Пошук

До уваги громадян Липовецької територіальної громади

Дата: 11.10.2021 10:08
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

З 5 жовтня 2021 року стартував конкурс Вінницької обласної Ради «Комфортні громади»  (далі – Конкурс) на  2021-2022 роки. В цьому році Конкурс проходитиме у два етапи. Метою такого підходу до його проведення є популяризація участі громадських ініціатив у житті та розвитку територіальної громади, підвищення рівня залучення громадян до вирішення соціальних та економічних проблем громади, зростання інформованості жителів про діяльність органів місцевого самоврядування та визначення найкращих проєктів, шляхом прямого волевиявлення жителів територіальної громади.

Пріоритетні напрямки проектів:

«Безпечна та доступна громада» - впровадження сучасних цифрових технологій та рішень для підвищення рівня безпеки та добробуту жителів громади.

«Здоров’я жителів громади» - здійснення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я (первинного та вторинного рівня) задля забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення громади.

 «Сучасна громада» - розвиток культурної, спортивної та туристичної інфраструктури, благоустрій територій і зон відпочинку, інше.

«Спроможна громада» - економічний розвиток громад, розвиток малого підприємництва.

 

Умови проведення І-го етапу Конкурсу на території Липовецької міської ради

 

1. Подавати проєкти можуть фізичні особи віком від 18 років, які є громадянами України та проживають та/або зареєстровані у Липовецькій територіальній громаді. Для цього потрібно зібрати та оформити згідно вимог такий пакет документів:

- заява та реєстраційна картка проєкту (додаток 1);

- форма проєкту (додаток 2);

- за наявності фінансового внеску третіх сторін (кошти фізичних осіб та спонсорів) – належно засвідчені гарантійні листи про зобов’язання щодо виділення коштів з чітко зазначеною назвою проєкту та сумою;

- документи, що обґрунтовують видатки в рамках проєкту: проєктно-кошторисна документація (ПКД, за наявності), проєкт ПКД, комерційні пропозиції, які надаються як додаток до бюджету);

- довідка про балансоутримувача про правовий статус нерухомого майна; 

- фото об’єкта.

2. Прийом проєктів проводиться відділом економічного аналізу та залучення інвестицій Липовецької міської ради (м. Липовець, вул. Героїв Майдану, 4)  з 15 жовтня по 15 листопада 2021 року в паперовому та електронному виглядах відповідно до затвердженої Форми проєкту (додаток 2). Проєкт попередньо має отримати підтримку не менше 25 осіб – громадян України віком від 18 років, які є жителями громади і підтримують проєкт.

3. Відбіркова комісія, протягом 10 календарних днів з дня закінчення подання проєктів на І етап Конкурсу, здійснює перевірку проєктів на відповідність його вимогам. Результати перевірки вносяться у протокол, і ці проєкти разом з інформацією про проведення подальшого голосування розміщуються на офіційному сайті Липовецької міської ради, на офіційній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», інформаційних дошках.

4. Голосування за проєкти відбувається з 25 листопада по 5 грудня 2021 року  (15 днів). Автори проєктів самостійно організовують інформаційні заходи щодо власних проєктів з метою отримання якомога більшої підтримки жителів громади.

5. Голосувати мають право жителі територіальної громади віком від 18 років. Одна людина може проголосувати один раз за один проєкт.

6. Голосування за проєкти здійснюється шляхом заповнення бланку для голосування в пунктах голосування (час для голосування, кількість, місце голосування та його адреса встановлюються Відбірковою комісією) і повідомляється жителям громади через публікації на сайті, дошках оголошень тощо.

7. Результати голосування по кожному окремому проєкту підсумовуються і зазначаються у протоколі засідання Відбіркової комісії. Проєкти, що набрали найбільшу кількість голосів жителів громади допускаються до участі у ІІ етапі Конкурсу (але не більше 4-х проєктів).

8. Якщо проєкти набрали однакову кількість голосів, то рішення приймається Комісією, шляхом голосування.

9. Проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами І етапу Конкурсу, підлягають для оформлення та подання на ІІ етап Конкурсу Липовецькою міською радою до 17 грудня 2021 року.

До участі в І-му етапі Конкурсу на території Липовецької міської ради не допускаються проєкти в таких випадках:

- невідповідність змісту проєкту визначеним пріоритетним напрямам;

- невідповідність поданого проєкту вимогам, зазначеним у цьому положенні;

- недотримання умов Конкурсу щодо комплектності поданих документів;

- виявлення недостовірної інформації щодо проєкту, ініціативної групи, автора, керівника, чи іншого, що може заважати реалізувати проєкт;

    • конкурсант подав заявку пізніше, ніж визначено оголошенням про Конкурс;
    • конкурсант подав проєкт, сума якого перевищує граничну вартість.

Не фінансуються проєкти, які передбачають:

    • отримання заробітної плати, винагород та інших компенсаційних виплат;
    • погашення боргових зобов’язань та матеріальних збитків;
    • купівлю ліцензій, патентів, товарних знаків;
    • купівлю і ремонт техніки для особистих потреб громадських організацій, фізичних осіб, ОСББ та органів самоорганізації населення;
    • випуск авторських робіт, організацію та проведення персональних виставок;
    • спрямування на політичну та виборчу діяльність;
    • отримання прибутку і прямої матеріальної допомоги;
    • виконання робіт на об'єктах, які перебувають у приватній власності (окрім ОСББ).

Додаток 1

Додаток 2

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь