Пошук

ПАМ"ЯТКА ДЛЯ УЧАСНИКА ОСІННЬОГО ЯРМАРКУ

Дата: 11.10.2022 13:04
Кількість переглядів: 149

ПАМ'ЯТКА

учасника обласних осінніх ярмарків з організації виїзду і торгівлі

сільгосппродуктами та продовольчими товарами

Для належної організації проведення обласних осінніх ярмарків та недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в області, кожен учасник ярмарку повинен:

Самостійно звернутися в територіальну установу Держпродспоживслужби для погодження асортименту товарів, які будуть реалізовуватись на ярмарку.

Торговельне місце на ярмарку, у тому числі автотранспортний засіб, повинно бути обладнане:

- вивіскою про належність торговельного місця (назва району, міста) та інформацією про продавця:

для юридичної особи – найменування підприємства;

для індивідуального підприємця - прізвище, ім'я, по батькові;

- обладнанням, призначеним для викладки товарів (столи, шафи, підтоварники для зберігання товарного запасу, що виключають можливість зберігання товару на землі та ін);

- торговельним обладнанням (ножі, мірні кружки, вилки, розділові дошки, совки, лопатки, щіпці, для рубки м’яса-колоду);

- пакувальним матеріалом (поліетиленові пакети харчового призначення, серветки, целофан, папір і т.д.);

- санітарним одягом (халати, куртки, головні убори, нарукавники, фартухи);

- спеціалізованим обладнанням (в тому числі холодильним) у разі продажу товарів, що вимагають певних умов зберігання;

- ваговимірювальним та іншим вимірювальним обладнанням (проклеймовані гирі), які пройшли повірку в установленому порядку.

На кожного продавця, де це передбачено, мати особову медичну книжку із діючим терміном.

На всі види сировини і продукції мати супроводжуючі документи, що засвідчують їх якість та безпеку.

Дотримуватись правил торгівлі, особистої гігієни, мати на робочому місці воду, рушник, мило.

Зразки товарів, продукцію громадського харчування викладати з урахуванням санітарних вимог і товарного сусідства.

Дотримуватись рекомендованих цін.

Дотримуватись маскового режиму та інших карантинних вимог.

На ярмарках забороняється реалізація товарів:

- з простроченим терміном реалізації;

- без супроводжуючих документів, що засвідчують їх якість та безпеку;

- кондитерські вироби з кремом;

- фаршировану рибу, салати, заливні страви.

- продаж продовольчих товарів непромислового виготовлення, які не мають ветеринарно-супровідних документів, а також без дотримання відповідних умов для зберігання та продажу;

- з порушенням цілісності упаковки і в забрудненій тарі, без етикеток (або листків- вкладишів) і без наявності на етикетці (аркуші-вкладиші) інформації, що наноситься відповідно до вимог діючого законодавства.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби у

Вінницькій області Григорій СИДОРУК

В.о. директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації

Інесса РАТУШНЯК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь