Пошук

ПРОДОВЖУЮТЬСЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ З ОБГОВОРЕННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ

Дата: 03.11.2023 12:14
Кількість переглядів: 128

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», з метою отримання та врахування пропозицій громадськості, 2 листопада 2023 року о 10:00 год, в приміщенні Липовецької міської ради за адресою: Вінницька область Вінницький район м. Липовець, вул. Героїв Майдану, 4, 2-ий поверх, актова зала, відбулись громадські слухання з доопрацювання проекту містобудівної документації генерального плану м. Липовець, розроблення плану зонування території та звіту про її стратегічно-екологічну оцінку.

Генеральний план населеного пункту - одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та землевпорядна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту, та розробляється і затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів. Генеральний план населеного пункту та план зонування визначає планувальні обмеження використання території згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами, із дотриманням вимог екологічного, природоохоронного, протипожежного та іншого законодавства. Проектні рішення генерального плану населеного пункту та плану зонування території включають межі та правові режими всіх режимоутворюючих об’єктів та всіх обмежень у використанні земель.

Генеральний план призначений для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту.

Діючим законодавством встановлено, що містобудівна документація є безстроковою, та дозволяє за результатами проведеного моніторингу вносити зміни не більше одного разу на рік.

Громадські слухання проводились відділом містобудування, архітектури та житлово - комунального господарства Липовецької міської ради, начальник відділу – головний архітектор Тамара ГРИЦАЙ. Також були запрошені головний архітектор проекту Микола ВОЙТЮК, головний інженер проекту Андрій ОГОРОДНИК, розробник стратегічної екологічної оцінки керівник ТОВ ВінЕкософт Олеся ДІДУСЕНКО.

До громадських слухань могли долучитися всі бажаючі. Відповідно до норм чинного законодавства про час і місце проведення було повідомлено на сайті Липовецької міської ради (https://lyp.gov.ua/) 16 жовтня 2023 року, в місцевій газеті «Липовецькі вісті» 18 жовтня 2023 року, додатково у вайбер групах повідомлено депутатів міської ради, старостів населених пунктів, також оголошення було оприлюднене на офіційній сторінці міської ради у соціальній мережі facebook.

На даний час діючою містобудівною документацію територіального центру нашої громади є генеральний план міста Липовець, розроблений у1967 році проектним інститутом «Діпромісто», який застарів та втратив свою містобудівну спроможність. Згідно з вимогами законодавства, у свій час його було актуалізовано рішенням 47 сесії 6 скликання Липовецької міської ради від 29 березня 2013 року № 540 «Про визнання існуючого генерального плану населеного пункту придатним для подальшого використання».

Підставою для розроблення та продовження роботи по розробленню містобудівної документації були ряд рішень Липовецької міської ради, починаючи з 2011 року, а саме:

- відповідно до п. 2.7 рішення 23 сесія Липовецької міської ради 6 скликання від 28 грудня 2011 року № 237 « Про стан використання земель міської ради»;

- рішення 63 сесії міської ради 7 скликання від 21 жовтня 2019 року «Про надання дозволу на розробку плану зонування території м. Липовець» укладено договір на розробку плану зонування території м. Липовець з підприємством НВПП «Анкор»;

- рішення 14 сесії міської ради 8 скликання від 28 травня 2021 року № 324 «Про надання дозволу на розробку містобудівної документації – плану зонування території та доопрацювання генерального плану міста Липовець».

При розробці проєкту містобудівної документації розробниками було враховано існуючий поділ земельних ділянок, поділ на квартали, транспортну розв’язку відповідно до діючого земельного кадастру. Територію міста понад 900 га становлять земельні ділянки для сільськогосподарського призначення, але перспектива генерального плану , розвитку населеного пункту це землі виробництва, житлової, громадської забудови. Тому, в існуючому плані може бути наявність земель ОСГ, але в перспективному розвитку всі ці землі теж мають бути передбачені на довгострокову перспективу під житло, громадські будівлі, виробництво, підприємницьку діяльність і т.і. Прийняття містобудівної документації не зобов’язує власника земельної ділянки змінювати цільове призначення відповідно до плану зонування, але, разом із тим, планування території згідно із законодавством повинно відбуватись відповідно до діючої містобудівної документації.

Фактично, проводиться робота з приведення містобудівної документаці у відповідність до вимог чинного законодавства та планування розвитку міста. Крім письмових пропозицій, які надійшли до міської ради, ще ряд отримано в процесі обговорення містобудівної документації. Вони стосуються транспортних розв'язок, укриттів та перспективних доріг, нових кварталів.

Висловлені заперечення та пропозиції будуть відображені у містобудівній документації.

Хочемо зауважити, що обговорення містобудівної документації триває, пропозиції можна подати у письмовій формі до Відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Липовецької міської ради.

Поштова адреса: Україна, 22500, Вінницька область, Вінницький район, місто Липовець, вулиця Героїв Майдану, будинок 4.

Проєкт містобудівної документації розміщений у приміщенні Липовецької міської ради за адресою: Вінницька область Вінницький район м. Липовець, вул. Героїв Майдану, 4, 2-ий поверх, актова зала.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь