Пошук

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА

Дата: 27.07.2022 16:04
Кількість переглядів: 196

Однією з тем, яку підняли на зустрічі підприємці, була необхідність посилення контролю з боку органу місцевого самоврядування та державних виконавчих структур за підприємницькою діяльністю суб’єктів господарювання, які здійснюють її неофіційно.

За результатами зустрічі, згідно з розпорядженням міського голови, була створена комісія, на яку покладено завдання щодо виявлення випадків здійснення підприємницької діяльності на території Липовецької громади без відповідної державної реєстрації та необхідних дозвільних документів.

27 липня комісія провела перше зібрання та обстеження підприємницьких структур. Переважно вивчалася робота суб’єктів господарювання, які надають свої послуги у сфері побуту, косметологічних та перукарських послуг в м. Липовець. В результаті проведених зустрічей з підприємцями були виявлені певні порушення чинного законодавства в т. ч. і щодо відсутності в окремих з них державної реєстрації. Кожному із суб’єктів господарювання було рекомендовано протягом певного строку усунути наявні порушення. Комісія запланувала проводити свою діяльність на систематичній основі з метою виявлення порушень в різних сферах підприємницької діяльності.

Додатково інформуємо, що на сьогодні для здійснення підприємницької діяльності в нашій державі існують досить гарні умови. Для першої групи платників єдиного податку розмір щомісячної сплати становить лише 10 % від прожиткового мінімуму, для другої – 20 % від мінімальної заробітної плати, для третьої групи ставка зменшена до 2 % від обсягів доходів. Є певні пільги по сплаті єдиного соціального внеску. Для підприємців, які мають цікаві ідеї щодо розвитку власного бізнесу, існують грантові державні програми. Здійснення підприємницької діяльності з офіційною реєстрацією та сплатою податків є внеском кожного в перемогу нашої держави!

Відділ економічного аналізу та залучення інвестицій

виконавчого комітету міської радиФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь