Пошук

БЕЗПЕКА ДІТЕЙ-ПОНАД УСЕ

Дата: 07.08.2023 09:17
Кількість переглядів: 119

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

В умовах сьогодення безпека дітей – понад усе. Одне з головних завдань ЗДО "Сонечко" є створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу, безпечного середовища, збереження життя і здоров’я дітей. Одним із шляхів вирішення цього питання є облаштування класу безпеки інформаційно-просвітницького напрямку, на базі якого діти вивчатимуть правила безпечного життя.

Весь педагогічний колектив закладу власними силами створив клас безпеки, з метою виховання у підростаючого покоління базових понять основ безпечного середовища, яке містить у собі знання з правил мінної, пожежної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

Це навчальна аудиторія, яка може вмістити до 30 вихованців разом з вихователем. У даному класі передбачено проведення занять для дітей будь-якої вікової категорії. Інформація для дітей буде викладатися в ігровій формі з рухливими елементами, використанням ігор на пожежну тематику, мультфільмів, загадок та ребусів з проведенням презентацій, бесід, враховуючи збройну агресію з боку російської федерації.

Клас безпеки облаштували за зональним принципом організації освітнього простору: зона пожежної безпеки (для вивчення правил пожежної безпеки, алгоритму дій при пожежі, вивчення основ користування вогнегасником та інших первинних засобів пожежогасіння); зона мінної безпеки (для вивчення правил у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів); зона безпеки життєдіяльності (для вивчення правил безпечної поведінки у різних сферах життя); зона домедичної допомоги(для проведення занять та тренінгів з надання першої домедичної допомоги при травмах різного характеру); зона психологічного розвантаження (для роботи з психологом, проведення бесід); ігрова зона (для проведення тематичних рухливих ігор та вправ).

Велика вдячність нашим місцевим органам ДСНС, представникам МОЗ, які долучились до наповнення класу безпеки методичними і наочними матеріалами. Окрема подяка нашим друзям із Естонії, з якими розпочинаєм співпрацювати , за цікавий подарунок, методичний кейс з надання першої медичної допомоги.

Сьогодні відбулося перше заняття-вікторина для дітей старшої групи з питань надання першої домедичної допомоги із використанням методичного кейсу і ситуаційних карток.

Виховуємо нове покоління українців.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь