Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ГЕРОЇВ

Дата: 17.05.2024 10:31
Кількість переглядів: 136

Фото без описуФото без описуФото без опису

Старости сіл Липовеччини , на чолі із міським головою Віктором Бичковим вшанували пам»ять шановного колеги, ПЕТРА ВОЛОДИМИРОВИЧА ДИШЛОВА, який загинув у війні з росією два роки тому.

Петро Володимирович народився 17 лютого 1978 р. у селі Зозів, що на Липовеччині. Після здобуття середньої освіти вступив до Погребищенського медучилища. По тому працював у с. Вербівка фельдшером. Згодом вербівчани обрали його сільським головою, бо дбав про людей, за село.

За своє коротке яскраве життя Петро Володимирович заслужив повагу та авторитет серед жителів села та Липовецької громади, як голова сільської громади, а згодом – староста відповідного старостату.

З перших днів широкомасштабного вторгнення, маючи бронь, він у числі перших земляків став на захист України.

Під час важких боїв неодноразово рятував життя поранених бійців.

16 травня 2022 року наша Липовецька громада і Україна втратили свого вірного сина, справжнього патріота Батьківщини.

Цього дня він востаннє виходив на зв’язок. Тоді із побратимами вирушив на військове завдання в сторону Лиману в село Дробишеве, що у Донецькій області.

Тривалий час вважався безвісти зниклим. У листопаді 2022 року тіло загиблого Героя вдалось розшукати.

44-річним пішов до Небесного війська Петро Володимирович Дишлов, добра й чуйна людина, вірним Присязі та Батьківщині.

Поховали його у рідному селі Вербівка.

Сьогодні, у другу річницю загибелі, родина, односельчани та колеги зібралися на сільському цвинтарі біля його могили, аби вшанувати пам»ять Героя.

Священник Храму Дмитрія Солунського , о.Василь Андрійчук відслужив панахиду. Мітинг відкрила в. о. старости села Галина Семчук. Міський голова ВІктор Бичков ще раз підкреслив, що наша воля і незалежність здобуваються надзвичайно дорогою ціною. Висловив співчуття батькові - Володимиру Леонідовичу, дружині - Світлані Вікторівні, сестрі, донечкам.

Присутні поклали квіти до підніжжя пам»ятника.

Того ж року, через тиждень, загинув ще один наш захисник, вербівчанин , Федір Васильович Цуцей. Присутні вшанували його пам»ять хвилиною мовчання і поклали квіти на могилку.

На честь героїв-односельчан на фасаді приміщення, де розташовані ФАП і старостат , відкриті меморіальні дошки. Учасники мітингу вклонилися пам"яті загиблих воїнів і поклали квіти до пам»ятних знаків.

Роки болю і невизначеності мають завершитися і настати час відплати! Разом ми сильні!

Герої не вмирають! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь