Пошук

Звіт старости сіл Лукашова, Берестівка, Нарцизівка, Ясенки, селища Ясенецьке про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:15
Кількість переглядів: 133

Фото без описуПро звіт старости сіл Лукашова, Берестівка, Нарцизівка, Ясенки, селища Ясенецьке про виконання повноважень у 2022 році

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно – правовими актами, Вінничук Лариса Володимирівна староста села Лукашова, Берестівка, Нарцизівка, Ясенки, селища Ясенецьке Вінницького району Вінницької області (далі за текстом – підвідомчі населені пункти), звітую про свою роботу за 2022 рік.

Загальна площа підвідомчих населених пунктів становить 6 042,0 га.

Станом на 01.01.2023 року на території підвідомчих населених пунктів нараховується всього 871 дворів: в с. Лукашова – 295 дворів, Берестівка - 210 дворів, Нарцизівка - 126 дворів, Ясенки – 236 дворів, с-ща Ясенецьке – 4 двори. Загальна кількість зареєстрованих - 1 397 осіб, з них: Лукашова – 541 особа, Берестівка – 315 осіб, Нарцизівка – 194 особи, Ясенки – 247 осіб, с-ще Ясенецьке – 0 осіб, в тому числі: 57 дітей дошкільного віку, 145 дітей шкільного віку, 806 осіб працездатних, 389 осіб пенсійного віку. Без реєстрації на території підвідомчих населених пунктів проживає – 123 особи. Протягом 2022 року мобілізовано – 73 особи. Проживає 123 внутрішньопереміщені особи з них: працездатних – 5 осіб, дошкільного віку – 4 особи, шкільного – 5 осіб, пенсійного віку – 13 осіб.

Проживають:

13 багатодітних родин, в яких виховується 48 дітей;

2 учасників бойових дій;

26 учасників АТО/ООС;

2 дітей з інвалідністю;

40 осіб з інвалідністю всіх груп;

4 одиноких пристарілих громадян обслуговується соціальним працівником.

На території функціонують:

Фельдшерські пункти, які обслуговують населення в селах:

Лукашова – 441 особи;

Берестівка – 270 осіб;

Ясенки – 350 осіб.

Лукашівський ліцей Липовецької міської ради Вінницької області, де навчається – 87 дітей;

Дошкільний підрозділ Лукашівського ліцею Липовецької міської ради Вінницької області, в якому виховується та навчається – 21 дитина;

Лукашівська сільська бібліотека Липовецької публічної бібліотеки;

сільський будинок культури с. Лукашова;

Берестівська сільська бібліотека Липовецької публічної бібліотеки;

сільський клуб с. Берестівка;

сільський клуб с. Ясенки.

Протягом 2022 року була присутня практично на всіх засіданнях виконавчого комітету, беру участь у засіданнях сесії, виконую доручення міського голови та міської ради, інформую їх про виконання доручень.

Прийом громадян проводжу в межах робочого часу по місцю роботи та в позаробочий час за місцем проживання жителів сіл. У звітному періоді на особистому прийомі громадян побували 83 особи. Мешканці зверталися з проблемами різного характеру. Відповідно, надавала їм рекомендації та консультації, а при потребі – зверталася від імені жителів у відповідні органи за належністю. За звітний період було видано довідок різного характеру – 753, складено 20 актів обстеження матеріально – побутових умов проживання жителів підвідомчих населених пунктів для надання матеріальної допомоги на лікування, малозабезпеченим верствам населення та на поховання. В межах компетентності старости посвідчено довіреностей, що прирівнюються до нотаріальних дій – 54; вчинено нотаріальних дій – 21. Здійснювався облік ведення та зберігання погосподарських книг.

Протягом року здійснювалося оповіщення військовозобов’язаних, ведеться облік учасників АТО/ООС та бойових дій; проводилися навчання за методикою ведення військово обліку, звірки. На території проживає 372 військовозобов’язаних, 32 призовники, 73 особи протягом 2022 року мобілізовано .

Видавали жителям населених пунктів повідомлення на сплату земельного податку та інших платежів до бюджету, постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо погашення боргів.

На сьогодні налагоджена співпраця з поліцією, зокрема в особі дільничного – Бондарчука Дмитра Леонідовича, спільно з яким вирішуються проблеми на підвідомчій території та проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота. У своїй діяльності прагну не допускати дій, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади. Дотримуюся правил службової етики встановленими законодавчими актами України, Регламенту виконавчого комітету та виконавчих органів Липовецької міської ради

Протягом 2022 року жителі підвідомчих населених пунктів брали активну участь в культурному житті та благоустрою (чистка кладовищ, впорядкування будинків, подвір’їв, прилеглих до них територій).

Спільними зусиллями працівників комунальних установ, закладів, жителів сіл, а також працівника з благоустрою проводились роботи із впорядкування територій населених пунктів:

Підтримувався задовільний стан на території населених пунктів: обкошувалась трава, чагарники, здійснювалась вирубка сухих та аварійних дерев;

Постійно здійснювалася робота щодо чистки, покосу та утримання кладовищ: повністю вирубано чагарники і викошено бур’яни на кладовищах сіл Лукашова та Нарцизівка. Продовжується дана робота на кладовищах сіл Берестівка та Ясенки;

Розчищено територію старої школи від бур’янів та дикорослих дерев;

Розпочато вирубування чагарників по узбіччю дороги до села Лукашова;

Розчищено прилеглу територію біля пам’ятника загиблим воїнам в селі Лукашова (вирізано сухі та аварійні дерева, скошено чагарники). Отриману деревину розподілили між мобілізованими в лютому – березні 2022 року;

Проведено обрізання гілля дерев, яке було аварійне, по дорозі до села Берестівка;

Проводилася робота по впорядкуванню територій біля установ та організацій (побілка дерев, заборів, упорядкування нової клумби, висаджування багаторічних та однорічних квітів);

Впорядковувалась територія біля пам’ятників загиблим воїнам в селах Лукашова, Берестівка, Нарцизівка, Ясенки (пофарбовано, побілено, висаджено квіти);

Проведено косметичний ремонт пам’ятного знаку жертвам голодомору в селі Ясенки;

Приведено в належний стан автобусні зупинки та території біля них в селах Лукашова, Нарцизівка, Ясенки;

Проводилося обкошування узбіч доріг;

Вивезено суміш для підсипки доріг по вул. Шкільна в сеі Лукашова та вул. Першотравнева в селі Ясенки.

Протягом звітного періоду жителів, яким виповнилося 90, 95 років, вітали з ювілеями з врученням подарунків.

В 2022 році було організовано збір та відправлено благодійну допомогу на Схід України та жителям деокупованих територій Київщини.

Надавалась посильна допомога жителям, які перебувають у складних життєвих обставинах, одиноким пристарілим, внутрішньопереміщеним особам та сім’ям мобілізованих (забезпечення дровами, ліками та продуктами).

Налагоджено співпрацю з керівництвом та працівниками дошкільного та шкільного навчального закладу, що знаходиться в селі Лукашова. За сприяння підприємців здійснено часткове забезпечення продуктами харчування шкільної їдальні та їдальні дошкільного закладу.

Приведено в належний стан шкільний стадіон та розчищено лісопосадки біля нього.

Оцінюючи досягнуте, знаючи проблеми, буду і надалі активно вести пошук шляхів їх вирішення, щоб забезпечити прискорення позитивних зрушень. Хочу відмітити, що для вирішення деяких питань потрібно бажання всіх – зробити наші села кращими. На сьогодні ще не всі розуміють, що «Один в полі не воїн».

Також хочу вас запевнити, що я і надалі братиму активну участь у громадському житті громади та буду продовжувати відстоювати інтереси жителів підвідомчих мені населених пунктів.

У завершенні свого звіту висловлюю подяку жителям села Лукашова, Берестівка, Нарцизівка, Ясенки, селища Ясенецьке за підтримку, довіру, допомогу та внесок в розвиток нашої громади, міському голові, депутатському корпусу, працівникам міської ради, робітникам всіх установ та закладів, підприємцям, одноосібникам, всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашої громади.

Бажаю всім нам успіху та витримки, щоби дожити до кращих часів, а ніж ті, які ми зараз з вами переживаємо. Вірю в перемогу та краще майбутнє нашої України.

 

Староста сіл Лукашова, Берестівка, Нарцизівка, Ясенки, селища Ясенецьке Лариса ВІННИЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь