Пошук

Звіт про роботу відділу культури, молоді та спорту Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області за 2023 рік

Дата: 27.03.2024 11:35
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

Звіт про роботу

відділу культури, молоді та спорту Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області за 2023 рік

 

Відділ культури, молоді та спорту Липовецької міської ради (далі-відділ) створений міською радою з метою забезпечення умов для розвитку особистої і творчої самореалізації кожного громадянина, формування інформаційного-освітнього простору, забезпечення в межах визначених законодавством прав у сфері культури, молоді та спорту, виконання функцій в межах повноважень, визначених Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Основна діяльність

Відділ протягом 2023 року здійснював управління закладами культури та спорту контроль за дотриманням законодавства в галузі культури, молоді та спорту, бюджетного законодавства щодо місцевого бюджету, організовував проведення конкурсів, фестивалів творчості та інших заходів, спрямованих на підвищення культурно-освітнього рівня дітей, забезпечував організацію проведення фізкультурно-спортивних заходів, проводив спортивні змагання і навчально-тренувальні збори, сприяв комплектування та оновлення фондів бібліотек.

З метою забезпечення роботи закладів культури працівниками відділу культури, молоді та спорту у законодавчо визначені терміни затверджено штатні розписи, кошториси загального та спеціального фонду на 2023 рік.

Кошториси, плани асигнування загального та спеціального фонду на 2023 рік відображені в програмному забезпеченні АIС «Місцеві бюджети» та на паперових носіях.

Підготовлено та доведено до розпорядників лімітні довідки на 2023 рік, що є підставою для формування та затвердження в установленому порядку кошторисів та планів асигнувань.

Відділом формувалися реєстри змін до мережі розпорядників і одержувачів коштів місцевого бюджету.

Проводилося фінансування розпорядників бюджетних коштів відповідно до реєстрів бюджетних фінансових зобов’язань, зареєстрованих в управлінні Держказначейства України у Липовецькому районі, в межах затверджених бюджетних призначень.

Працівниками відділу протягом року готувалися листи, звернення з питань забезпечення галузі, культури, молоді та спорту.

Готувалися пропозиції щодо внесення змін до кошторисів та відповідні довідки згідно з законодавством.

На виконання доручення департаменту гуманітарного розвитку Вінницької обласної держаної адміністрації надавалася інформація щодо:

волонтерської діяльності;

проведення заходів з нагоди Дня Соборності;

звіту про виконання програми національно-патріотичного виховання;

соціального проєкту «Активні парки – локалізації здорової України»;

моніторингу діяльності творчих колективів;

інвентаризації елементів нематеріальної культурної спадщини;

відзначення Дня Героїв Небесної Сотні;

показників здобувачів початкової мистецької освіти з особливими освітніми потребами;

проектів програми митців і працівників сфери культури;

Дня примирення;

організації та проведення заходів з нагоди Дня захисту дітей;

надання закладами культури допомоги ЗСУ;

заходів до Дня Конституції;

Дня Української Державності;

Дня захисників та захисниць;

увічнення пам’яті захисників України.

Протягом звітного періоду готувалися та подавалися на розгляд сесії міської ради звіти про виконання програм та клопотання.

Щомісячно виконували доручення управління культури: щодо оптимізації мережі; ремонту і придбання матеріалів; оцінки втрат та відновлення об’єктів культурної інфраструктури.

Щоквартально виконували доручення управління культури: щодо стратегії інтеграції; безбар’єрного простору.

Всього протягом року:

в сфері освіти – Липовецька дитяча музична школа. Викладачі закладу брали активну участь у виїзних концертах, щодо збору коштів для потреб ЗСУ.

В сфері культури – 23 клубні заклади, 19 бібліотечні заклади, 20 клубних формувань. Працівниками проводилися заходи з відзначення державних свят, було проведено понад 100 заходів.

Діяльність працівників була зосереджена на проведені благодійних акцій «Повертайся живим» у складі волонтерської групи «Разом ми сила». Які були проведені не лише у Вінницькій області, а й у Хмельницькій, Житомирській, Черкаській. Загалом протягом року зібрано 2 млн. 594 грн.

Творчі колективи проводили заходи для військових ЗСУ у військових частинах міст Христинівка, Хмельницький, Хмільник, Макарів та Вінниця.

В сфері фізичної культури та спорту відділом культури, молоді та спорту міської ради відповідно до покладених обов’язків було забезпечено розвиток фізичної культури та спорту у Липовецькій громаді. Здійснювались організаційно-практичні, відповідно на виконання заходів «Програми розвитку фізичної культури і спорту у Липовецькій територіальній громаді на 2022-2025 роки», затвердженої рішенням 25 сесії Липовецької міської ради 8 скликання від 10 грудня 2021 року № 606.

Програма розвитку фізичної культури і спорту виконана на 97,1 %. Проведено або забезпечено участь спортсменів громади у 102 заходах. Загалом організовано і проведено усі заплановані заходи відповідно до Календарного плану спортивно-масових заходів на 2023 рік.

Відповідно до наказу відділу від 19 січня 2023 року № 4-ОД «Про затвердження календарного плану спортивно-масових заходів Липовецької територіальної громади на 2023 рік» організовано, проведено та забезпечено участь спортсменів у заходах різних рівнів.

У заходах з олімпійських видів спорту за кошти місцевого бюджету на виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту у Липовецькій територіальній громаді на 2022-2025 роки було забезпечено участь:

команди Липовецької територіальної громади у Чемпіонаті України з футболу «Золотий Колос України 2023» серед юнаків 2009-2010 р.н.;

чемпіонаті Вінницької області з баскетболу серед чоловічих команд;

у ІІ та ІІІ етапах Гімназіади серед закладів загальної середньої освіти Вінницької області 2023 року з видів спорту: баскетбол 3х3 (юнаки, дівчата), волейбол (юнаки, дівчата), легка атлетика;

організовано та проведено ХХ щорічний обласний турнір серед чоловічих команд з баскетболу, на кубок пам’яті Вечерука В. І.;

забезпечено проведення навчально-тренувальних зборів та участь команди у чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд сезону 2022-23 років;

забезпечено проведення навчально-тренувальних зборів та участь команди у чемпіонаті Вінницької області з футболу 2023-24 років.

У заходах з неолімпійських видів спорту за кошти місцевого бюджету забезпечено участь:

команди Липовецької територіальної громади у Чемпіонаті Вінницької області серед чоловіків та жінок з класичних шахів;

навчально-тренувальних зборів команди Липовецької територіальної громади з шахів до участі у командному Кубку Вінницької області з шахів та Командному чемпіонаті області з шахів;

проведення навчально-тренувальних зборів з пауерліфтингу до участі у Кубку Вінницької області з пауерліфтингу;

у Чемпіонаті України з армрестлінгу (дорослі, юніори), ІІІ-ІV ранг;

проведення навчально-тренувальних зборів та забезпечення участі у Чемпіонаті України з Таеквон-До (дорослі, юніори), ІІІ-ІV ранг;

всеукраїнських змаганнях з таеквон-До (молодші діти, діти, молодші юнаки, юнаки, юніори) ІV ранг; Кубку України з Кікбоксингу ISKA на честь загиблих Героїв України (діти, юнаки, юніори) ІV ранг;

забезпечено проведення навчально-тренувальних зборів команди територіальної громади до підготовки участі у Чемпіонаті України з серед дорослих, юніорів та юнаків (саньшоу) (ІІІ-IV ранг);

у Фіналі Кубку України з ушу ІІІ ранг та Чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO серед школярів;

фіналі Кубку Вінницької області з ушу;

у Чемпіонаті України з ушу серед дорослих, юніорів, юнаків та дівчат (ІІІ-ІV ранг) (традиційні комплекси, ціньда, туйшоу);

у відкритому турнірі Вінницької області з ушу (саньшоу, таолу).

Спільно із Липовецькою ДЮСШ, громадською організацією ВФСТ «Колос» Липовецької територіальної громади забезпечено організацію та проведення чемпіонату та кубку територіальної громади з шахів; місцеві турніри зі стрільби кульової: до Дня Соборності України, Дня пам’яті Героїв Крут, до Дня Захисника України, до Дня Збройних Сил України; турнір з міні-футболу серед команд гімназій та філій-гімназій; кубку Липовецької ТГ з волейболу серед юнаків та дівчат, пам’яті Захисника України О. Грабчака, відкритого турніру з баскетболу серед юнаків та дівчат 2008 року народження та молодших. Забезпечено організацію та проведення відкритої волейбольної ліги Липовеччини серед чоловічих команд, відкритого кубку Липовецької ТГ з волейболу серед чоловічих команд присвяченого пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблим захисникам України Відкритого турніру з волейболу серед жіночих команд.

Діяльність відділу та відповідно організація, проведення та забезпечення участі спортсменів громади стабільно висвітлювалась у місцевій газеті «Липовецькі вісті» та у соціальній мережі Facebook у спільноті «Липовеччина спортивна».

З розвитку олімпійських та неолімпійських видів спорту на території громади функціонують ГО ВФСТ «Колос» Липовецької територіальної громади, ФОК «Факел», СКЄ «Оріон» та відділення СК «Торнадо». З усіма громадськими об’єднаннями ведеться співпраця, щодо розвитку фізичної культури та спорту в громаді.

На території громади активно проводилась робота, щодо організації фізкультурно-оздоровчих заходів у рамках соціального проєкту «Активні парки локації здорової України». Зокрема протягом 8 місяців проведено 103 заходи з залученням всіх груп населення, у тому числі внутрішньо переміщених та ветеранів війни.

З розвитку молодіжної політики в громаді було забезпечено організацію та проведення заходів на виконання «Цільової соціальної Програми «Молодь Липовеччини» на 2022-2025 роки», затвердженої рішенням 25 сесії Липовецької міської ради 8 скликання від 10 грудня 2021 року № 605.

Спільно із відділом освіти міської ради організовано І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»);

проведено заходи до Дня захисту дітей та Міжнародного Велодня для покращення дозвілля дітей та молоді територіальної громади;

залучено молодь громади до двох патріотичних велопробігів до Дня Конституції України та Дня Захисника України;

організовано та проведено заходи до Міжнародного Дня молоді, зокрема перегляд кінофільму під відкритим небом на міському стадіоні;

реалізовано проєкт «Молодіжний центр «Upstream» у м. Липовець в межах проєктів БО БФ «МХП-Громаді» «Молодь-громаді» та ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» за підтримки Міністерства закордонних справ Данії, зокрема реалізовано благодійну допомогу у сумі 40 000,00 грн. на закупівлю меблів та обладнання, для облаштування молодіжного центру.

Організація діловодства і контролю

Реєстрація документів у відділі здійснюється за двома документо-потоками: вхідні документи; вихідні документи.

Діловодство в установі, ключові вимоги до створення документів, бланки документів, особливості складання певних видів документів, приймання та первинне опрацювання документів, реєстрація, контроль за виконанням документів, складання номенклатури справ та інше ведеться на належному рівні.

Протягом звітного року у журналі вхідної документації зареєстровано 253 документи вхідної кореспонденції.

З січня по грудень 2023 року взято на контроль 99 листів-документів, які перебувають на контролі та потребують постійного (щомісячного, щоквартального, щорічного) інформування.

Працівниками відділу у продовж 2023 року було створено 250 документів, які знайшли своє відображення у журналі вихідної документації.

Проводилося надання інформації із застосуванням «Інформаційно-аналітична система управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGICA».

Бюджетні запити згідно з Формою 2022-1,2,3-85 2023-1,2-40, зведений план асигнувань, дані щодо чисельності працівників та фонду оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, оплата праці яких здійснюється відповідно до Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці станом на 01.01.2023, 01.07.2023, зведення планових показників за мережею, штатами і контингентами установ, паспорти бюджетних програм місцевого бюджету на 2023 рік, інформація про очікувані обсяги видатків.

Організаційна та кадрова робота

За звітний період підготовлено 117 наказів, в тому числі з основної діяльності – 91, з кадрових питань – 16, по відпустках – 10.

Наказами начальника відділу було:

затверджено календарний план спортивно-масових заходів;

створено експертну комісію та затвердження положення експертної комісії;

затверджено паспорти бюджетної програми місцевого бюджету на 2023 рік;

про забезпечення участі команд у календарних зустрічах;

про проведення навчально-тренувальних зборів;

про внесення змін до помісячного плану асигнувань;

про внесення змін до штатного розпису;

про попередню оплату товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти;

про присвоєння спортивних розрядів;

про відзначення за особливі досягнення молоді у розвитку молодіжного руху до Всесвітнього Дня молоді;

про відповідальних осіб за ведення військового обліку;

про прийом статистичних річних звітів про роботу культури за 2023 рік.

Внутрішньогосподарська діяльність

З метою забезпечення ефективної роботи відділу у 2023 році розроблялись договори та господарські угоди на придбання товарів та послуг, придбання програмного забезпечення, тощо.

Протягом року проводилась реєстрація і подання в УДКСУ у Липовецькому районі платіжних доручень, юридичних та фінансових зобов′язань.

Вчасно проводилось нарахування відпускних, заробітної плати, матеріальної допомогти працівникам відділу.

Вчасно перераховувалась заробітна плата за першу та другу половину місяця працівникам відділу на відповідні зарплатні карткові рахунки.

Щомісячно подавались у відповідні установи звіти, інформації та розрахунки з господарської діяльності, а саме в управління Державної казначейської служби «Звіт про заборгованість за бюджетними коштами».

До Державної податкової служби:

об’єднана звітність з ПДФО та ЄСВ – «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску».

Щоквартально подавалися наступні звіти та інформації:

до управління Державного казначейської служби України у Липовецькому районі квартальна та річна фінансова та бюджетна звітність.

На виконання Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» оприлюднювали інформацію про використання бюджетних коштів на єдиному веб-порталі Є-data.

На виконання Закону України «Про публічні закупівлі» на сайті Prozorro оприлюднювали звіти про договори про закупівлі, укладені без використання електронної системи закупівель.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь