Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ...

Дата: 22.06.2024 08:59
Кількість переглядів: 86

Фото без описуФото без описуФото без опису

Цього дня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю із СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону - від Балтійського до Чорного моря. Розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, як складова, але основна частина Другої світової війни.

Вона тривала від 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. ЇЇ бої стали одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття

Війна показала українцям руйнівну силу обох тоталітарних режимів

Усім відомі злочини нацистів на окупованих територіях України – Голокост, розстріли мирного населення, створення таборів смерті, спалення сіл. Не менш жорстокими були злочини і комуністичного режиму: розстріли політичних в’язнів у Західній Україні в червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу, депортація кримських татар, примусове виселення автохтонних українців з їх етнічних земель... Ці злочини сьогодні продовжує росія проти українського народу.

Здавалося все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом кривавих дій.

Але війна безжальна до пам’яті: 24 лютого 2022 року, приблизно о 5:00, росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну із застосуванням усіх видів озброєння.

Земля наша знову обливається кров’ю гідних дочок і синів, які гинуть, захищаючи нашу країну, болять і кровоточать рани поранених, земля захлинається від крові та сліз матерів, сестер, побратимів.

Воїнів світла та добра додому чекають всі українці, вони молять Бога щоб наші захисники повернулися живими та неушкодженими.

У цей день біля пам’ятних знаків, пам"ятників землякам, полеглим у 2-ій світовій війні, пройшли мітинги вшанування їх пам"яті.

У Липовці до Тризуба, екрану Пам"яті та Меморіалу Слави прийшли працівники міської ради, сім"ї загиблих у російській війні наших земляків, депутати міської ради, ветерани осередку, аби схилити голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала Друга Світова та російсько-українська війна. Траурний мітинг провів міський голова.

-Здолали ворога тоді-поборемо його тепер!

Надто велика ціна волі та незалежності України, яку заплачено. Ніколи не пробачимо.

Слава українським Героям!

В хвилині мовчання завмерли , а метроном відраховував час скорботи, якої нічим не виміряти...

На мармурові плити поклали квіти.

Слава вічна і світла пам’ять Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь