Пошук

З ДРУЖНІМ ВІЗИТОМ У ЕСТОНСЬКИХ ДРУЗІВ

Дата: 31.05.2023 07:41
Кількість переглядів: 96

В неділю відбулась довгоочікувана та важлива зустріч представників Асоціації українських організацій в Естонії з мером м. Липовець та представниками Липовецької міської громади.

У 2011-му році Асоціація була ініціатором підписання угоди про «міста-побратими» між м. Липовець Липовецької міської громади Вінницького району Вінницької області та м. Йихві, столиці повіту Іда-Вірумаа. З того часу відбувалась плідна співпраця та взаємодопомога між цими містами України та Естонії.

В серпні минулого року громада міста Липовець і його керівник по міжнародним зв’язкам Микола Обара звернувся щодо підтримки свого містянина – Івана Лаврика, бійця Збройних сил України, який служив в військах морської піхоті ППО 35 бригада. Внаслідок боїв під Херсоном Ваня отримав безліч серйозних поранень і залишився без правої кінцівки. В Нідерландах бійцю виготовили протез і тепер він проходить реабілітацію в місцевій сім’ї.

Цієї неділі відбулась офіційна передача фінансової допомоги бійцю для проходження реабілітації. Кошти були зібрані завдяки бізнес-клубу White Horse, Асоціації українських організацій в Естонії та особисто завдяки Volodymyr Palamar, MTÜ Valga Ukraina „Kalyna“ (Українське товариство і суботня школа Калина м. Валга ), Ukraina Noorsoo Liit Eeestis (Спілка української молоді в Естонії).

Також під час зустрічі Тетяна Клименко, представниця проєкту та викладач в садочку «Meelespea», який впроваджує методику навчання першої медичної допомоги для дітей 5-6 років, передала першу спеціальну валізу-методичний кейс «Перша допомога для дітей» директору закладу дошкільної освіти N1 Липовецька міська рада.

Загалом, дитячий садок Tallinna Meelespea Lasteaed, в якому працює Тетяна, люб’язно передає дитячим садкам України 70 таких методичних кейсів. Автором цієї методики є Маргіт Пярн, колишня мати дитини вищезгаданого дитячого садочка, лікар і педагог. Під керівництвом Маргіт тисячі естонських вихователів дитячих садків і дітей вивчали цю методику протягом 17 років. Координатор проекту - Kristina Märks - директорка садочку Tallinna Meelespea, це була саме її ініціатива - запропонувати партнерам і зробити для українців такий подарунок.

Методичні кейси з валізами «Перша допомога для дітей» будуть передані за допомогою Асоціації українських організацій в Естонії Міністерству Освіти України.

Ми дякуємо за співпрацю представникам Липовецької міської громади та щиро вітаємо Голову правління Асоціації Володимира Паламаря, якого було нагороджено найвищою відзнакою міста Липовець – званням почесного жителя міста!

Разом до перемоги! Слава Україні!

#eestiukrainlased #supportukraineФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь