Пошук

СПІЛЬНО РОБИМО ГРОМАДУ КРАЩОЮ!

Дата: 20.02.2024 13:13
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

16 лютого 2024 року відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки Плану відновлення та розвитку Липовецької територіальної громади на період до 2027 року, де серед інших питань розглянуто і результати опитування місцевих жителів щодо проблем та перспектив розвитку громади. Опитування тривало з 25 по 31 січня поточного року та проводилось у режимі онлайн та офлайн. Участь у ньому взяли 447 місцевих жителів, що становить близько 5% від загальної чисельності населення громади. Із загального числа респондентів, які взяли участь у опитуванні, частка працівників органів місцевого самоврядування та органів державної влади, комунальних установ та підприємств становить 26 %, представників підприємницьких структур – 17%, представників громадськості – 57%. Загалом у опитуванні взяли участь 154 чоловіки (34%) та 293 жінки (66%), 103 міських жителі (23%) та 344 сільських жителі (77%).

На думку опитаних, найбільш проблемними сферами діяльності громади є стан комунальних доріг (51% відповідей) та охорона здоров’я (47%), При чому, для сільських жителів ці питання болючіші, ніж для містян. Далі йде освіта (22%), екологія та інвестиційне середовище (по 17%), соціальний захист, культура та спорт, надання побутових послуг (по 15%), зовнішнє освітлення вулиць (14%). За результатами опитування, адміністративні та житлово-комунальні послуги в громаді надаються на високому рівні.

До сильних сторін громади місцеві жителі віднесли наявність вільних земельних ділянок та будівель для розвитку підприємницької діяльності (53% відповідей), вигідне географічне розташування та сприятливу логістику (34%), наявність сировини для виробництва цегли (30%), сприятливі умови для розвитку агросектору та переробки сільськогосподарської продукції (24%) та якість базових послуг, що тут надаються (24%). Натомість 9% респондентів, зазначили, що громада не має сильних сторін.

На запитання «Що є найбільшими загрозами та проблемами для подальшого соціально-економічного розвитку Липовецької територіальної громади?» 53% опитаних зазначили високий рівень безробіття та недостатню кількість робочих місць, 34% - недостатні обсяги інвестицій в економіку та інфраструктуру, 32% - погіршення демографічної ситуації, 30% - якість місцевої інфраструктури, по 24% - безпекову ситуацію та якість базових послуг, що тут надаються.

Серед пріоритетних напрямів для інвестицій в Липовецьку територіальну громаду основна маса респондентів віднесла розвиток та поліпшення місцевої інфраструктури (дороги, мережі водо-, газо, електро- постачання, зовнішнє освітлення вулиць та ін.) – 66% опитаних, будівництво/ремонт та поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я – 33%, вирішення екологічних проблем (реконструкція очисних споруд та розширення мережі водовідведення, поліпшення полігону твердих побутових відходів і т. д.) – 28%, будівництво/ремонт та поліпшення матеріально-технічної бази закладів освіти – 24%, благоустрій і озеленення громади – 22%. Окрім перерахованих, актуальними для сільської місцевості є будівництво/ремонт та поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури і будівництво та поліпшення адміністративних споруд (йдеться про приміщення старостатів) – це відповідно 14% та 13% респондентів.

Дякуємо усім, хто знайшов час, долучився до опитування та висловив свою думку. Враховуючи результати, будуть сформовані основні пріоритетні напрями для інвестицій та розвитку громади на період до 2027 року. Про них читайте у наступних публікаціях.

Разом робимо громаду кращою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь