Пошук

ГРОМАДА ЗУСТРІЛА ГЕРОЯ НА ЩИТІ

Дата: 28.10.2023 10:02
Кількість переглядів: 162

Фото без описуФото без описуФото без опису

Громада зустріла сьогодні свого Героя під тужливі звуки музики Мирослава Скорика…

Біля Тризуба , під віковим дубом, на нього чекала його родина, маленький син-чотирирічний Дмитрик, друзі, однокласники, побратими, усі, хто прийшов вшанувати Захисника України, свого Захисника.

Юрій Юрійович Свящук народився 06 липня 1999 року в с. Росоша. Був найменшеньким у сім»ї, де вже виховували трьох синів. Закінчив Росошанську середню школу, Оскільки захоплювався технікою, у Зозівському професійному аграрному ліцеї здобув професію тракториста – машиніста.

У жовтні 2021 року, не вагаючись, на контрактній основі добровільно вступив до лав ЗСУ. Вірою й правдою служив Україні та її народу.

За розумну ініціативу, сумлінне виконання обов»язків у ході ведення бойових дій, виявлені мужність і відданість українському народу, з нагоди Дня Захисника України був відзначений Грамотою командира 59 ОМБ ім. Якова Гандзюка, полковника, Вадима Сухаревського. Два роки життя молодого хлопця, солдата в/ч А2980, пройшли в окопах і бліндажах, у боях за рідну землю.

24 жовтня, поблизу населеного пункту Первомайське Донецької області, під час артилерійського обстрілу, Боєць отримав поранення, не сумісні з життям.

На траурному мітингу міський голова Віктор Бичков висловив вдячність за гідне виховання сина і співчуття матері загиблого Героя Валентині Іванівні , маленькому сину, братам - Дмитру, Вадиму, Анатолію,

-Сорок гідних синів України із нашої громади поклали на вівтар свободи і незалежності нашої Батьківщини найдорожче-свої життя, щоб Україна була вільною, незалежною і цілісною державою, шоб в мирі і безпеці зростали діти й онуки.

У скорботі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героя.

Принесені Юрію квіти з скорботою в серці складали на гріб.

Священники українських церков відслужили панахиду за загиблим Бійцем.

До рідної домівки у с. Росоша,

солдата Юрія Юрійовича Свящука , який повертався на щиті, супроводжували військові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь