Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ У 2-ій СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 22.06.2023 11:19
Кількість переглядів: 109

Фото без описуФото без описуФото без опису

22 червня липівчани зібралися біля Меморіалу Слави та Пам"ятного знаку Героям Небесної Сотні та землякам, полеглим в боротьбі за Україну, аби вшанувати пам'ять жертв війни. Саме в цей день 80 років тому німецькі війська напали на СРСР, саме тоді розпочався етап Другої Світової війни, в якій загинув кожен п'ятий українець.

Як зазначив міський голова Віктор Бичков,

-нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Сьогодні влада Росії поводиться як руйнівник системи міжнародних відносин, заснованої державами-переможцями Другої світової війни. У цьому вона більше нагадує гітлерівську Німеччину 1930-х напередодні глобального конфлікту.

Друга світова війна перетворилася на жахливу катастрофу для України. Адже саме на її території мали місце найзапекліші бої усієї війни.

Варто нагадати про масштаби трагедії і звитягу українського народу . Друга світова війна залишила по собі на українській землі жахливі сліди. Україна зазнала більше руйнувань, ніж будь-яка країна світу.

Цього дня увесь український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів наших земляків, чиє життя обірвала та скалічила Друга світова війна. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про них.

Ми зобов"язані перемогти !

У заході взяли участь працівники міської ради, комунальних установ і підприємств міста, громадськість.

Хвилиною мовчання вшанували пам"ять полеглих за Україну та поклали квіти до пам"ятників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь