Пошук

Стан  дотримання  законності  та правопорядку  на території  Липовецької територіальної громади

Дата: 18.07.2024 12:28
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Про стан  дотримання  законності  та правопорядку  на території

 Липовецької територіальної громади на засіданні виконавчого комітету доповів дільничний офіцер поліції ОЛЕКСАНДР ДАЖУРА

 

 

Протягом 1 півріччя 2024 року діяльність співробітників відділу поліції № 4 Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області, в тому числі дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громади, була націлена на підвищення якості обслуговування населення, зміцнення довіри людей до Національної поліції, ця мета в діяльності підрозділу і в подальшому залишається в пріоритеті

Національна поліція України виконує поставлені  завдання та функції, а саме:

забезпечення публічної безпеки і порядку;

 -охорона прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави;

 протидії злочинності;

 -надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

В зв’язку з реформуванням правоохоронних органів та органів самоврядування, враховуючи зміни до адміністративно-територіального устрою Вінницької області, на даний час до оперативного обслуговування відділу  поліції № 4 ВРУП ГУНП віднесено території адміністративних меж територіальних громад: Липовецької , Турбівської та Погребищенської територіальних громад.

Липовецьку територіальну громаду, в яку входить 39 населених пунктів, з загальною кількістю населення близько 20 тисяч осіб обслуговують за штатом 3 дільничних офіцери поліції  Дажура О.В., Гринюк А.О., ЧЕРНІЄНКО А.С.  та 1 поліцейський офіцер громади Бондарчук Д.Л., інший поліцейський офіцер громади Швець В.Л. відряджений до стрілецького батальйону Національної полцції.

У даний час з метою налагодження досконалого механізму взаємодії дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громади з працівниками інших служб щодо попередження та розкриття кримінальних правопорушень, підвищення обізнаності про стан оперативної обстановки на територіях обслуговування, належних партнерських стосунків між поліцією і населенням щодо профілактики правопорушень проводяться профілактичні заходи по відвідуванню помешкань громадян дільничними офіцерами поліції, ними проводиться роз’яснювальна робота серед населення громади щодо особистого захисту їх майна від протиправних посягань, недопущення стати жертвою шахраїв, які шляхом телефонного обману здійснюють отримання інформації від громадян з метою зняття коштів з їх банківських рахунків, а також отримання щодо осіб, які зберіганням та розповсюдженням наркотичної сировини.

Відповідно дільничними офіцерами поліції по території громади за І півріччя 2024 року розглянуто та вирішено по суті  звернень громадян (ст. ДОП ДАЖУРА О.В. – розглянув 67 звернень, ДОП ГРИНЮК А.О. – 49 звернень) так до відділу поліції № 4 за поточний рік надійшло 1453 повідомлення по Липовецькій ТГ.

На території міської ради дільничними виявлено та задокументовано 6 кримінальних правопорушень (ст. ДОП ДАЖУРА О.В. - 4 з них за статтями:     185 ч.4-3,  296-1, 125-2 КК України з них всі 4 кримінальних правопорушення направлено до суду; ДОП  ГРИНЮК А.О  - 2 з них по статтях: ст. 125 КК України з них  2 кримінальних правопорушення направлено до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства).

З кримінальних правопорушень -  крадіжки,  спричинення тілесних ушкоджень, хуліганство та інші.

По території міської ради виявлено та припинено дільничними 158 адміністративних правопорушень (ст. ДОП ДАЖУРА О.В. – 46 з них по статтях: ст. 51 КУпАП - дрібна крадіжка, ст. 173 КУпАП - дрібне хуліганство, ст. 173-2 КУпАП - вчинення домашнього насильства, ст. 176 КУпАП - зберігання самогону, ст. 178 КУпАП  - поява в публічних місцях в пяному вигляді, ст.187 КУпАП порушення правил адмін. Нагляду, ст. 192 КУпАП порушення порядку перереєстрації зброї;

ДОП ГРИНЮК А.О – 35 адмін.правопорушень, з них по статтях: ст. 156 КУпАП-1, ст. 173 КУпАП дрібне хуліганство, ст. 173-2 КУпАП вчинення домашнього насильства, ст. 176 КУпАП- зберігання самогону, ст. 177 КУпАП придбання самогону, ст. 178 КУпАП - поява в публічних місцях в пяному вигляді, ст. 183 КУпАП - завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, ст. 192 КУпАП - порушення порядку перереєстрації зброї.

Віддповідно до ст.210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме – за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, дільничними офіцерами поліції та поліцейськими Офіцерами громади здійснюється розшук і доставка осіб, що ухиляються від мобілізації, до РТ ТЦК та СП. Так, у  І півріччі цього року розглянуто 52 справи за  ст.210-1 КУпАП, та правопорушників доставлено до ТЦК для вирішення питання про притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства.

Актуальною проблемою на сьогодення є забезпечення публічної та порядку на території громади, а також виявлення фактів продажу фальсифікованої алкогольної та  тютюнової продукції, де співробітниками поліції задокументовано – 1 факт. По громаді дільничними офіцерами поліції задокументовано 26 фактів вчинення домашнього насильства та 20 осіб, поставлено на профілактичний облік та з якими систематично проводиться відповідна превентивна робота.

На території області, як і на території обслуговування трапляються випадки вчинення крадіжок, шахрайств відносно жителів, особливо відносно осіб похилого віку та їх майна.

Відділом поліції проводяться заходи спрямовані на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, здійснюють продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам, із забезпеченням своєчасного повернення таких дітей у сім'ї та навчальні заклади за місцем проживання, посилення їх соціальної та правової опіки, поліпшення виховної роботи з ними.

Активізовано профілактичну роботу з особами, які раніше скоювали кримінальні правопорушення та правопорушення повязанні з домашнім насильством, з виявлення нелегальних мігрантів, осіб, які надають їм посередницькі та допоміжні послуги, виявлення і перекриття каналів незаконної міграції.

Поліцейські здійснюють всі необхідні заходи для посилення безпеки мешканців.

З цією метою поліцією впроваджується програма “Безпечне місто”, метою якої є встановлення відеонагляду в публічних місцях, проводиться робота щодо розширення мережі встановлених у публічних місцях кнопок термінового виклику поліції.

 Як свідчить практика, досить часто злочинці, у разі виявлення до них уваги, відмовляються від своїх намірів.

Проводиться постійний моніторинг стану оперативної обстановки і вживаються невідкладні заходи реагування на її зміни з метою недопущення ускладнення криміногенної ситуації та порушень публічного (громадського) порядку на території обслуговування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь