Пошук

ЯК ВБЕРЕГТИ ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ"Я В УМОВАХ ВІЙНИ

Дата: 17.01.2023 16:37
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Війна вплинула на кожного українця, і кожен із нас травмований нею по-різному. Хтось з цими викликами справляється добре, а комусь потрібна допомога професіоналів.

Професійну допомогу готові надати в обласній клінічній психоневрологічній лікарні ім. акад. О. І. Ющенка. У поліклінічному відділенні з денним стаціонаром працює команда професіоналів над такими порушеннями:

Психосоматичні розлади;

Депресії;

Панічні атаки;

Тривожні розлади;

Розлади сну та харчової поведінки;

Розлади адаптації, в тому числі посттравматичний стресовий розлад;

Розлади особистості та поведінки;

Шизофренія та шизотиповий розлад;

Когнітивні порушення при органічних ураженнях головного мозку.

З пацієнтами працюють психологи й психіатри. Серед психологів центру Діана Мандебура. Вона здебільшого надає допомогу пацієнтам із посттравматичним стресовим розладом. До неї звертаються - військові, ВПО та вінничани.

“Якщо раніше серед військових були пацієнти старшого віку, то зараз це мої однолітки, а то й молодші. Ми можемо знаходити багато спільних інтересів і тоді процес налагодження контакту є простішим. На жаль, у них часто симптоми ПТСР ускладнюються наслідками контузії. В мене є пацієнти, які уже показують гарні результати завдяки нашій терапії”, - розповідає Діана Мандебура.

Підхід у лікуванні до кожного індивідуальний. Немає одного “універсального” правила для всіх. Лікарка наголошує, що не варто повністю забувати про те, що в країні йде війна.

«Переживання, так як і сум, страх, тривога, розпач - це нормальна реакція на ненормальні обставини. Відстрочені переживання горя можуть бути більш важкими аніж проживання в моменті. При цьому не варто забувати про турботу про себе. «Одна свічка може запалити тисячу», проте для цього вона має сама горіти. Слухайте себе і своє тіло, воно вміє підказувати, що доречно, а що ні. Не доводьте себе до крайньої точки виснаження, коли вже немає сил встати з ліжка й поїсти. Любите якийсь спорт, йогу наприклад, - займіться нею. Хочете зібратися з родиною - зберіться якщо є така можливість, наповніться енергією, дбайте про себе, про своє фізичне та ментальне здоров'я,і тоді можна бути більш помічним для себе та оточуючих. Робіть те, що вас наповнює енергією, і варто пам'ятати що здоров’я і якість життя кожного є дуже важливим», - наголошує психолог Діана Мандебура.

Як можна звернутися на прийом до психологів чи психіатрів обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О. І. Ющенка.

Зателефонуйте за номером:

0-800-219-319 (безкоштовно з мобільного),

(0432) 50-79-19

🧐 Детальніше за посиланням: https://bit.ly/3QKoQmp


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь