Пошук

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ТЕБ

Дата: 15.02.2024 09:39
Кількість переглядів: 90

Відбулось засідання Липовецької міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на засіданні якої розглянуто питання

щодо ситуації із захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції на території Липовецької територіальної громади.

Інформував з даного питання - завідувач сектору цивільного захисту,мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами виконавчого комітету міської ради Володимир МИХАЙЛЕНКО.

В обговоренні взяли участь головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького районного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Володимир ШАМШУР . Він зупинився більш детально на ситуації, що склалась і зазначив, що з початку осені 2023 р. та взимку 2024 р. спостерігається сезонне зростання захворюваності на грип та ГРВІ. За 4 тижні 2024 року в області склався середній рівень інтенсивності захворюваності на грип.

Станом на 26.01.2024, згідно із проведеним моніторингом відділом освіти міської ради, 20 -ти відсотковий поріг захворюваності серед учнів шкіл перевищено Білозерівський ліцей-69%, Зозівський ліцей- 28%, Іваньківський ліцей -26%, Лукашівський ліцей -22%, філія Скитка гімназія- 20 %.

Згідно з інформацією директорів закладів освіти від 02 лютого 2024р., Лукашівський та Білозерівский ліцеї знаходились на дистанційному навчанні. Станом на 13 лютого 2024р. через високий рівень захворюваності дітей на дистанційному навчанні знаходяться Липовецький ліцей №2 та філія Липовецького ліцею №2- Скитківська гімназія.

Керуючись Санітарним регламентом для закладів загальної середньої освіти, Затвердженим Наказом МОЗ України № 2205 від 25.09.2020 року (параграф V), при надзвичайних погодних умовах, а також надзвичайних ситуаціях, засновник закладу освіти може самостійно приймати рішення про тимчасове призупинення навчання учнів. Дане рішення було прийняте керівниками вище зазначених шкіл.

В обговоренні питання також взяли участь директор КНП «Липовецька міська лікарня» Яблонський В.С. та директор КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Бондар В.М. По обговоренні - комісія прийняла відповідне рішеннФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь