Пошук

СВЯТО ДЛЯ ДІТЕЙ

Дата: 26.09.2023 17:35
Кількість переглядів: 92

Святково розпочався день у Липовецькому ліцеї №1

Сьогодні, у межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти і науки України, ухваленого розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік» від 7 вересня 2022 року, відбулось відкриття класу безпеки.

Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів збережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Право перерізати стрічку під час відкриття щойно обладнаного Класу безпеки було надано учениці 3-го класу Соломійці. Всі дітки зайшли в спеціально обладнану кімнату, прикрашену різнокольоровими кульками і зайняли місця за партами. Їх привітали міський голова Віктор Бичков, керівник із Вінницького районного управління НС Сергій Дзіняк, начальник відділу освіти Леся Білозерова, директорка ліцею Світлана Мельник.

З цікавістю малеча розглядала навчальний клас, розділений на кілька навчальних зон та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги, а для молодших школярів створений ігровий куточок.

Класовод Ольга Винярська з дітками підготувала чудову виставу, яку показали гостям.

Завершилась зустріч спільною руханкою, в якій взяли участь і гості.

На сьогодні, такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління — запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь