Пошук

Звіт про роботу виконавчого комітету Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області за 9 місяців 2023 року

Дата: 31.10.2023 09:22
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

Основною формою роботи виконавчого комітету міської ради є його засідання. Відповідно до статті 53 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» засідання виконавчого комітету проводяться не рідше рідше одного разу на місяць.

Так у звітному періоді 2023 року проведено 13 засідань виконавчого комітету міської ради: 9 чергових засідань та 4 позачергових засідання виконавчого комітету.

На чергових та позачергових засіданнях розглянуто та прийнято 228 рішень, віднесених Законом України «Про місцеве самоврядування» до відання виконавчих органів ради.

У сфері соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів і цін – 10 рішень.

В галузі житлово-комунального господарства прийнято – 50 рішень.

У сфері освіти, культури, молодіжної політики, фізкультури і спорту – 7 рішень.

У сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища – 6 рішень

У сфері соціального захисту населення – 54 рішення.

У сфері захисту прав дітей прийнято – 50 рішень.

В галузі оборонної роботи, дотримання законності та правопорядку – 12 рішень.

З інших питань прийнято 39 рішень.

Як бачимо, найбільше рішень прийнято із житлово-комунальних питань та соціального захисту населення.

Виконавська дисципліна є одним з провідних індикаторів стану справ як в міській раді так і в її виконавчому комітеті, виконавчих органах.

Протягом звітного періоду відділом документообігу та діловодства виконавчого комітету міської ради було отримано, зареєстровано та передано виконавцям 4 тисячі 736 вхідних документів, опрацьовано 139 письмових звернень громадян та прийнято і зареєстровано 452 заяви від жителів громади на відшкодування коштів на оплату житлово-комунальних послуг в зв’язку з проживанням в їх домоволодіннях внутрішньо переміщених осіб. Також відділом документообігу та діловодства зареєстровано та відправлено 1 тисячу 102 вихідних документів.

Впродовж 9 місяців 2023 року у Липовецькій міській раді проводилася відповідна робота та вживались заходи з метою забезпечення належного рівня виконавської дисципліни, своєчасного і якісного виконання завдань, визначених в документах вищих органів влади, депутатських запитах та зверненнях, розпорядженнях та окремих дорученнях голови обласної військової адміністрації, а також рішеннях міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнях і дорученнях міського голови.

Аналіз стану виконання контрольних документів засвідчує, що переважна більшість з них виконується у визначенні терміни.

За вказаний період прийнято 125 розпоряджень міського голови з основної діяльності та 20 розпоряджень про відрядження.

Реалізацію кадрової роботи та служби в органі місцевого самоврядування, здійснює відділ управління персоналом виконавчого комітету Липовецької міської ради.

Протягом 9 місяців 2023 року відділом управління персоналом виконавчого комітету міської ради було розроблено 456 проєктів розпоряджень міського голови, з яких 165 - щодо особового складу (8 – щодо призначень працівників, 6 - переведення працівників, 4 – звільнення працівника, 8 – встановлення надбавки за вислугу років, 4 – встановлення рангу, 7 – оголошення конкурсів на 7 вакантних посади, 9 – зміни в штатному розписі, 6 – посадові інструкції на 24 посади та розподіл обов’язків, 113 розпоряджень – інше), 248 розпоряджень – з питань відпусток та 43 – щодо нагороджень.

Протягом лютого-березня 2023 року у виконавчому комітеті міської ради, інших виконавчих органах ради проведено щорічну оцінку виконання у 2022 році посадовими особами місцевого самоврядування покладених на них обов’язків і завдань. Щорічну оцінку пройшли усі працівники виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів.

Також за звітній період відділом управління персоналом виконавчого комітету міської ради:

розроблено 12 проєктів рішень міської ради та подано їх на розгляд відповідних комісій;

проведено 5 засідань конкурсної комісії для проведення відбору кандидатів на заміщення 5 вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування;

проведено 18 засідань комісії з питань відзначення державних, професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Липовеччиною;

підготовлено 176 Грамот та Подяк в частині виконання Програми організації відзначення державних, професійних свят, відомих громадян, ювілейних дат і днів народжень жителів громади, вшанування трудових колективів та їх працівників, знаменних та пам’ятних дат Липовеччини на 2021-2023 роки.

Відповідно до статті 54' «Закону України про місцеве самоврядування в Україні», старости беруть участь в організації виконання рішень міської ради, її виконавчого комітету.

Основним із повноважень старост є сприяння жителям відповідного села у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади.

Так за 9 місяців 2023 року старостами прийнято: 1489 звернень громадян, видано 3535 довідок, вчинено 308 нотаріальних дій, в обігу діловодства старостами за звітний період зареєстровано та прийнято до розгляду 612 вхідних документів, зареєстровано та відправлено за належністю 724 вихідних документів.

Найбільше довідок видано старостами Кошалко Ю.О. (427), Вінничук Л.В. – (394), Микуліним М.В. (385), Некрут Н.М. (352), Романовим В.О. (325).

Щодо вчинення нотаріальних дій, то найбільше нотаріальних дій вчинено старостою сіл Струтинка, Щаслива, Білозерівка, Королівка, с-ща Підлісне.

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 22.02.2022 № 578/5 «Про затвердження зміни до Положення про Спадковий реєстр», уповноважено старост Липовецької територіальної громади на роботу у спадкових реєстрах.

Надання адміністративних послуг у територіальній громаді – є результатом реалізації Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в галузі охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.

Протягом січня-вересня 2023 року надавалися адміністративні послуги з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Державними реєстраторами за звітний період здійснено реєстраційні дії стосовно зареєстрованих заяв від суб’єктів звернення:

державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно – 5107;

державна реєстрація права власності на нерухоме майно – 2049;

державна реєстрація обтяжень нерухомого майна – 201;

Державним реєстратором надавалися адміністративні послуги по реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також громадських формувань.

За звітний період:

зареєстровано юридичних осіб – 3;

внесені зміни до статутних документів юридичних осіб – 51;

зареєстровано припинення юридичних осіб – 29.

Адміністраторами відділу надання адміністративних послуг виконавчого комітету Липовецької міської ради надавалися ще й такі послуги, як реєстрація місця проживання, зняття з реєстрації місця проживання, видача довідок, внесення змін до реєстру Липовецької територіальної громади, надання витягів з ДЗК про нормативно-грошову оцінку земельних ділянок, надання адміністративних послуг у галузі житла та містобудівних норм.

Надходження до місцевого бюджету за надані адміністративні послуги за 9 місяців 2023 року склало 1 490 559,31 грн.

Організація роботи відділу юридичного забезпечення та комунальної власності виконавчого комітету міської ради.

На опрацювання відділу за 9 місяців 2023 року в загальному надійшло 74 судових справи, з яких:

62 цивільних та адміністративних справ, по яких міська рада є стороною у справах як відповідач, заінтересована особа або як третя особа;

12 справНемирівською окружною прокуратурою в інтересах Липовецької міської ради.

Відділом прийнято участь у засіданнях комісії про визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам на території Липовецької територіальної громади. За наслідками розгляду комісії було прийнято 5 рішень про затвердження Актів щодо визначення та відшкодування розміру збитків власникам землі та землекористувачам. Матеріали передана до Немирівської окружної прокуратури для представлення інтересів Липовецької міської ради в суді.

Окрім того, до міської ради надходили також господарські справи, а саме:

1 судова справа знаходиться в провадженні Господарського суду Вінницької області за позовом: Селянського (фермерського) господарства «СОБ» до Липовецької міської ради Вінницького району Вінницької області, про визнання права постійного користування та усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою площею 22,88 га, що розташована на території Нападівської сільської ради.

Господарська справа за позовом Немирівської окружної прокуратури в інтересах Липовецької м/р, до ТОВ з ОВ «УКРЗЕМРЕСУРС» до ТОВ з ОВ «ТАС АГРО ЗАХІД» 902/481/23 про витребування земельної ділянки.

Господарська справа за позовом Немирівської окружної прокуратури в інтересах Липовецької м/р, КП «Комунсервіс» Липовецької міської ради, Управління Північного офісу Дераудитслужби у Вінницькій обл. до ТОВ «НАФТОГРУППА-2005» 902/486/23 про визнання недійсними додаткових угод та стягнення грошових коштів, ціна позову 259884,7.

Відділом юридичного забезпечення та комунальної власності проведено 11 засідань адміністративних комісій за результатами яких прийнято 11 постанов про притягнення до відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень.

Відділом економічного аналізу та залучення інвестицій виконавчого комітету міської ради у І звітному періоді 2023 року:

підготовлено звіт про реалізацію Стратегії розвитку Липовецької територіальної громади на період до 2030 року та виконання Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Липовецької територіальної громади на період до 2030 року за 2021-2022 роки;

підготовлено звіти про виконання Програми економічного і соціального розвитку Липовецької територіальної громади на 2022 рік та Програми економічного і соціального розвитку Липовецької територіальної громади на 2023 рік за І півріччя 2023 р.;

підготовлено звіт про виконання Програми розвитку туризму Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 2022 рік;

внесено зміни до завдань Стратегії розвитку Липовецької територіальної громади на період до 2030 року;

підготовлено 8 проєктних пропозицій на грантові конкурси, з яких 3 увійшли до числа переможців (встановлення спортивно-ігрового дитячого майданчика в с. Зозів; влаштування нового покриття на спортмайданчику Липовецької ДЮСШ; встановлення дитячого майданчика в с. Війтівці);

підготовлено та надано консультації щодо розроблення інфраструктурних проєктів, завдяки яким облаштовано систему водовідведення в Липовецькому ліцеї № 3 та встановлено металопластикові вікна в Скитківській гімназії;

підготовлено та подано 9 проєктних заявок до бази проєктів ПРООН; відповідно до результатів їх оцінювання представництвом ПРООН у Вінницькій області було запрошено 2 представників міської ради на 6-денний курс навчання за напрямами «Проєктний менеджмент» та «Фандрейзинг», який успішно пройдено у вересні 2023 р.; під час навчання проведено презентацію проєкту з облаштування центру реабілітації на базі Липовецької міської лікарні, який відібрано для фінансування у 2024 р.;

спільно із відділом архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства міської ради підготовлено 6 заявок на фінансування за рахунок Програми відновлення України;

організовано проведення робочої зустрічі з пасічниками Липовецької територіальної громади;

проведено виїзне засідання постійно діючої комісії із встановлення фактів здійснення суб’єктами господарювання підприємницької діяльності без державної реєстрації та дозвільних документів;

забезпечено систематичне звітування до Департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА щодо проходження посівної кампанії та збору урожаю в громаді;

забезпечено виконання заходів «Програми підтримки самозабезпечення Липовецької територіальної громади продуктами харчування на 2022-2024 роки «Сади Перемоги» (сформовано списки на отримання насіннєвого матеріалу);

забезпечено реалізацію Громадського бюджету на території Липовецької ТГ та визначено проєкти-переможці;

розроблена та затверджена «Програма розвитку міжнародного співробітництва Липовецької територіальної громади на 2023-2024 роки», відповідно до якої організовано та проведено поїздку офіційної делегації міської ради до міста-побратима Йихві (Естонська республіка);

розроблено макети та забезпечено виготовлення інформаційних стендів та інформаційних буклетів міської ради;

проведено роботу з розроблення Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Стратегії розвитку Липовецької територіальної громади на період до 2030 року та підготовлено відповідний проєкт рішення.

Відділом земельних ресурсів за 9 місяців 2023 року було опрацьовано 364 звернень, в тому числі 11 запити на публічну інформацію, 4 адвокатських запити, 40 запитів від органів прокуратури та 309 звернень від фізичних та юридичних осіб.

Земельною комісією виконавчого комітету міської ради було здійснено виїзди на 5 звернень, про що було складено акти, які затверджено на виконкомі.

Підготовлено 178 проектів рішень на розгляд сесії міської ради.

Від продажу права оренди на електронних торгах (аукціоні) на 19 земельних ділянок загальною площею 204,7328 га, до бюджету міської ради надійшло 3867839,58 (три мільйони вісімсот шістдесят сім тисяч вісімсот тридцять дев’ять гривень 58 коп.).

Укладено 63 договори оренди землі на земельні ділянки комунальної власності загальною площею 334,4611 га з орендною платою 1227998,68 грн. (один мільйон двісті двадцять сім тисяч дев’ятсот дев’яносто вісім гривень 68 коп.).

Окрім роботи відділів виконавчого комітету міської ради, що забезпечують реалізацію державної політики у галузі економіки, бюджету, соціального захисту, надання адміністративних послуг та інших напрямків в межах Липовецької територіальної громади, слід підкреслити роботу комісій, що створені та функціонують при виконкомі.

Комісія з питань захисту прав дитини протягом 9 місяців 2023 року провела 14 засідань, на яких розглянуто 106 питань. На дану комісію покладено як координуючі, так і контролюючі і погоджувальні функції. Розгляд ухвал судів про надання висновків про доцільність позбавлення батьківських прав, надання дозволів на вчинення правочинів щодо майна дітей, із забезпеченням збереження охоронюваних законом прав та інтересів дітей, встановлення опіки та піклування над дітьми. В умовах воєнного стану на комісії з питань захисту прав дитини також розглянуто питання про захист прав дітей – переселенців.

При виконавчому комітеті працюють: комісія по розгляду звернень на надання матеріальної допомоги, міжвідомча рада з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми та опікунська рада.

Протягом звітного періоду 2023 року проведено 9 засідань комісії по розгляду звернень на надання матеріальної допомоги, на яких розглянуто 423 заяви. За 9 місяців надано матеріальну допомогу на суму 888 тис.грн.

Виплачено матеріальну допомогу до Дня матері дружинам та матерям загиблих (померлих) Героїв на суму 33 тис. грн.

Виплачено матеріальну допомогу до Дня пам'яті Захисників України 45 членам сімей загиблих (померлих) Героїв на суму 116 505 грн.

Виплачено матеріальну допомогу до Дня захисників та захисниць України 650 захисникам на суму 338 250 грн.

Проведено 17 засідань міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

З метою належної реалізації державної політики з питань сім'ї, соціальної підтримки Захисників та Захисниць України відвідано сім'ї загиблих (померлих) та безвісти зниклих осіб, внаслідок військової агресії російської федерації проти України, також відвідано 303 сім'ї Захисників та Захисниць громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь