Пошук

Звіт старости сіл Попівка, Вернянка про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:21
Кількість переглядів: 327

Про звіт старости сіл Попівка, Вернянка про виконання повноважень у 2022 році

Відповідно до пункту 11 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Положення про старосту», затвердженого рішенням 7 сесії міської ради 8 скликання від 29 січня 2021 року №153, плану роботи міської ради 8 скликання  на 2023 рік, затвердженого рішенням 44 сесії міської ради 8 скликання від 22 грудня 2022 року № 1148, відповідно до покладених на мене обов’язків та повноважень, звітую про проведену роботу за 2022 рік.

До складу Попівської громади входять два населених пункти: село Попівка та село Вернянка. Загальна площа території населених пунктів складає – 2549,8 гектарів.

Територію населених пунктів складають:

житлова забудова з ділянками для ведення особистого селянського господарства;

землі загального користування;

розпайована земля.

Згідно з погосподарським обліком в селах Попівка та Вернянка станом на 01 січня 2023 року рахується 145 діючих домогосподарств, в тому числі:

с. Попівка - 130 домогосподарств;

с. Вернянка – 15 домогосподарств.

Проживає населення всього – 403 чол., в тому числі:

в селі Попівка- 382 чол.;

в селі Вернянка – 21 чол.

В селах проживають:

діти від 0-6 річного віку - 10;

діти шкільного віку – 41;

працездатного населення – 234;

особи пенсійного віку – 109.

Також на підвідомчій території проживає чотири багатодітні сім’ї, в яких виховується 12 дітей, одна дитина з інвалідністю.

В селі Попівка функціонують:

1) Фельдшерсько-акушерський пункт. Жителі сіл отримують кваліфіковану невідкладну медичну допомогу, можуть придбати необхідні ліки. Періодично проводяться прийоми громадян сімейними лікарями.

2) Попівський сільський будинок культури та бібліотека.

3) Попівський дошкільний навчальний заклад, вихованцями якого щоденно є 10 – 12 дітей. Дитячий садок відвідують четверо дітей внутрішньо переміщених осіб з Києва та Донецької області.

Діти забезпечені якісним 4-х разовим харчуванням. Працівниками закладу проведено косметичний ремонт приміщення, підведена проточна вода.

Опалення пічне, дровами забезпечені на весь опалювальний сезон.

Спільними зусиллями працівників та батьків дітей облаштовано в підвалі магазину укриття на випадок повітряної тривоги, яке відповідає усім вимогам. На придбання будівельних матеріалів відділом освіти Липовецької міської ради виділено кошти в сумі – 3400 гривень.

4) торговий магазин (приватний підприємець Конопко Л.В.), у якому жителі можуть придбати товари першої необхідності: свіжий хліб та хлібобулочні вироби, різні продукти харчування, промислові та господарські товари.

5) поштове відділення зв’язку, де жителі сіл отримують пенсію, субсидії, інші грошові перекази, сплачують комунальні платежі. З 9 грудня 2022 року працює пересувне виїзне поштове відділення зв’язку №76.

На території громади функціонують сільськогосподарські формування:

СТОВ «Поділля»;

фермерське господарство « Надія»;

фермерське господарство «Єлєна»;

одноосібники.

Протягом 2022 року проводилась відповідна робота з благоустрою та приведенню в належний санітарний стан населених пунктів. В березні-квітні місяцях проводився місячник з благоустрою підвідомчої території. Так, як працівника з благоустрою в громаді немає, всі роботи виконували самі (староста, завФАПом, директор будинку культури, працівники дитсадка, поштового відділення) та небайдужі жителі громади. Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку жителям нашої громади, працівникам установ, які долучалися та надавали посильну допомогу в розчистці кладовищ сіл Попівка та Вернянка, упорядкуванні пам’ятних місць, сільських вулиць, автобусної зупинки. За ініціативи працівників дитячого садка було розфарбовано автобусну зупинку в селі Попівка. Протягом усього весняно-осіннього періоду постійно підтримувався належний порядок в населених пунктах, зокрема, на кладовищах, територіях пам’ятних місць та установ, сільських вулиць, автобусної зупинки (здійснювалась вирубка зарослі, побілка дерев та парканів, обкошування бур’янів, прибирання сухого листя).

Працівниками «Комунсервісу» Липовецької міської ради відповідно до укладених договорів з населенням, проводився вивіз сміття (кожен другий понеділок місяця), що сприяє зменшенню та відсутністю стихійних сміттєзвалищ населених пунктах. Хоча, на жаль, останніми місяцями сміттєвоз приїжджає не за графіком, на що є багато нарікань від жителів.

Після повномасштабного вторгнення рф в нашу Україну, введення воєнного стану, жителі громади об’єдналися, надавали посильну допомогу коштами, продуктами харчування, робили тушонки, каші для наших воїнів-захисників. З початку війни до нашої громади переїхали 68 вимушених переселенців з різних міст та областей України. Всіх ВПО було забезпечено житлом, продуктами харчування, одягом, постільною білизною, засобами гігієни та всім необхідним. Станом на даний час в селах Попівка та Вернянка проживають дев’ятнадцять внутрішньо переміщених осіб, в тому числі семеро неповнолітніх дітей.

На належному рівні ведеться військовий облік військовозобов’язаних та призовників, учасників АТО/ООС та їх сімей. Проводиться оповіщення військовозобов’язаних. З початку війни мобілізовано до ЗСУ 32 наших жителів, які захищають Україну від ворога.

Протягом звітного періоду на особистому прийомі розглянуто 29 звернень громадян в усній і письмовій формі. Це здебільшого звернення про надання допомоги в оформлення субсидій, спадщини, соціальних виплат. Надавалася відповідна консультація та роз’яснення, видавались довідки та документи. Також були і спірні земельні питання. Питання вивчалися, вирішувалися, консультувалася в земельному відділі міської ради, при потребі викликала дільничного офіцера поліції. Всі звернення вирішено позитивно. Також багато громадян зверталися за консультацією та роз’ясненням в телефонному режимі.

У 2022 році було вчинено 24 нотаріальних дії, а саме:

складено та посвідчено заповітів - 4;

посвідчено справжність підпису на заяві-відмові від частки в спадщині – 4;

посвідчено довіреностей – 16.

Видано 148 довідок різного характеру.

Надавалась допомога жителям громади в оформленні матеріальної допомоги на лікування, в оформленні субсидій, соціальних виплат.

На постійному контролі знаходяться багатодітні та малозабезпечені сім’ї, умови проживання дітей в них, складалися відповідні акти обстеження.

Гарною традицією є вітання ювілярів з 90, 95 – річним ювілеєм. Так з 90-річчям привітала жительку Куземко Анастасію Кирилівну.

Демографічні показники нашої громади, на жаль, не втішні.

Протягом 2022 року в селах Попівка та Вернянка не народилось ні жодної дитини, померли, на жаль, 10 наших жителів, пам'ять про яких вшановували теплими словами при похованні.

Поряд з цим, в громаді, є важливі проблемні питання, які потрібно вирішувати. Одним із головних є забезпечення населення якісною питною водою. Питання будівництва водогону у селі Попівка є одним із пунктів Стратегії розвитку Липовецької територіальної громади на 2023 рік.

Я, як староста, є членом виконавчого комітету Липовецької міської ради, беру участь в пленарних засіданнях виконкому та сесіях міської ради.

На завершення, щиро дякую за співпрацю міському голові Віктору БИЧКОВУ, керівникам та спеціалістам відділів міської ради, колегам -старостам та діловодам.

Особливу вдячність висловлюю жителям нашої громади, які не стояли осторонь у вирішенні будь-яких питань (благоустрою, збору благодійної допомоги для наших захисників, внутрішньо переміщених осіб та інших нагальних питань).

У цей важкий для всіх нас час, ми повинні допомагати один одному, підтримувати один одного, адже разом – ми сила, і всі ми спільно наближуємо нашу Перемогу!

 

Староста сіл Попівка, Вернянка Катерина АДАМОВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь