Пошук

БЕЗПЕКА ДІТЕЙ-ПОНАД УСЕ

Дата: 07.08.2023 09:17
Кількість переглядів: 150

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

В умовах сьогодення безпека дітей – понад усе. Одне з головних завдань ЗДО "Сонечко" є створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу, безпечного середовища, збереження життя і здоров’я дітей. Одним із шляхів вирішення цього питання є облаштування класу безпеки інформаційно-просвітницького напрямку, на базі якого діти вивчатимуть правила безпечного життя.

Весь педагогічний колектив закладу власними силами створив клас безпеки, з метою виховання у підростаючого покоління базових понять основ безпечного середовища, яке містить у собі знання з правил мінної, пожежної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

Це навчальна аудиторія, яка може вмістити до 30 вихованців разом з вихователем. У даному класі передбачено проведення занять для дітей будь-якої вікової категорії. Інформація для дітей буде викладатися в ігровій формі з рухливими елементами, використанням ігор на пожежну тематику, мультфільмів, загадок та ребусів з проведенням презентацій, бесід, враховуючи збройну агресію з боку російської федерації.

Клас безпеки облаштували за зональним принципом організації освітнього простору: зона пожежної безпеки (для вивчення правил пожежної безпеки, алгоритму дій при пожежі, вивчення основ користування вогнегасником та інших первинних засобів пожежогасіння); зона мінної безпеки (для вивчення правил у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів); зона безпеки життєдіяльності (для вивчення правил безпечної поведінки у різних сферах життя); зона домедичної допомоги(для проведення занять та тренінгів з надання першої домедичної допомоги при травмах різного характеру); зона психологічного розвантаження (для роботи з психологом, проведення бесід); ігрова зона (для проведення тематичних рухливих ігор та вправ).

Велика вдячність нашим місцевим органам ДСНС, представникам МОЗ, які долучились до наповнення класу безпеки методичними і наочними матеріалами. Окрема подяка нашим друзям із Естонії, з якими розпочинаєм співпрацювати , за цікавий подарунок, методичний кейс з надання першої медичної допомоги.

Сьогодні відбулося перше заняття-вікторина для дітей старшої групи з питань надання першої домедичної допомоги із використанням методичного кейсу і ситуаційних карток.

Виховуємо нове покоління українців.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь