Пошук

Звіт старости сіл Очитків, Люлинці про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:28
Кількість переглядів: 137

Про звіт старости сіл Очитків, Люлинці про виконання повноважень у 2022 році

Відповідно до пункту 11 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Положення про старосту», затвердженого рішенням 7 сесії міської ради 8 скликання від 29 січня 2021 року № 153, плану роботи міської ради 8 скликання на 2023 рік, затвердженого рішенням 44 сесії міської ради 8 скликання від 22 грудня 2022 року № 1148, відповідно до покладених на мене обов’язків та повноважень, звітую про проведену роботу за 2022 рік.

Загальна площа – 3567,6 га.

Площа сіл:

Очитків – 233,9 га;

Люлинці – 174,3 га.

Населення – 507 чоловік, з них: 15 чол. ВПО, 5 багатодітних родин, є родини, які потребують посиленої уваги і контролю.

Мобілізовано 14 чол., мають статус УБД 9 чол.

Минулий рік дуже відрізнявся від попередніх – ми працювали в умовах війни.

Намагалась працювати у звичному для жителів режимі. Але все змінилось після 24 лютого. Найголовнішим у роботі стали два питання: допомога Збройним Силам України і переселенцям (які пізніше були визначені як ВПО).

Жителі наших сіл відразу почали допомагати ЗСУ. Проводили збір коштів і продуктів, виготовляли тушонки, збирали матеріали для плетення маскувальних сіток і пошиття розгрузок, передавали кошти на придбання тепловізора, рацій, медикаментів, засобів гігієни, та на потреби місцевої тероборони, допомагали тим, хто йшов на захист країни. Купили і відремонтували автомобіль ВАЗ, який дніпровські медики використовували для евакуації поранених, нажаль його вже нема), організували пошиття теплих балаклав і відправили в місця замовлень, відправляли продукти до військового шпиталю у м. Вінницю. Старались відправити передачі на передові рубежі до усіх свят (остання відправка на бахмутський напрямок 02.01.2023р). Особливо важко було при відправленні захисників у перші дні, коли великою проблемою було придбання найнеобхіднішого, навіть термобілизни і кариматів. Очолили збір допомоги ЗСУ працівники культури, а сільські клуби стали пунктами збору такої допомоги.

З перших днів війни до наших сіл почали прибувати переселенці з різних регіонів країни. Хтось зупинявся на кілька днів, а хтось проживає і до тепер. Всього було зареєстровано 106 ВПО, 15 із них проживають сьогодні (половина із них не мають куди повертатись). Жителі наших сіл старались забезпечити ВПО всім необхідним: надавали житло, продукти, постільну білизну, посуд, допомагали в облаштуванні житла та подвір’я. Оскільки більша частина не мали власного транспорту та були великі труднощі з пальним, то вся гуманітарна допомога від міської ради та інших організацій доправлялась старостою. Також розвозилась допомога, яку надавали місцеві сільгоспвиробники.

Паралельно виконувались повноваження і обов’язки старости.

Було видано 442 довідки, вчинено 71 нотаріальну дію, вівся військовий облік, було оформлено субсидії і пільги 84 жителям, здійснювався прийом громадян, надавалися відповіді на листи і запити, надавалась допомога при оформленні пакетів необхідних документів на матеріальну допомогу всім, хто цього потребував, відвідувались багатодітні родини та літні люди.

На території сіл працюють два ФАПи, два сільських клуби, сільська бібліотека, три магазини, пункт ритуальних послуг, поштове відділення, сільський базар. Дві соціальні працівниці обслуговують літніх, самотніх людей, добросовісно виконуючи роботи, навіть ті, що не передбачені їх обов’язками. Два працівники обслуговували вдогін у селах Очитків, Люлинці. На даний час один працівник обслуговує два села.

Протягом звітного періоду постійно проводились роботи з благоустрою сіл (загортання, побілка дерев і стовпів, багаторазове обкошування узбіч доріг, прилеглих територій до закладів культури, освіти, адмінприміщення, обкошування території кладовищ, догляд за солдатськими могилами, пам’ятними знаками голодомору (2) та квітниками, прогортання та посипання доріг, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, вирубування та вирізання чагарників біля доріг, на кладовищах, в сільському парку). За підтримки жителів с. Люлинці було вирізано більше 20 сухих дерев (ялинок) біля сільського клубу. На місці зрізаних дерев висаджено алею з туї та самшиту. При допомозі працівників культури і активних громадян було проведено ремонт двох автобусних зупинок, побілку каплиці на кладовищі, прибирання школи, в якій планували розміщувати переселенців.

Організовувати ці роботи в повному обсязі стало вкрай важко без працівника з благоустрою. Проводились толоки, суботники, постійно залучались працівники культури, працівник (по паях) ПрАТ «Агрофорт», продавець магазину «Маяк», медичні працівники та не байдужі громадяни і завжди на рівні з усіма працює староста. Але цього замало. Жителів менше, та території залишаються ті ж і робіт з благоустрою тільки збільшується.

Хочу подякувати орендарям земельних паїв, які допомагали у важкі моменти.

ПрАТ «Агрофорт» було виділено м'ясо для виготовлення тушонок, надано кошти для організації поминального обіду за загиблим воїном, надали допомогу на придбання генератора.

ТОВ «Агробуд» постійно надавались продуктові набори для ВПО, виділили кошти на облаштування кімнати для зберігання генератора.

Керівником СВК «Маяк» надавались продуктові набори для осіб з інвалідністю та переселенців, були виділені кошти для організації похорону загиблого воїна.

Усі аграрії надали по 20 літрів бензину чи дизпалива для обкошування території кладовищ та узбіччя доріг і заготівлі дров на опалювальний сезон та надавали транспортні послуги.

На завершення хочу сказати, що намагалась чесно і добросовісно виконувати свої обов’язки. Також хочу подякувати всім, хто не стояв осторонь, хто постійно допомагав у вирішенні щоденних справ і турбот, розумів і підтримував в усіх починаннях. Та найбільша подяка тим, хто невтомно підтримує наших захисників.

На території підвідомчих сіл залишається ще багато завдань, які вимагають першочергового вирішення. Це ремонт доріг, особливо тих, по яких курсують шкільний автобус та автомобілі, що підвозять хліб і продукти та тих, які ще жодного разу не підсипались. Діти наших сіл не мають ігрового майданчика.

Також залишається не вирішеним питання з вивезенням побутових відходів

Але до закінчення війни пріоритетним напрямом роботи залишатиметься підтримка ЗСУ і ВПО.

Фото без опису

Староста сіл Очитків, Люлинці Зінаїда КУЧЕРЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь