Пошук

Звіт про реалізацію проєктів Громадського бюджету

Дата: 15.01.2024 08:27
Кількість переглядів: 120

Фото без описуУ 2023 році, з метою інтенсифікації місцевої демократії, посилення участі громадськості в розбудові соціальної інфраструктури Липовецької територіальної громади, вперше впроваджено Громадський бюджет. Загальна сума коштів, яка передбачалася на впровадження проєктів переможців – 700,000 тис. грн.

Конкурс громадських ініціатив проходив у кілька етапів.

На першому етапі Координаційна рада з питань Громадського бюджету Липовецької територіальної громади розглянула 12 поданих жителями громади проєктних пропозицій:

02-23. Здорові і щасливі діти – успішне майбутнє нації;

04-23. Активні діти – здорові діти!;

06-23. Казковий парк «Дозвілля та відпочинок»;

09-23. Відновлення пам’ятника жертвам голодомору села Росоша, селища Липовець.

05-23. Липовець - територія здоров’я. Реконструкція спортивного майданчика в межах програми президента «Активні парки – локації Здорової України»;

10-23. Історична набережна «Старий млин»;

11-23. Зона відпочинку «Активне дозвілля» біля річки Соб, мікрорайон Замчисько;

12-23. Створення сучасного громадського простору на базі скверу в с. Зозів.

01-23. Постачання та очищення води з урахуванням вимог благоустрою;

03-23. Щаслива, всебічно розвинута дитина – майбутнє громади;

07-23. Старт до мрій;

08-23. Створення безпечного освітнього середовища для першокласників – запорука гармонійного розвитку дітей України.

Чотири останніх пропозиції не відповідали вимогам Громадського бюджету, тому не були допущені до наступного етапу. Решта, 8 проєктних пропозицій, були направлені на експертизу до головних розпорядників коштів. На другому етапі проєкти, що пройшли експертизу виставлялися на голосування. Голосування проходило у онлайн та офлайн форматах. Окрім того, проводилися виїзні голосування в с. Зозівка, с. Очитків, с. Росоша та с. Зозів. За підсумками голосування, 5 проєктів, що отримали найбільшу підтримку місцевих жителів, на загальну 632,260 тис. грн., були рекомендовані до реалізації.

Фото без опису

1. Першим був реалізований проєкт «Липовець – територія здоров’я. Реконструкція спортивного майданчику в рамках програми президента «Активні парки – локації Здорової України».

Плановий бюджет проєкту – 150,000 тис. грн.

Місце реалізації - вул. Шевченка, 4, м. Липовець, Липовецька дитячо-юнацька спортивна школа. В рамках проєкту облаштовано гумовим покриттям спортивний майданчик для активних занять фізичною культурою і спортом. Завдяки цьому, створено комфортні умови для фізкультурно-оздоровчої роботи з населенням м. Липовець та територіальної громади в цілому та проведення заходів в рамках програми Президента України «Активні парки – локації Здорової України».

Під час реалізації проєкту проведено наступні роботи:

- корчування двох пнів, розробка ґрунту та планування території. Дані роботи проводились вручну, працівниками ДЮСШ;

- встановлення бетонних бордюрів на бетонну основу, улаштування та вирівнювання самої основи під покриття із щебню та відсіву, основи під тротуар;

- облаштування гумового покриття та фарбування усіх металевих конструкцій на майданчику;

- встановлення лавки та інформаційних стендів.

Усі заплановані заходи в рамках проєкту вдалося реалізувати, частину з них реалізовано власними силами працівників Липовецької ДЮСШ та волонтерами – мешканцями громади.

Проєкт реалізовано протягом трьох місяців: з липня по вересень 2023 року.

Фактичний бюджет проєкту становить – 144,367 тис. грн.

Фото без опису

2. Проєкт «Здорові і щасливі діти – успішне майбутнє нації» передбачав облаштування дитячого майданчика в с. Очитків по вул. Незалежності, 43 (поряд зі старостатом), а саме: встановлення дитячої гірки, каруселі, гойдалки, балансиру, столика з лавочками та монтаж покриття.

Плановий бюджет проєкту – 119,0 тис. грн.

Станом на кінець 2023 року проєкт завершений та виконані наступні роботи:

- виготовлено та доставлено елементи майданчика в с. Очитків (виробник - ТОВ «Триглав БЛ»);

- встановлено ігрові елементи майданчика в с. Очитків (КП «Комунсервіс).

В осінньо-зимовий період за складних погодних умов якісно спланувати територію навколо майданчика КП «Комунсервіс» не вдалося, тому виконання цих робіт буде проведене весною 2024 року.

Реалізація проєкту тривала з серпня по грудень 2023 року. Загальна сума, на яку закуплено елементи ігрового майданчика, – 99,756 тис. грн. Решта суми 19,244 тис. грн. була витрачена на придбання будівельних матеріалів та роботи по встановленню і монтажу майданчика. Загальна сума фактичних витрат, збігається із запланованими та становить 119,0 тис. грн.

Фото без опису

3. Проєкт «Створення сучасного громадського простору на базі скверу в с. Зозів» перебуває на стадії завершення.

Плановий бюджет – 125,000 тис. грн.

Початковий проєкт передбачав придбання та встановлення спортивно-ігрового майданчика та альтанки. Однак, в період розгляду проєкту в рамках Громадського бюджету, один із місцевих аграріїв надав благодійну допомогу у вигляді двох альтанок, тому автор проєкту вніс корективи. Згідно остаточного варіанту проєкту в с. Зозів у сквері передбачено встановити: три вуличних тренажери для тренувань різних груп м’язів, одну велику альтанку, три вуличні лавки та три урни біля них. Остаточний бюджет – 124,760 тис. грн.

Реалізація проєкту розпочалася у вересні 2023 року. На дату підготовки звіту проведено тендерні закупівлі з ТОВ «Триглав БЛ», однак тренажери, альтанка, лавки та урни перебувають на стадії виготовлення. Затримка у реалізації проєкту в с. Зозів спричинена тим, що ТОВ «Триглав БЛ» єдине підприємство-платник ПДВ, яке брало участь у тендерних закупівлях, та погодилось на виставлені умови. Тому у них виникла черга із замовлень, внаслідок чого змістилися строки завершення виконання робіт.

Оскільки за умовами договору ТОВ «Триглав БЛ» зобов’язався виготовити та встановити згадані вище елементи, то додаткових витрат проєкт не потребує. Фактичний бюджет відповідає скоригованому, а саме: 124,760 тис. грн.

4. Проєкт «Казковий парк «Дозвілля та відпочинок» передбачав виконання робіт з благоустрою парку в с. Зозівка по вул. Миру, 1. Згідно нього у парку необхідно встановити дитячий майданчик, укласти тротуарну плитку, встановити лавочки та облаштувати майданчик для міні-футболу.

Плановий бюджет - 150,000 тис. грн.

На дату підготовки звіту КП «Комунсервіс» проведено відкриті закупівлі на виготовлення та встановлення дитячого майданчика, 5 лавочок – та укладення тротуарної плитки.

Враховуючи те, що підрядник, який виконує роботи по об’єкту в с. Зозівка, не є платником ПДВ, то відповідні видатки оплачені КП «Комунсервіс». Відповідно загальна вартість можливих витрат по проєкту зменшилась до 125,0 тис. грн.

Реалізація проєкту розпочата в листопаді. Станом на кінець 2023 року виготовлені елементи дитячого майданчика, закуплені будівельні матеріали для облаштування майданчика з тротуарної плитки. Завершення реалізації заплановане на перший квартал 2024 року.

5. Проєкт з облаштування зони відпочинку «Активне дозвілля» біля річки Соб, мікрорайон Замчисько в м. Липовець передбачав благоустрій території площею близько 500 м. кв. (розчищення території від самосівів, вирівнювання поверхні та висипання піску, встановлення турніка, встановлення лавок та урн для сміття, влаштування 2 кладок над водою).

Плановий бюджет проєкту – 88,500 тис. грн.

По даному проєкту роботи не проводилися. Згідно з наданим звітом КП «Комунсервіс», через відсутність дороги та під’їзду, специфіку ландшафту та значний нахил земельної ділянки для виконання запланованих робіт неможливо застосувати будь-яку важку техніку. Проведення робіт виключно за рахунок ручної праці значно збільшує вартість, а отже і сам бюджет проєкту. Відповідно КП «Комунсервіс» не змогло знайти підрядну організацію, яка б виявила бажання виконати роботи в межах виділеного бюджету по даному проєкту, а для самостійного виконання запланованого переліку робіт підприємство не має технічних та кадрових можливостей.

Фото без опису

Звіт підготовлений на основі наданої інформації про реалізацію проєктів Громадського бюджету головними розпорядниками коштів, що відповідають за їх реалізацію.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь