Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення пропозиції щодо перейменування вулиці Жовтнева в с. Теклинівка Липовецької територіальної громади

Дата: 15.01.2024 14:23
Кількість переглядів: 305

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення пропозиції щодо перейменування вулиці Жовтнева в с. Теклинівка Липовецької територіальної громади

  Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення пропозиції  щодо перейменування вулиці Жовтнева в с. Теклинівка Липовецької територіальної громади.

Запрошуємо усіх бажаючих долучитись до обговорення даного питання

Організатором громадського обговорення є відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Липовецької міської ради.

Пропонується перейменувати вулицю Жовтнева в с. Теклинівка Липовецької територіальної громади на вулицю імені загиблих захисників Братів Вишневих. Вишневий Мирослав Миколайович народився 23 січня 1998 року в с. Теклинівка на Липовеччині. З 2004 року по 2013 навчався у Скитківській ЗОШ 1-2 ст.. Навчався в Іллінецькому державному аграрному коледжі за спеціальністю «Технолог. Консерватор», який закінчив у лютому 2017 року. Весною 2018 року був призваний на строкову службу. Після завершення строкової служби підписав контракт, де після підготовки та тренувань проходив службу у батальйоні спецпризначення «Азов». З лютого по серпень (8 місяців) 2019 року виконував військовий обов'язок у зоні АТО/ООС під Донецьком борячись за єдність та цілісність України. У 2022 році з початком широкомасштабної війни продовжив контракт та проходив службу у військовій частині № 3057 Національної гвардії України у складі полку Азов під Маріуполем, у званні молодшого сержанта з позивним «Джиксер».

Мирослав дуже любив мотоцикли. З малих років він мріяв про байка, про великого спортивного мотоцикла. В нього був такий вислів, що люди — це ті ж самі мотоцикли, лише по-різному затоновані. Псевдо "Джиксер" - це марка спортивного байка. Повномасштабну війну наш земляк зустрів у Маріуполі, і захищав нас та Україну до останнього свого подиху. Захищаючи волю та незалежність України Мирослав Вишневий загинув 12 березня 2022 року під час бою під Маріуполем. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, зразкове виконання службового обов’язку, Вишневого Мирослава Миколайовича— молодшого сержанта, відповідно до Указу Президента України від 25 березня 2022 року № 168 нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). В документальному фільмі Генадія Стамбули (автор та сценарист) «Маріуполь…Поза зоною» є згадка та фото Мирослава (9.37-10.02 хв. Фотограф Євген Сосновський). І це його останні фото. На цих знімках Мирослав стоїть біля авто з квітами і збирається везти їх для жінок у шпиталь...Квіти Мирослав довіз. Посилання https://www.youtube.com/watch?v=-795XQF9Bjw . Його останній шлях додому виявився дуже довгим. Більше року знадобилося, щоб повернути Воїна додому. 27 травня 2023 року жителі громади біля Тризуба зустріли Мирослава Вишневого. Воїну було 24 роки. Похований на сільському кладовищі в с. Хороша Липовецької територіальної громади. 25 березня 2022 року Мирослав Миколайович Вишневий нагороджений орденом " За мужність" ІІІ ступеня (посмертно), нагороду отримав його батько. Вишневий Богдан Миколайович народився 04 квітня 2001 року в с. Теклинівка Липовецького району. З 2007 року по 2016 рік навчався у Скитківській ЗОШ 1-2 ст.. Після закінчення школи Богдан навчався у Вінницькому художньому училищі. З яким захватом він показував свої перші вироби з металу. Здобув мирну, робітничу професію електрозварювальника.

В 2019-2021 роках проходив строкову службу. Після служби працював в рідному селі. У перші ж дні війни пішов добровольцем до військкомату. Проходив службу на посаді майстра ремонтного відділення автомібільної техніки у 101-му піхотному батальйоні в/ч А3425. Богдана ж на службі називали «Вишня» — через прізвище. тому мав псевдо «Бодя-Вишня». Коли загинув брат Мирослав Вишневий, казав, що має тепер жити за нього і за себе. 21 липня 2022 року Богдан приїздив у відпустку додому та одружився. Загинув Богдан Вишневий 12 серпня 2022 року при виконанні бойового завдання в районі села Андріїівка на Херсонщині. 16 серпня 2022 року жителі громади біля Тризуба зустріли Богдана Вишневого. Тепер йому назавжди 21 рік. Похований на сільському кладовищі в с. Хороша Липовецької територіальної громади. На честь полеглих за Маріупіль бійців, на Софіївській площі м. Києва відкрито фотовиставку «Полк Азов-янголи Маріуполя», на якій розміщено 150 світлин Героїв, серед них фото загиблих братів Вишневих.

Також, можна почитати інтерв’ю про братів Вишневих, Суспільному розповіла їх мати — Світлана Вишнева за посиланням https://suspilne.media/598467-moi-sini-viddali-zitta-za.../ .

Пропозицію щодо перейменування об’єкта топоніміки подано від жителів сіл Скитка, Теклинівка Липовецької територіальної громади, колективне звернення зареєстровано 02 січня 2024 року № 25/02-45.

Громадське обговорення проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 р. № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій». Зауваження та пропозиції (з відповідним обґрунтуванням) подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою із зазначенням найменування (юр. особи), прізвища, імені, по батькові (фіз. особи) та адреси з 15 січня 2024 року до 15 лютого 2024 року включно, на поштову адресу: 22500, вул. Г. Майдану, 4 м. Липовець Вінницький район Вінницька область або на електронну пошту відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства: liparch@outlook.com

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Громадське обговорення заплановано провести у формі консультацій з громадськістю на офіційному веб-сайті Липовецької міської ради в строк до 15 лютого 2024 року.

Для врахування пропозицій пропонується заповнити Google форму посилання: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeC01jDsvd.../viewform...

Відповідальною особою за проведення громадського обговорення є начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства – головний архітектор Грицай Тамара Володимирівна. Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті міської ради протягом 5 днів після проведення громадських слухань.

 

Начальник відділу-головний архітектор                                                   Тамара ГРИЦАЙ

Інформаційне повідомлення про проведення... - Липовецька міська рада | Facebook


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь