Пошук

ВШАНУВАЛИ ПАМ"ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ У 2-ій СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 22.06.2023 11:19
Кількість переглядів: 123

Фото без описуФото без описуФото без опису

22 червня липівчани зібралися біля Меморіалу Слави та Пам"ятного знаку Героям Небесної Сотні та землякам, полеглим в боротьбі за Україну, аби вшанувати пам'ять жертв війни. Саме в цей день 80 років тому німецькі війська напали на СРСР, саме тоді розпочався етап Другої Світової війни, в якій загинув кожен п'ятий українець.

Як зазначив міський голова Віктор Бичков,

-нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Сьогодні влада Росії поводиться як руйнівник системи міжнародних відносин, заснованої державами-переможцями Другої світової війни. У цьому вона більше нагадує гітлерівську Німеччину 1930-х напередодні глобального конфлікту.

Друга світова війна перетворилася на жахливу катастрофу для України. Адже саме на її території мали місце найзапекліші бої усієї війни.

Варто нагадати про масштаби трагедії і звитягу українського народу . Друга світова війна залишила по собі на українській землі жахливі сліди. Україна зазнала більше руйнувань, ніж будь-яка країна світу.

Цього дня увесь український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів наших земляків, чиє життя обірвала та скалічила Друга світова війна. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про них.

Ми зобов"язані перемогти !

У заході взяли участь працівники міської ради, комунальних установ і підприємств міста, громадськість.

Хвилиною мовчання вшанували пам"ять полеглих за Україну та поклали квіти до пам"ятників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь