Пошук

Звіт про діяльність Комунального некомерційного підприємства «Липовецька міська лікарня» Липовецької міської ради Вінницького районну Вінницької області у 2023 році

Дата: 28.12.2023 16:36
Кількість переглядів: 51

Фото без описуКНП «Липовецька міська лікарня» розрахована на 73 ліжка із структурними підрозділами: поліклініка на 600 відвідувань, хірургічне відділення – 17 ліжок в складі якого є – 5 травматологічних ліжок, 3 – гінекологічних, 9 – хірургічних, терапевтичне відділення на 30 ліжок, в складі якого є 10 ліжок – кардіологічних, 10-терапевтичних і 10 неврологічних ліжок, патологія для вагітних – 2, дитяче відділення – 6 ліжок.

За 11 місяців 2023 року у КНП «Липовецька міська лікарня» стаціонарно проліковано – 1918 хворих, з яких – 35 дітей, проведено – 16835 ліжко-днів. Стаціонарно проведено – 295 операцій, амбулаторно – 268 операцій.

Консультативна поліклініка приймає в зміну близько 180 пацієнтів. Хворі приймаються з консультативною метою по направленню сімейних лікарів, профілактичною ціллю, а також за само зверненням. За звітний період лікарями поліклініки було надано 46520 медичних послуг. Закладом надаються медичні послуги ВПО, які звертаються за медичною допомогою.

Відділення обладнані медичною апаратурою та обладнанням, відповідно до табеля оснащення КНП «Липовецька міська лікарня».

Всі робочі місця медичного персоналу комп’ютеризовані, при наданні медичної допомоги користуємось програмою Доктор Елекс.

На даний час в лікарні працює – 32 лікарів, середнього медичного персоналу – 65 та молодшого медичного персоналу – 25, інших – 22 чол.

Основну дохідну частину підприємства складають надходження від НСЗУ за програмою медичних гарантій, реалізації послуг з медичного обслуговування населення. В 2023 році КНП «Липовецька міська лікарня» підписала договір про медичне обслуговування дорослого та дитячого населення з НСЗУ, згідно якого планується отримати 18278,0 тис. грн. Договір, включає в себе 12 пакетів, а саме:

езофагогастродуоденоскопія;

цистоскопія;

стоматологічна допомога дорослим та дітям;

мобільна паліативна медична допомога дорослим та дітям;

стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям;

стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;

хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах;

профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах;

ведення вагітності в амбулаторних умовах;

хірургія одного дня;

медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки;

забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів.

Всі кошти, які отримає заклад від НСЗУ буде витрачено на власні потреби. Станом на 01.12.2023 року заробітна плата із нарахуваннями склала 17935,7 тис.грн, що значно перевищує доходи закладу за відповідний період, які становлять 16336,3 тис. грн.

КНП «Липовецька міська лікарня» нараховує заробітну плату згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.01.2023 р. №28 «Деякі питання оплати праці медичних, фармацевтичних працівників та фахівців з реабілітації державних та комунальних закладів охорони здоров’я», а саме:

не менше ніж 20000 гривень для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

не менше ніж 13500 гривень для посад молодших спеціалістів з медичною освітою (фахових молодших бакалаврів), фахівців з початковим рівнем (короткий цикл) вищої освіти, першим (бакалаврський) рівнем вищої медичної освіти і магістрів з медсестринства.

З бюджету територіальної громади на утримання закладу було виділено 9336,0 тис.грн, з яких 2036,0 тис.грн було використання на покриття заборгованості по заробітній платі, інші кошти - це оплата енергоносіїв та інших витрат на утримання закладу. Підприємство також має інші матеріальні витрати, які потребують фінансування – це придбання медикаментів (згідно державного переліку) та виробів медичного призначення, дезінфікуючих засобів, продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів, миючих засобів, оплату послуг, які намагається покрити за рахунок платних медичних послуг та благодійних надходжень

На сьогодні досить актуальне питання інфекційних захворювань, так як Інфекційне відділення на 18 ліжок і має 11 повноцінних боксів обслуговує хворих трьох громад (Липовецька, Іллінецька, Оратівська). Для комфортного перебування пацієнтів у закладі було проведено ремонт водопровідної та каналізаційної системи у відділеннях лікарні. За кошти, які були зібрані завдяки сільгоспвиробниками, підприємцями-благодійникам та не байдужими громадянами територіальної громади.

За кошти місцевого бюджету було придбано обладнання для офтальмологічного кабінету поліклінічного відділення на суму 470,0 тис.грн. Протягом 2023 року централізовано від КЗ «База спеціального медичного постачання» одержано:

Апарат штучної вентиляції легень – 1 шт

Генератор – 1 шт

Монітори пацієнта портативні – 5 шт

Реєстратор ЕКГ портативний – 1 шт

Медикаменти;

Інструменти та перев’язувальний матеріал.

Отримано благодійно функціональні ліжка та інші матеріали для покращення матеріально-технічної бази відділень КНП «Липовецька МЛ».

У 2023 році не вистачає коштів для повноцінного функціонування закладу, але ми намагаємось всіма силами зберегти колектив, який надає медичні послуги пацієнтам. Починаючи з вересня, спостерігається позитивна динаміка в наданні послуг, а саме по пакетах: стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій, хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах та хірургія одного дня.

На 2024 рік плануємо отримати значно більшу глобальну ставку по існуючим пакетам, а також збільшити обсяги надання послуг, які оплачуються за фактично пролікований випадок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь