Пошук

НОВОВВЕДЕННЯ В СИСТЕМІ ОСВІТИ

Дата: 20.06.2023 16:28
Кількість переглядів: 129

 

Фото без описуЩе не так давно серйозним навантаженням для вчителя була паперова робота, зокрема по заповненню класних журналів. Нині, завдяки новим європейським технологіям і освітянським поглядам, український педагог у праві вибрати собі програми, занотувати конспекти в електронному режимі.  І, нарешті, справжнім проривом стало введення електронних журналів. 
    З 1 вересня у всіх закладах освіти громади планується запровадити електронні класні журнали. Учителі зможуть заповнювати журнал в будь-який час, а система автоматично підраховуватиме семестрові чи річні оцінки,  формуватиме звіти, а батьки бачитимуть оцінки тільки своєї дитини.
    Тому, перед закладами освіти нашої громади стоїть завдання: за літній період навчитися використовувати електронні журналами у своїй діяльності. Саме з цієї нагоди, 20 червня 2023 року, відділом освіти організовано нараду - навчання «Як підготуватись до переходу на електронні журнали» для заступників директорів шкіл та уповноважених осіб за ведення даних до Державної інформаційної системи управління освітою. 
    Відкриваючи захід, начальник відділу освіти Леся Білозерова наголосила на відповідальності керівників закладів та кожного педагогічного працівника щодо започаткування ведення класних журналів.
    У ході проведення заходу відповідальна особа відділу освіти за роботу закладів освіти в Державній інформаційній системи управління освітою, головний спеціаліст відділу освіти Галина Шевченко,  окреслила першочергові завдання щодо переходу на ведення електронних журналів.
    Вчитель Липовецького ліцею № 3 Аліна Шит надала покрокову інструкцію з введення обов’язкових даних до програмового забезпечення КУРС:ШКОЛА для здійснення підготовчої роботи з використання електронних журналів.
    Людмила Климчук, заступник директора Росошанського ліцею поділилась досвідом з використання  журналу на платформі «Нові знання», на якій вже працює більшість шкіл України та яка гарантує зручність та безкоштовне використання.
    Зустрічі - навчання з детальними інструкціями щодо використання платформ для ведення електронних журналів продовжаться у серпні перед початком навчального року. Наразі школи отримали першочергові завдання щодо запровадження е-журналів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь