Пошук

Писанка – вічна перлина нашого роду

Дата: 30.04.2021 09:02
Кількість переглядів: 512

Фото без опису

Наближається одне з найбільших християнських свят — Великдень. Всі ми чекаємо це свято з піднесеним настроєм, надіями та сподіваннями.

Одним етам із підготовки до свята є розпис писанок. Писанка відома у культурах різних народів. Історія її сягає глибини віків. Та лише українці зуміли найбільш виразно донести свої уявлення про життя за допомогою символів та знаків, якими її розписують

Писанкою зустрічали весну, вона була атрибутом різних язичницьких культів. Нею задобрювали богів і відганяли від дому нечисть. Християни побачили у розписаному яйці знак вічного життя і стала писанка символом великодньої радості.

Напевно, кожна людина хоч раз у своєму житті намагалась зробити писанку власноруч. Хтось просто опускав яйця у фарбу, чи наклеював наліпки, а комусь вистачало наснаги та терпіння виготовити справжній шедевр – розмалювати писачком. 

Аби прикрасити своє життя у ці передсвяткові дні, 29 квітня, на базі відділу обслуговування дорослих користувачів Липовецької публічної бібліотеки був проведений майстер-клас під назвою «Рукотворне диво – писанка» для дорослих користувачів бібліотеки.

Під час заходу кожен зміг на практиці створити неповторні візерунки, навчитися правильно тримати писачок та дізнатися значення символів та кольорів притаманних регіонам України.

Всі учасники майстер-класу отримали початкові практичні навички розпису великодніх яєць. У когось ця робота була зроблена вперше та неповторна писанка вийшла у кожного.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь