ПОГОДА В ЛИПОВЦІ
Гідрометеорологічні умови на період з 29 травня по 02 червня
Метеорологічна обстановка:
На Вінниччині зберігається температурний режим вищий від норми, без істотних опадів, місцями гроза.
30 травня вдень:
Мінлива хмарність, без опадів.
Вітер північний, 5-10 м/с.
Температура 23-28°.
31 травня-
01 червня:
Мінлива хмарність, без опадів.
Вітер північно-західний, 5-10 м/с.
Температура 31 травня вночі 9-14°, вдень 22-27°,
1 червня вночі 6-11°, вдень 22-27°.
За попередніми даними:
02-03 червня:
2 червня вночі без істотних опадів, вдень місцями короткочасний дощ, місцями гроза. 3 червня місцями короткочасний дощ, місцями гроза.
Температура вночі 9-14°, вдень 21-26°.
Гідрологічна обстановка:
Річки області перебуватимуть у спокійному режимі.
Використовувався матеріал прогнозу погоди Вінницького обласного центру з гідрометеорології
Пожежна небезпека
В період 30 травня по 01 червня на території області збережеться надзвичайна 5-го класу пожежна небезпека.
Ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій і подій:
Враховуючи метеорологічну обстановку та з метою запобігання виникненню небезпечних подій керівникам районів, територіальних громад, обласних спеціалізованих служб цивільного захисту Департамент цивільного захисту рекомендує, із залученням ЗМІ, продовжувати роз'яснювальну роботу серед населення щодо:
заборони розведення багать у лісі, випалювання трави та інших рослинних рештків на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали) (https://minjust.gov.ua/.../samovilne-spalyuvannya-listya... );
дотримання правил поведінки в місцях масового відпочинку, особливо на водних об’єктах (https://dp.dsns.gov.ua/.../bezpeka-pid-chas-vidpochinku... );
високої ймовірності укусів кліщів та змій (https://www.vin.gov.ua/.../dep-cuv.../rekomendacii/klich.pdf; https://www.if.gov.ua/.../uploaded-files/oberezhno-zmii.pdf );
правил безпечного споживання ранніх овочів (https://1plus1.ua/.../so-u-sobi-prihovuut-ranni-ovoci-ta... );
дотримання правил безпечного споживання та збереження продуктів харчування
.