати батька Віталія Миколайовича. Всього 28 років накувала зозуля нашому захиснику і Герою - Юрію Віталійовичу Сороці- славному сину батьків і України, - ці слова сільського старости Тетяни Дорош з»явилися у мережі, як тільки сумна звістка потрапила в с. Іваньки.

 

На вручення нагороди прибув  представник прикордонної служби полковник Сергій Шмаркатюк. Він зазначив, що кожен із загиблих, хто отримав нагороди, відзначився під час виконання бойових завдань та несення служби.

-Ми мали змогу вручити державні нагороди сім’ям загиблих героїв, які ціною власного життя виборювали незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Вони навіки у нашій пам'яті.

УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №672/2022
"Про відзначення державними нагородами України"
за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне виконання службового обов’язку у Державній прикордонній службі України, СОРОКУ Юрія Віталійовича (посмертно),старшого сержанта, відзначено орденом “За мужність” ІІІ ступеня .

 Полковник вручив нагороду батькам загиблого Героя Оксані Іванівні та Віталію Миколайовичу Сороці.

Міський голова Віктор Бичков висловив щиру вдячніть батькам за гідне виховання сина , за справжнього патріота України, який з перших днів війни вважав своїм обов»язком боронити рубежі рідної України і, не вагаючись, віддав за неї своє життя.

- Наше завдання пам`ятати героїв, не забувати родини, допомагати і підтримувати в цей нелегкий для країни час.

Зі словами вдячності за свого учня звернулась перша його учителька Оксана Войт. Усміхненим, щирим і відкритим запам»ятали його однокласники та учителі.

Таким пам'ятатимуть і односельці.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглого земляка Юрія ВІталійовича Сороки, який загинув  17 серпня 2022 року.

-Це дуже важко, майже неможливо витримати це горе, що торкнулось нас. Ми завжди пишались своїм сином, він завжди був достойним сином України", — говорить мати загиблого Оксана Іванівна.

Вклоняємось низько, памятаємо  кожного, хто пішов на небеса… 

Світла пам'ять герою…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь