Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ЖЕРТВ 2-ої СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Дата: 13.03.2024 13:18
Кількість переглядів: 52

Фото без описуФото без описуФото без опису

Щороку у березні Липовеччина вшановує тих, хто не шкодував свого життя, хто подарував можливість учитись, працювати, радіти і сміятись під мирним небом після 2-ої світової війни.

В березні минає 80-а річниця визволення Липовеччини від нацистських загарбників. Сьогодні у с. Зозів та селищі Липовець з цього приводу відбулось покладання квітів до пам"ятних знаків.

Відповідно до спогадів очевидців, у цей день у селищі Липовець, відступаючи , фашисти розстріляли в яру на полі понад 70 росошан і мешканців навколишніх сіл Чагів, Володимирівка, с-ще Липовець. Так вони просто помстились за вбитого німецького солдата.

На тому місці нещодавно встановлений Пам"ятний знак. Староста села Юрій Кошалко провів на місці трагічної загибелі мирних людей мітинг.

Як зазначив Юрій Кошалко ,-щороку сюди сходяться нащадки тих безневинних людей, серед яких були і дворічна, п"ятирічна дитина, аби вшанувати їх пам"ять.

Священник , о. Степан Шевчук звершив панахиду. Присутні помолились за душі вбитих і вшанували їх пам"ять хвилиною мовчання, поклали квіти на братську могилу.

Росошанка Галина Василівна Бондарь написала з цього приводу зворушливу поезію, яку прочитала усім. У цій могилі серед розстріляних - дідусь її чоловіка.

Вічна пам"ять жертвам війни!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь