Пошук

Про звіт старости села Лозувата про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:24
Кількість переглядів: 119

Фото без описуПро звіт старости села Лозувата про виконання повноважень у 2022 році

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, я, Бурячок Тетяна Петрівна, староста с. Лозувата, Липовецької територіальної громади звітую перед депутатами Липовецької міської ради про проведену роботу за 2022 рік.

Рішенням 14 сесії 8 скликання від 28 травня 2021 року мене затверджено на посаду старости с. Лозувата Липовецької територіальної громади. Затверджено Положення про старосту, яке відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших актів законодавства України, визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання, пов'язані з діяльністю старости.

Станом на 01 січня 2023 року загальна кількість населення становить 537 чоловік, жителів постійно проживаючих 537 чоловік, нараховується 370 домогосподарств.

В населеному пункті працює ФАП, Будинок культури, бібліотека, поштове відділення, функціонує один магазин роздрібної торгівлі, працює один соціальний робітник. Орендують земельні частки (пай) жителів с. Лозувата, ТОВ «ТАС АГРО ЗАХІД» площею 1244,5678 га; ТОВ «Колорит Агро» площею – 176,5118 га, ПП «Відродження 2009» - площею 89,6292 га. Одноосібники 25 чоловік, загальна площа – 74,0000 га.

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям с. Лозувата у підготовці документів, що подаються до органу місцевого самоврядування. Найчастіше мешканці села звертались за отриманням житлових субсидій, компенсації за тверде паливо, різних видів соціальних допомог, матеріальної допомоги на лікування та поховання. Всі звернення на засіданні виконкому були підтримані та задоволені. Впродовж 2022 року мною було видано 211 різних видів довідок. Вчинено 4 нотаріальних дії, з них складено 3 заповіти та відправлено на реєстрацію до Єдиних інформаційних систем м. Вінниця.

В квітні проведено акцію з благоустрою «За чисте довкілля»: силами жителів с. Лозувата та небайдужих громадян, приватних підприємців, проведено прибирання вулиць, видалено кущові дерева по вулицях, проводилось обкошування кладовища в літній період.

В серпні 2022 року на території населеного пункту с. Лозувата проведено грейдерування ґрунтових вуличних доріг.

Протягом звітного періоду проводили оповіщення військовозобов'язаних та призовників про необхідність з'явитись до Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, тим самим сприяла забезпеченню військового обліку військовозобов'язаних на території села. У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, при необхідності, складались відповідні пояснення. Мною, як старостою с. Лозувата, ведеться погосподарський облік домогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному з розташованих на території громади сільському населеному пункті, і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень.

 

Староста села Лозувата Тетяна БУРЯЧОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь