Пошук

Звіт старости села Росоша, селище Липовець про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:26
Кількість переглядів: 220

Фото без описуПро звіт старости села Росоша, селища Липовець про виконання повноважень у 2022 році

Шановні депутати та присутні!

У відповідності до ст. 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» надаю звіт про виконання своїх посадових обов'язків протягом 2022 року.

Росошанська громада включає в себе село Росоша та селище Липовець і є найбільшою за чисельністю населення, яке становить 2340 чоловік. Площа громади складає 3231,8 га, з них площа села Росоша становить 701,244 га, площа селища Липовець – 187,45 га. Відстань до адміністративного центру (місто Липовець) 8 км.

Як член виконавчого комітету міської ради, брав участь у всіх його засіданнях. Ініціював розгляд та вирішення питань для жителів громади (знесення зелених насаджень – 8, надання матеріальної допомоги для двох жителів).

Брав участь в засіданнях постійної комісії міської ради з питань земельних відносин щодо земельних ділянок комунальної власності, що розташовані на території громади і можуть бути надані в оренду через земельні торги, а також сесіях міської ради.

До відділу інвестицій міської ради ми подали пропозиції щодо соціально – культурного розвитку території громади. В основному, це ремонт існуючих доріг, де ще немає твердого покриття та закінчення освітлення вулиць. Частину вже зроблено (освітлена вулиця Пирогова с. Росоша).

З метою сприяння жителям громади в підготовці документів, що подаються до міської ради, ми встановили програмний комплекс «Соціальна громада», за допомогою якого оформили 65 заяв громадянам на надання житлових субсидій, 3 заяви на надання пільг по оплаті житлово - комунальних послуг, 4 заяви на виплату матеріальної допомоги.

Протягом 2022 року громадянам видано 1233 довідки та довідки – характеристики.

Вчинено 37 нотаріальних дій, в тому числі:

засвідчено довіреностей – 16;

засвідчено справжності підпису – 10;

посвідчено заповітів – 8;

засвідчено копій документів – 3.

Ведеться погосподарський облік, подаються відповідні звіти до установ та організацій.

Для 15 одиноких громадян похилого віку надають соціальну допомогу працівники Собко Л.О. та Рибак О.Г.

В нас є 15 багатодітних сімей, з них одна сім'я знаходиться на соціальному супроводі як така, що перебуває у складних життєвих обставинах.

В рамках весняної акції «Чиста громада» проведено впорядкування в'їзного знаку зі сторони Липовця, території кладовища, території Росошанського ліцею, дитячого садка, будинку культури, лікарні АПСЗМ, адміністративного приміщення, Меморіалу Слави в селі Росоша та братської могили в селищі Липовець, прикрашені художніми малюнками зупинки громадського транспорту села Росоша та селища Липовець. Розпочато роботу з благоустрою придорожніх смуг на шляху Липовець – селище Липовець. Навесні 2022 року проведено 4 толоки із звільнення їх від самосійних дерев та кущів. Плануємо продовжити цю роботу і в наступному році.

За рахунок знесених зелених насаджень забезпечено дровами дитячий садок, частково – Будинок культури с. Росоша, Липовецький водоканал та комунальний заклад для перебування одиноких громадян похилого віку в с. Росоша.

Виконано значний обсяг робіт із впорядкування існуючого сміттєзвалища. Двічі проведено його підгортання та одне захоронення побутового сміття, розчищено та прибрано під'їзну дорогу до нього.

Надано 7 відповідей на запити нотаріальних контор.

Забезпечено збір земельного податку на території громади в сумі понад 300 тис. грн.

За рахунок жителів громади та спонсорів придбано генератор з необхідним електрообладнанням та паливом для забезпечення водопостачання наших громадян.

В листопаді 2022 року в адміністративному приміщенні відкрито поліційну станцію в рамках реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади», єдину в нашій Липовецькій громаді. За рахунок сільськогосподарських виробників, фермерів, підприємців, орендарів земельних ділянок Росошанської громади на ремонт приміщення станції було зібрано понад 95 тис. гривен.

Розв'язана росією жорстока і підла війна змусила нас змінити пріоритети своєї діяльності. Через програму «Соціальна громада» ми надали 466 довідок про статус внутрішньо переміщених осіб та оформили заяви на матеріальну допомогу громадянам, що постраждали від війни і перебували на території нашої ради, розмістили для тимчасового проживання більше 300 громадян.

За участі жителів громади проводили збір для потреб ЗСУ продуктів харчування, засобів гігієни, грошових коштів, виготовлено більше 6 маскувальних сіток. Ця робота продовжується і зараз.

В підвалі Росошанського ліцею та Будинку культури с. Росоша за допомогою ПрАТ «Зернопродукт» обладнані бомбосховища із запасом питної води, місць для сидіння, медичними аптечками, аварійним освітленням та живленням.

В адміністративному приміщенні підготовлено та обладнано кімнату для розміщення Пункту Незламності. Встановлено альтернативний обігрів, за необхідності підключається генератор, тоді діє інтернет, є можливість зарядити телефони та гаджети.

Для інформування жителів громади через інтернет, створені дві групи у Вайбер – ОТГ Росоша, селище Липовець із загальною кількістю учасників – 386 осіб.

Започаткували вшанування пам'яті померлих жителів громади в громадській панахиді на кладовищі.

Закінчуючи звіт, впевнений, що тісна співпраця міської ради, старости, жителів, підприємств і підприємців на благо нашої громади дозволить зробити наші населені пункти ще красивішими, зручними та комфортними для проживання, праці і відпочинку.

 

Староста села Росоша, селища Липовець Юрій КОШАЛКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь