Пошук

Звіт про узагальнення пропозицій (зауважень), що надійшли під час громадського обговорення питання перейменування вулиць, провулків, проїздів, тупіків в населених пунктах Липовецької територіальної громади

Дата: 07.07.2023 15:29
Кількість переглядів: 153

Організатором громадського обговорення є відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Липовецької міської ради.

Громадське обговорення проводилось з метою дерусифікації та зміни назв топонімів у населених пунктах громади пов’язаних з іменами та історією росії та найменування вулиць з метою увічнення і вшанування пам’яті осіб, іменами загиблих  внесли вагомий вклад у боротьбу за незалежність Української держави.

Беручи до уваги протокол засідання комісії з найменування (перейменування) юридичних осіб, майно яких перебуває у власності територіальної громади, та об’єктів права власності, які за ними закріплені, а також вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, бульварів, узвозів, проїздів, майданів, набережних, мостів населених пунктів громади у яких використані імена осіб тоталітарного комуністичного режиму та імена пов’язані з історією росії (далі – комісія) від 30 березня 2023 року, з метою врахування громадської думки 7 квітня 2023 року було оприлюднено інформаційне повідомлення про початок громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків, проїздів, тупіків в населених пунктах Липовецької територіальної громади на веб-сайті Липовецької міської ради, сторінці Липовецької міської ради у соціальній мережі Facebook та у місцевій газеті «Липовецькі вісті».

Комісією був складений перелік назв топонімів, що підлягають перейменуванню та запропоновано варіанти нових назв. Старостами населених пунктів громади було зібрано пропозиції щодо варіантів нових назв, які також були враховані.

Всі варіанти запропонованих назв було занесено в опитувальник Google форми. У даній формі була можливість запропонувати свій варіант назви, учаснику опитування.

Громадське обговорення проводилося шляхом направлення пропозицій на поштову адресу: 22500, вул. Г. Майдану, 4 м. Липовець Вінницький район Вінницька область або на електронну пошту відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства: liparch@outlook.com  або шляхом заповнення  Google форми.

Пропозиції приймались протягом двох місяців з дня оприлюднення повідомлення.

14 червня 2023 року закінчилося громадське обговорення перейменування вулиць та провулків населених пунктів Липовецької територіальної громади. Участь в обговоренні взяли 72 особи шляхом заповнення Google форми.

За результатами отриманих пропозицій (зауважень) учасників громадського обговорення даного питання, заперечень не надходило.

З метою вшанування пам’яті загиблих захисників України від учасників громадського обговорення були подані клопотання та запропоновано перейменувати назви вулиць іменами загиблих воїнів:

у м. Липовець вулицю Пушкіна іменем Олексія Мазура, було отримано клопотання від жителів громади щодо порушення питання про перейменування вулиці Пушкіна на вулицю імені загиблого захисника Олексія Мазура, клопотання підписали 15 осіб;

у селі Зозівка вулицю Гагаріна іменем Василя Мухи, підтримало 49 учасників. Також було отримано клопотання від Старости села Зозівка щодо порушення питання про перейменування вулиці Гагаріна на вулицю імені загиблого захисника Василя Мухи;

у селі Очитків вулицю Єсеніна іменем Дмитра Громлюка, підтримало 43 учасники. Також було отримано клопотання від Старости села Очитків щодо порушення питання про перейменування вулиці Єсеніна на вулицю імені загиблого захисника Дмитра Громлюка;

у селі Троща вулицю Суворова іменем Дмитра Абреліхіна, підтримало 42 учасника. Також було отримано клопотання від Старости села Троща щодо порушення питання про перейменування вулиці Суворова на вулицю імені загиблого захисника Дмитра Абреліхіна;

у селі Струтинка вулицю Гагаріна іменем Михайла Гасинця, підтримало 43 учасника. Також було отримано клопотання від жителів села Струтинка щодо порушення питання про перейменування вулиці Гагаріна на вулицю імені загиблого захисника Михайла Гасинця, клопотання підписали 16 жителів населеного пункту. Разом 59 осіб;

у селі Вербівка вулицю Ломоносова іменем Федіра Цуцея, було отримано клопотання від жителів громади щодо порушення питання про перейменування вулиці Ломоносова на вулицю імені загиблого захисника Федіра Цуцея, клопотання підписали 22 особи.

 

Пропозиції, що надійшли під час проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Липовецької територіальної громади, було узагальнено та винесено на розгляд комісії.

Комісією 06 липня 2023 року проведено засідання та узгоджено нові назви вулиць. Відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства міської ради підготовлено проєкт рішення міської ради «Про перейменування вулиць, провулків, проїздів, тупіків в населених пунктах Липовецької територіальної громади» та подано на розгляд сесії міської ради.

 

 

 

Перелік узгоджених пропозицій

щодо перейменувань топонімів населених пунктів

Липовецької територіальної громади в цілому

 

 №

Найменування вулиць по населених пунктах територіальної громади

Пропонована назва

 

м. Липовець

 

1

вулиця

Бестужева

Григорія Сковороди  

2

вулиця

Ватутіна

Волошкова 

3

вулиця

Гагаріна

Івана Сірка

4

вулиця

Гастелло

Ставищенська  

5

вулиця, інш. тупік

Глінки

Чумацька, Чумацький

6

вулиця

Гончарова

Свободи

7

вулиця

Декабристів

Пилипа Орлика 

8

вулиця

Зорге Р.

Івана Кожедуба 

9

вулиця

Лермонтова

Остапа Вишні

10

вулиця, провулок

Ломоносова

Загребельна 

11

вулиця

Маяковського

Осипа Глуха 

12

вулиця

Макаренка

Гордіївська

13

вулиця

Матросова

Левадна 

14

вулиця, провулок

Мічуріна

Левка Симиренка 

15

вулиця, провулок

Можайського

Василя Стуса 

16

вулиця

Москаленка

Соколовських 

17

вулиця

Єрмака

Струтинського  

18

вулиця

Нахімова

Лозова 

19

вулиця, провулок, інш. проїзд

Некрасова

Гайсинська, Гайсинський 

20

вулиця

Павлова

Академіка Амосова  

21

вулиця

Пушкіна

Олексія Мазура 

22

вулиця

Суворова

Шляхова 

23

вулиця

Рилєєва

Гетьмана Скоропадського 

24

вулиця

Чайковського

Мирослава Скорика  

25

вулиця

Чернишевського

Староміська 

26

вулиця

Черняховського

Бузкова 

27

вулиця, провулок інш. тупік

Чехова

Олени Пчілки 

28

вулиця

40 років Перемоги

Захисників України  

 

с. Богданівка

 

1

вулиця

Гагаріна

Леоніда Каденюка

2

вулиця

Мічуріна

Вишнева  

 

с. Вербівка

 

1

вулиця

Ломоносова

Федіра Цуцея

2

вулиця

Чехова

Всеволода Нестайка

 

с. Зозів

 

1

провулок

Літвінова 1

Незалежності 1

2

провулок

Літвінова 2

Незалежності 2

3

вулиця

Яркіна

Яркіна  

 

с. Зозівка

 

1

вулиця

Пушкіна

Остапа Вишні  

2

вулиця

Докучаєва

Гетьмана Мазепи 

3

вулиця

Гагаріна

Василя Мухи 

 

с. Іваньки

 

1

вулиця

Кутузова

Захисників України  

 

с-ще Липовець

 

1

вулиця

Мічуріна

Левка Симиренка  

 

с. Люлинці

 

1

вулиця

Ватутіна

Миру 

2

вулиця

Ломоносова

Черешнева

3

вулиця

Кузнєцова

Сонячна

 

с. Очитків

 

1

вулиця

Гагаріна

Молодіжна

2

вулиця

Єсеніна

Дмитра Громлюка

3

вулиця

Кузнєцова

Зелена  

4

вулиця

Чкалова

Калинова

 

с. Струтинка

 

1

вулиця

Гагаріна

Михайла Гасинця

2

вулиця

Пушкіна

Котляревського  

 

с. Троща

 

1

вулиця

Суворова

Дмитра Абреліхіна  

         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь