Пошук

ДОЛУЧАЙСЯ ДО БРИГАД ДОБРОВОЛЬЦІВ

Дата: 15.02.2023 14:12
Кількість переглядів: 95

 

Фото без опису"Гвардія наступу": які умови вступу, зарплата та бойові завдання чекають на охочих. Пояснюємо
Що таке “Гвардія наступу”
Ця кампанія була ініційована Офісом Президента України, Міністерством внутрішніх справ. Це не мобілізація – набір проходить на добровільних засадах.
Охочих набирають до Нацполіції України, до Державної прикордонної служби та Національної гвардії високовмотивованих людей, які готові служити у відповідних бригадах для звільнення наших земель від загарбників та відвойовування наших територій.
У нас є досвід ще з 2014 року, під час набору добровольців. Тоді, як показала практика, добровольці – це саме ті люди, які готові віддати свої життя, не шкодуючи своїх сил, здоров’я, щоб відвоювати свою рідну землю.
Бригада “Лють”
Це – штурмова бригада Нацполіції України, яка буде налічувати 4300 бійців загалом по Україні. Вона включатиме в себе полк особливого призначення “Сафарі” чисельністю 1200 чоловік, які будуть дислокуватися в Києві й Київській області. Також це буде полк “Цунамі” (1200 чоловік) – Одеса й Одеська область. Батальйон “Луганськ-1” імені Героя України Сергія Губанова (600-700 чоловік), місце дислокації – Дніпропетровська область. Ще буде артилерійський полк, який буде дислокуватися в Житомирській області. І сам апарат цього департаменту буде розташований у місті Києві.
Регіональних підрозділів у кожній області не буде, створюється один-єдиний департамент.
Інші військові формування
Всього буде вісім штурмових бригад: шість – у Нацгвардії України, Нацполіцію представлятиме бригада “Лють”, Держприкордонслужбу – бригада “Сталевий кордон”. Вона створена для захисту кордону, для відбиття нападу з боку держави-агресора.
Завдання
Це – не окопні війська. Відповідно, перед тим, як вони будуть відправлені до участі в бойових діях, звичайно, вони навчання й бойове злагодження з іншими формуваннями, з якими вони будуть виконувати завдання.
Говорити про те, що вони відразу будуть кинуті в бій, ми не можемо. Оскільки саме поняття й специфіка роботи штурмової бригади уособлює в собі знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, проведення зачисток, участі у звільнення окупованих територій, розмінування деокупованих територій, підтримання публічної безпеки й порядку на деокупованих територіях, і багато інших завдань, специфічних саме для цих бригад.
Як приєднатися
Звернутись на гарячу лінію (080 010 00 20) або подати свою заявку через офіційний сайт. І вже звідти опрацьовуються ті анкети, відповідно до того органу, який обрав доброволець.
Вимоги
Основні вимоги до добровольців – це висока вмотивованість та задовільний стан фізичного здоров’я.
Щодо відбору до бригади “Лють”: це можуть бути громадяни від 18 до 55 років, освіта – середня або вища, фізична підготовленість.
Щодо інших формувань – вимоги приблизно такі ж.
Інформує сектор цивільного захисту, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами виконавчого комітету міської ради за матеріалами Суспільне Новини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь