Пошук

Питний режим у літню спеку

Дата: 20.07.2023 11:44
Кількість переглядів: 110

Фото без опису 

Якщо ви дбаєте про своє здоров'я, то знаєте, як важливо дотримуватись питного режиму. 

Існує узагальнена думка вживання води на день, а саме не менше 2 л води. Проте раціональніше використовувати формулу для підрахунку норми споживання води на добу: 30 мл води × на вагу для жінок і 40 мл води  ×  на вагу для чоловіків.

Споживання води в спекотні літні дні повинна перевищувати норму, як мінімум, на 1 літр. Це пов'язано з виведенням рідини через пори у вигляді поту. Суха поверхня шкіри може ввести в оману. При високій температурі повітря піт швидко випаровується.

Правильний питний режим в спекотну погоду дозволить вирішити кілька важливих питань:

• захистить шкіру від пересихання і збереже молодість;

• допоможе вивести шкідливі речовини з організму;

• виключить ймовірність зневоднення і теплового удару.

            ЯК ПРАВИЛЬНО ПИТИ ВОДУ В ЛІТНЮ ПОРУ?

Найбільш оптимальний час прийому рідини - за півгодини до і після їжі. Якщо температура на вулиці зашкалює і вам постійно хочеться пити, не стримуйте себе. Терпіти спрагу - неприпустимо!

Хочете втамувати спрагу? Відмовтеся від солодких напоїв, чорного чаю і кави. Краще віддати перевагу чистій воді, зеленому чаю або несолодким фруктово-ягідним компотів. І пам'ятайте, чим більше перебувайте під прямими сонячними променями, тим більше рідини необхідно споживати.

Люди, які проводять будні в офісі під кондиціонером, можуть і не відчути різниці в сезонній роботі організму. А ось ті, хто постійно знаходиться на свіжому повітрі, повинні подбати про регулярне заповненні водного балансу.

✅ Візьміть за правило:

1. У літню пору завжди тримати пляшку чистої питної води при собі. Як тільки ви відчуєте спрагу, втому, сухість у роті або інші ознаки зневоднення, негайно робіть кілька ковтків.

2. Випивати 1-2 склянки води вранці, за півгодини до сніданку. Це дозволить заповнити «нічні» втрати рідини в організмі;

3. Через півгодини-годину після сніданку необхідно випити ще 0,5 л рідини. У літній період просто замініть чашку ранкової кави на склянку води;

4. Протягом дня кожну годину вживайте півлітра рідини.

 

Вода - не тільки життєво необхідний продукт для людини, але і природний спосіб охолодження організму.

 

Ці прості правила забезпечать Вам прекрасне самопочуття і відмінний зовнішній вигляд.

 

 

Вінницьке районне управління ГУ

Держпродспоживслужби у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь