Пошук

КОМІСІЯ З ТЕБ ВИРІШИЛА...

Дата: 10.05.2022 13:24
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

 

ЛИПОВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВІННИЦЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Героїв Майдану,4 м. Липовець, Вінницький район, Вінницька область, 22500;' 2-33-05, 2-31-03;

е-mail: lypovetsmr@gmail.com, код ЄДРПОУ 04325957

                                                 Витяг                                              

                     ПРОТОКОЛ №4

 

засідання Липовецької міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

                   

 

10 травня 2022 року                                                     м. Липовець

 

 

 

І. «Про стан підготовки місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Липовецької територіальної громади до прийняття відпочиваючих».

 

Виступив з інформацією міський голова, голова комісії Бичков В.М. з інформацією про рішення обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 03 травня 2022 року № 16 «Про стан підготовки місць масового відпочинку людей на водних об’єктах області до прийняття відпочиваючих»;

СЛУХАЛИ :

Заступника начальника відділу забезпечення заходів пожежо-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Танасієнка В.А. , проте  що протягом 2021 року на водних об’єктах області виникло 79 надзвичайних подій (в 2020 році - 73 події) під час яких загинуло 65 осіб, з них 2 дитини (у 2020 році - 59 осіб, з них 4 дитини). Найбільша кількість загиблих на воді виникла в Вінницькому районі - 27 осіб, Гайсинському районі - 16 осіб, в Хмільницькому районі - 7 осіб, в Жмеринському, Тульчинському районах по 6 осіб та 3 людини загинуло на території Могилів-Подільського району.

На початку поточного року на території області виникло 3 надзвичайні події, під час яких загинуло 3 особи (Вінницький р-н - 2 особи, Гайсинський р-н - 1 особа).

Відповідно до постанови КМУ від 06.03.2002 року № 264 «Про затвердження Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах» та Правил охорони життя людей на водних об’єктах України визначення та обладнання місць масового відпочинку проводять органи місцевого самоврядування.

Так, у 2021 році на території області було визначено лише 9 місць масового відпочинку, а саме: 3 - Вінницька міська територіальна громада- зона відпочинку - пляж «Гонти», пляж «Центральний», пляж «Хімік»; 3 - Вінницький район с. Тютьки - база відпочинку «Берізка», с.Хижинці - База відпочинку «Кльове місце», с.Лука-Мелешківська - резиденція Тегга Маге»; 1- Тульчинський район с. Заозерне - дитячий санаторій «Подільський Артек»; 2 - Гайсинський район - с. Степашки КЗ «ДФОТ» «Ювілейний», Ладижинська міська територіальна громада - місце масового відпочинку Ладижинської міської ради.

Сезонними рятувальними постами обладнані 8 місць масового відпочинку на яких чергують 25 рятувальників із них 25 - мають свідоцтва про проходження попередньої спеціальної підготовки. На території визначених водних об’єктів встановлено спеціальні стенди з матеріалами щодо попередження загибелі людей на воді у відповідності Правилам охорони життя людей на водних об’єктах. Проте, у жодному з районів та міст області стихійні пляжі не обладнані достатньою кількість стендів про заборону купання.

Порівняно з минулими роками кількість місць масового відпочинку громадян на воді не змінюється, що свідчить про те, що місцеві органи влади не виконують вимоги Порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах та Правил охорони життя людей на водних об'єктах України стосовно обов’язковості визначення власними рішеннями місць масового відпочинку людей на водних об'єктах.

Слід зазначити, що у Жмеринському, Могилів-Подільському, Тульчинському та Хмільницькому районах не визначено жодного місця для відпочинку людей на воді, незважаючи на наявність у них місць стихійного купання людей.

Як наслідок, під час купального сезону у літній період найбільшу кількість загиблих на воді зафіксовано саме у невизначених місцях відпочинку, де не вживаються заходи щодо забезпечення безпеки людей на водних об’єктах.

Разом з тим, враховуючи, що на території України, внаслідок збройної агресії російської федерації, починаючи з 24 лютого 2022 року, оголошений режим «Воєнного стану», існує постійна загроза ракетного обстрілу обласного центру та інших міст обласного значення де розташовані місця масового відпочинку людей на водних об’єктах. Відсутність найпростіших укриттів для відпочиваючих на пляжах не дозволяє здійснити захист людей під час раптової «Повітряної тривоги».

Протягом 2021 року на водних об’єктах Липовецької територіальної громади виникло 3 надзвичайних події, під час яких загинуло 3 осіб, з початку 2022 року на водних об’єктах надзвичайних подій не виникало.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорень,

Комісія вирішила:

1.Взяти до відома інформацію заступника начальника відділу забезпечення заходів пожежо-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Танасієнка В.А.

 2.Відтермувати початок купального сезону до закінчення терміну запровадження режиму «Воєнного стану» .

3.Начальнику 21 ДПРЧ (м. Липовець) 2ДПРЗ ГУ ДСНС України у Вінницькій області  ( Цюпі В.В.):

3.1.Проаналізувати інформацію та підготувати пропозиції щодо покращення стану та профілактиці загибелі людей на водних об’єктах.

 

Термін виконання:  до 01 червня 2022 року

4. Контроль за виконанням рішення з І-го питання покласти на начальника 21 ДПРЧ (м. Липовець) 2ДПРЗ ГУ ДСНС України у Вінницькій області Василя Цюпу.

ІІ. «Про заходи щодо попередження  пожеж в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю зернових культур та заготівлі грубих кормів  в пожежонебезпечний період 2022 року»

 

СЛУХАЛИ:

Заступника начальника відділу забезпечення заходів пожежо-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Танасієнка В.А., що протягом 2021 року на території громади виникло 45 пожеж, з них: 26 пожеж у природних екосистемах, решта 19 пожеж виникли у домоволодіннях, що належать громадянам. Економічні витрати від яких склали орієнтовно 2 млн. 900 тис. грн., з них прямі матеріальні збитки становлять 486 тис. грн., врятовано матеріальних цінностей на загальну суму понад 1 млн. грн. За вказаний період на пожежах загибелі не було.

 Основні причини пожеж:

- порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок – 7 пожеж;

- порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, тепло генеруючи агрегатів, установок, газового обладнання, тощо – 5 пожеж;

- необережне поводження з вогнем, куріння – 32 пожежі;

- інші причини виникнення пожеж – 1.

З початку 2022 року на території громади виникла 41 пожежа з них: 33 пожежі у природних екосистемах, решта 8 пожеж виникли у домоволодіннях, що належать громадянам,на пожежах загибелі не було.

З настанням найбільш критичного пожежонебезпечного періоду в області спостерігалась велика кількість пожеж, які виникають на полях фермерських господарств та на полях приватних осіб внаслідок спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать у 2021 році зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок, яких вогнем знищено пожнивні залишки на загальній площі 17,4 гектарів.

 За результатами доповіді та з урахуванням обговорень,

Комісія вирішила:

1.Заступнику начальника відділу забезпечення заходів пожежо-профілактичної роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Танасієнка В.А.:

1)Здійснити комплекс заходів щодо забезпечення пожежної і техногенної безпеки об’єктів, які будуть задіяні під час збирання продукції нового врожаю, перевірок  пожежної і техногенної безпеки елеваторів, хлібоприймальних пунктів та інших місць зберігання зерна.

Термін виконання: травень-вересень 2022 року

 

2) Організувати постійну передачу коротко-текстових повідомлень на протипожежну тематику, звернень до громадян через ЗМІ в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю зернових культур та заготівлі грубих кормів.

Термін виконання: травень-вересень 2022 року

 

2. Відділу економічного аналізу та залучення інвестицій  виконавчого комітету міської ради (Станіславському Ю.С.) :

1) Спільно з заступником начальника відділу забезпечення заходів пожежо-профілактичної  роботи у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області (Танасієнко В.А.) організувати і провести наради з керівниками фермерських підприємств з питань організації та забезпечення протипожежного захисту нового врожаю.

Термін виконання: липень-серпень 2022 року

2)Організувати перевірку технічного стану і забезпеченості протипожежними засобами та первинними засобами пожежогасіння комбайнів, тракторів та іншої сільськогосподарської техніки задіяної на збиранні врожаю.

Термін виконання:травень 2022 року

 

3.Керівникам підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності, об’єктів збирання, зберігання та переробки врожаю:

 1)Забезпечити проходження навчання з питань пожежної безпеки та функціональне навчання з питань цивільного захисту.

Термін виконання: травень 2022 року

2)Наказами керівників об'єктів призначити відповідальних осіб за протипожежний стан будівель, приміщень, цехів, складів та інших дільниць, на яких покласти здійснення  контролю  за  станом протипожежного режиму, справністю електроустановок, технологічного обладнання, вжиття необхідних заходів до усунення недоліків, а також ретельне проведення оглядів виробничих приміщень після  закінчення роботи.

                                                Термін виконання: травень 2022 року

3) Організувати  проведення  оглядів протипожежного стану об'єктів із  залученням  до цього членів добровільних пожежних дружин та  інших  добровільних протипожежних формувань. У процесі оглядів проаналізувати  і  визначити  додаткові заходи до посилення пожежної безпеки об'єктів. Перевірити  боєздатність добровільних пожежних дружин, справність систем виявлення та гасіння пожеж, пожежної техніки, внутрішнього і зовнішнього протипожежного водогону та інших систем водопостачання. Встановити вогнегасники у визначених місцях.

                                                Термін виконання: травень 2022 року

4) Здійснити перевірку технічного стану, а за необхідності, відремонтувати пристрої блискавкозахисту, електрообладнання. Здійснювати постійний контроль за правильністю їх утримання та  експлуатації, своєчасним і якісним ремонтом.

                                                Термін виконання: травень 2022 року

5) Очистити виробничі, складські та  господарські  території, горища та підвали від спалимих матеріалів.  Категорично заборонити спалювання  сміття,  виробничих  відходів біля  будівель  та  споруд.  Їх  утилізацію  здійснювати тільки в спеціально відведених для цього місцях.

Термін виконання: постійно

6) Забезпечити виробничі та складські приміщення, територію, а також комбайни, трактори та іншу сільськогосподарську техніку необхідною  кількістю  первинних засобів пожежогасіння, привести інвентаризацію іскрогасників, у разі недостатньої кількості, сільськогосподарську техніку оснастити справними іскрогасниками.

                                      Термін виконання: травень 2022 року

7) Привести  в  робочий  стан  джерела внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання.

Термін виконання: травень 2022 року

8) До початку збирання врожаю всю збиральну техніку, агрегати та автомобілі привести в справний технічний стан.

Термін виконання: травень 2022 року

9) Визначити порядок зберігання та використання  вибухопожежонебезпечних речовин, балонів  з  газами та інших матеріалів, що мають підвищену пожежну небезпеку. Особливу увагу звернути на відповідність протипожежним вимогам місць їх використання, фасування,  проведення  зливних і наливних операцій.

                                                Термін виконання: травень 2022 року

10) Провести додаткові протипожежні інструктажі з  працівниками, що зайняті на роботах з підвищеною  пожежною  небезпекою, обслуговуючим персоналом електроустановок, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.

                                                Термін виконання: травень 2022 року

11)Опрацювати  об’єктові інструкції про заходи пожежної безпеки. Переглянути та доповнити склад бойових розрахунків добровільних пожежних дружин (команд).  Закріпити за ними виробничі дільниці для нагляду за дотриманням протипожежного режиму.                                            

Термін виконання: травень 2022 року

12) Організувати цілодобове чергування членів протипожежних формувань на  пожежній та пристосованій для гасіння пожеж техніці.  Вжити заходів по ремонту пожежної техніки, недопустимості відключення  телефонного зв'язку від будівель пожежних депо, а також забезпеченню пожежної техніки, що є в господарствах, необхідним запасом пального.

Термін виконання: під час сільськогосподарських робіт

 

4.Відділу документування та діловодства Липовецької міської ради Соловйовій Н.С. довести дане рішення комісії до відома зацікавлених осіб після його прийняття.

Термін виконання : до11 травня 2022 року

5.Контроль за виконанням рішення з ІІ-го питання покласти на  начальника 21 ДПРЧ (м. Липовець) 2ДПРЗ ГУ ДСНС України у Вінницькій області Василя Цюпу.

  

 

Голова комісії                        (підпис)                                   Віктор БИЧКОВ

 

Секретар комісії                    (підпис)                                   Володимир МИХАЙЛЕНКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь