Пошук

Звіт про роботу відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області за 2023 рік

Дата: 27.03.2024 11:24
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

ЗВІТ

про роботу відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області за 2023 рік

 

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Липовецької міської ради (далі – Відділ) утворений для реалізації завдань місцевого самоврядування у сфері містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства на території Липовецької територіальної громади.

Відділ є спеціально уповноваженим органом з питань містобудування та архітектури і уповноважений орган з присвоєння адрес. В своїй діяльності підзвітний та підконтрольний міській раді та її виконавчому комітету, підпорядковується міському голові та заступникам міського голови.

Відділ є головним розпорядником коштів з фінансування витрат комунальних підприємств «Комунсервіс» та «Липовецьводоканал».

Протягом звітного періоду працівниками Відділу прийнято участь в 112 засіданнях комісій для опрацювання питань по плануванню територій, містобудівних потреб, надання житлово-комунальних послуг, передачу об’єктів у комунальну власність та інші. Відділом опрацьовано 1213 документів вхідної документації (в т. ч: 171 звернення громадян, 24 запити на публічну інформацію). Опрацьовано та підготовлено 717 відповідей про надання інформації (в тому числі: 157 відповідей на звернення громадян, 24 –на отримання публічної інформації).

Відділ надає 18 адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг, згідно затверджених інформаційних карток у терміни, які регулюються чинним законодавством. До адміністративних послуг відділу відносяться:

видача та зміни до будівельного паспорта забудови земельної ділянки;

надання або внесення змін до містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки;

оформлення та погодження місця розташування, погодження строку та внесення змін до Паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності;

надання Витягу та викопіювання з містобудівної документації;

прийняття рішення про присвоєння, коригування або зміну адреси нерухомого майна;

взяття на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

видача та анулювання дозволу на порушення об’єктів благоустрою;

видача ордера на видалення зелених насаджень;

видача дозволу на розміщення зовнішньої реклами.

У 2023р. в межах своїх повноважень, Відділом надано 161 адміністративну послугу жителям громади. Зокрема, погоджено 6 будівельних паспортів, здійснено коригування, впорядкування та присвоєння адреси – 24 накази, видано 18 витягів з містобудівної документації, надано 3 містобудівних умови та обмеження на забудову земельної ділянки, погоджено та видано 11 паспортів прив’язки тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності та продовжено термін дії по 8 таких об’єктах, видано 149 ордерів на видалення зелених насаджень, 4 дозволи на розміщення зовнішньої реклами тощо. Разом з тим, видано 33 накази по основній діяльності Відділу та 26 Витягів та викопіювань з містобудівної документації.

З метою забезпечення реалізації прав і законних інтересів жителів громади та стабільної роботи підпорядкованих комунальних підприємств, підготовлено 81 проєкт рішень на засідання сесій та виконавчого комітету міської ради. Зокрема, про внесення змін до Програм, затвердження нормативно-правових актів, розроблення містобудівної документації, забезпечення благоустрою громади, підготовки до опалювального сезону, розвитку інфраструктури, реалізації житлових прав громадян тощо.

Відділом проводиться наповнення та внесення даних до єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДССБ), який включає в себе автоматизоване робоче місце (АРМ) органу з присвоєння, зміни, коригування адрес та АРМ уповноваженого органу містобудування та архітектури. Подано перелік геоінформаційних даних громади, які повинні бути занесені до національного геопорталу для наповнення реєстру НІГД (національної інфраструктури геопросторових даних).

Внесено до електронного реєстру ЄСУВ (єдиної системи України з відновлення) заявок та проектної документації по 6 інфраструктурних об’єктах громади для участі у співфінансуванні по Програмі є’Відновлення.

Створено робочу групу по відшкодуванню збитків на випадок пошкодження майна під час збройної агресії на територій України та зареєстровано у відповідному реєстрі РПЗМ (реєстр пошкодженого та зруйнованого майна).

Працівниками Відділу прийнято участь у навчанні та реєстрації в експериментального проекту Єдина цифрова інтегрована інформаційно- аналітична система управління процесом відбудови об’єктів нерухомого майна будівництва та інфраструктури (DREM). Утворено та затверджено склад робочої групи по роботі над Програмою комплексного відновлення території Липовецької територіальної громади.

У минулому році продовжено розроблення містобудівної документації по населених пунктах громади. Відбулися громадські обговорення стратегічної екологічної оцінки генерального плану та плану зонування с. Попівка. Проведено роботи по завантаженню звіту про стратегічну екологічну оцінку містобудівної документації до електронного сервісу екоСистем. Вартість вищезазначених робіт склала 81,5 тис. грн із них 42,0 тис. грн – доопрацювання генерального плану та розроблення плану зонування території с. Попівка та розроблення Звіту про стратегічну екологічну оцінку до генерального плану, вартістю 39,5 тис. грн.

Для доопрацювання генерального плану міста Липовець здійснено поновлення збору вихідних даних, укладено договір з проектною організацією на виконання робіт, зібрано та опрацьовано пропозиції від жителів громади на внесення змін та доповнень до проекту містобудівної документації. Працівниками відділу здійснено детальний аналіз розробленого проекту генерального плану та плану зонування міста та надано зауваження для внесення коригувань. Проведено громадські обговорення містобудівної документації міста Липовець. До електронного сервісу екоСистем завантажено заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки під час розробки розділу «Охорона навколишнього середовища» генерального плану міста. Здійснено завантаження Звіту по оцінці впливу на довкілля генерального плану та плану зонування міста Липовець до електронного сервісу екоСистем. Для доопрацювання містобудівної документації міста Липовець з бюджету громади у 2023 році використано 300,0 тис. грн., у тому числі 240,0 тис. грн. – вартість плану зонування території та 60,0 тис. грн. – розроблення Звіту про стратегічну екологічну оцінку. Доопрацювання генерального плану вартістю 350,0 тис. грн профінансовано у рамках надання благодійної допомоги (ТОВ «Колорит Агро»).

В подальшому проєкти містобудівної документації міста Липовець та села Попівка після проведення рецензії готуються до розгляду на містобудівній раді Вінницької ОВА.

Для забезпечення доступності маломобільних верст населення проведено моніторинг оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю у Липовецькій територіальній громаді по 45 об’єктах. Надано рекомендації щодо облаштування об’єктів засобами безперешкодного доступу.

Відділом здійснюється робота по веденню обліку та охорони пам’яток архітектури та збереження культурної спадщини. Заплановано проведення роботи по паспортизації даних об’єктів.

На виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» проведено громадські обговорення та перейменовано 64 вулиці, провулки, проїзди по населених пунктах громади та подано відповідні рішення для внесення до словника вулиць Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до Житлового кодексу України Відділ здійснює ведення квартирного обліку при виконавчому комітеті міської ради для поліпшення житлових умов громадян. Протягом минулого року на квартирний облік поставлено 6 осіб, знято 2 особи, перереєстровано – 12 осіб. Всього на квартирному обліку перебуває 173 особи, в тому числі на позачерговому – 94 особи, першочерговому – 32.

Протягом звітного періоду було організовано та проведено роботу по підготовки об’єктів соціальної сфери та комунальних підприємств до проходження опалювального сезону 2023-2024 років та здійснюється його постійний моніторинг. Разом із тим, розроблено Антикризовий план реагування на випадок припинення газопостачання, електропостачання та надання телекомунікаційних послуг на 2023-2024 роки у Липовецькій територіальній громаді та здійснено його погодження Вінницькою військовою адміністрацією.

Для забезпечення чистоти та порядку в громаді Відділом розроблено та подано на затвердження План заходів з організації та проведення щорічної акції з благоустрою та санітарної очистки населених пунктів Липовецької територіальної громади «ЧИСТА ГРОМАДА». Під час проведення щорічної акції працівниками Комунального підприємства «Комунсервіс», старостами населених пунктів, працівниками установ та небайдужими жителями громади впорядковано прилеглі територій, території парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків. Обкошено, прибрано та вивезено сміття з кладовищ. Побілено, покрашено та облаштовано братські могили тощо.

Для організації належного рівня збирання побутових відходів Відділом проведено збір вихідних даних для проведення конкурсу та визначено виконавця з вивезення твердих побутових відходів.

Комунальне підприємство «Комунсервіс» на постійній основі проводить заходи з благоустрою територіальної громади, забезпечення зовнішнього освітлення, впорядкування кладовищ, доріг, місць пам’яті, громадських вбиралень, сміттєзвалищ, клумб, парків, скверів тощо. На благоустрій територіальної громади витрачено близько 9,5 млн. грн.

Відділом розроблено та затверджено рішенням виконавчого комітету міської ради встановлення дорожніх знаків у центральній частині міста. Комунальним підприємством «Комунсервіс», на підставі рішень, замовлено, розроблено та затверджено Схему організації дорожнього руху.

Для забезпечення капітальних, поточних ремонтів доріг та їх експлуатаційного утримання здійснено комісійне обстеження вулично-дорожньої мережі та мостових споруд по населених пунктах громади.

В поточному році на утримання доріг використано 8,9 млн. грн., в тому числі на закупівлю щебеневої суміші - близько 1,5 млн. грн. Здійснено поточний ремонт дорожнього покриття міста Липовець по вул. Замкова, Нєкрасова, Коцюбинського, Василя Копитка, Соборності, Свято-Покровська, Шевченка, ремонт приринкової площі по вул. Зіндельса та центральної площі по вул. Василя Липківського (біля автостанції). Завершено капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Пушкіна м. Липовець та вул. Шкільна с. Росоша. Здійснено відновлення щебеневою сумішшю вулично-дорожньої мережі по 22 населених пунктах громади на 71 вулиці.

Разом з тим, Державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг», в рамках співфінансування з місцевого бюджету, здійснено відновлення біло-щебеневою сумішшю під’їзних шляхів до сіл Війтівці, Гордіївка та Троща. З місцевого бюджету виділено кошти в розмірі 1,0 млн. грн. для виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг місцевого значення до населених пунктів Зозів, Зозівка, Війтівці, Росоша та с-ще Липовець. Роботи з відновлення дорожнього покриття по автомобільних дорогах до вищевказаних населених пунктів здійснено в повному обсязі. Облаштовано зупинки громадського транспорту до села Славна та у центрі села, та у селі Зозівка.

Задля створення ефективного та цивілізованого механізму зменшення чисельності безпритульних тварин гуманними методами та регулювання їх чисельності, у звітному році Відділом розроблено місцеву Програму регулювання чисельності безпритульних тварин в населених пунктах Липовецької територіальної громади на 2023-2025 роки. На виконання заходів програми з місцевого бюджету було виділено кошти у сумі 74 тис. грн. Завдяки чому працівниками Вінницького Муніципального притулку було відловлено, вакциновано, ідентифіковано та стерилізовано близько 30 голів собак.

На підтримку Комунального підприємства «Липовецьводоканал» місцевим бюджетом направлено більше 3 млн. грн., а саме:

з метою забезпечення надання якісних послуг споживачам громади на підтримку діяльності водопровідно-каналізаційного господарства направлено близько 1,5 млн. грн.;

з метою зменшення економічного навантаження на споживачів та покриття збитків діяльності підприємства, місцевим бюджетом у 2023 році виділено 1,6 млн. грн. на відшкодування різниці в тарифах.

У 2023 році здійснено ремонт та облаштування артезіанських свердловин

по місту Липовець – 3 об’єкти, села Іваньки – 1 об’єкт. За власні надходження підприємство здійснило ремонт наявної техніки, виготовлення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок під артезіанські свердловини, облаштування території каналізаційно-насосної станції на загальну суму більше 250,0 тис. грн. Працівниками підприємства щоденно проводиться ремонт та обслуговування водопровідних та каналізаційних мереж по населених пунктах громади.

Наразі працівниками Відділу продовжується робота, визначена Положенням. Здійснюється прийом громадян та надання всебічної роз’яснювальної допомоги, відповідно до компетенції. Проводиться фінансування витрат комунальних підприємств, відповідно до затверджених Програм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь