Пошук

ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ ПЕТРА ВОЛОДИМИРОВИЧА ДИШЛОВА

Дата: 16.05.2023 10:03
Кількість переглядів: 80

у с. Вербівка відкрито меморіальну дошку на честь Петра Володимировича Дишлова, старости села, воїна, що загинув, захищаючи Україну від російської воєнної агресії.

Всього 44 роки було йому . Добра й чуйна людина, люблячий і турботливий син, чоловік, брат, татусь...З перших днів широкомасштабної війни він у числі захисників - земляків був мобілізований і рятував життя поранених бійців, оскільки за професією був фельдшером. 16 травня 2022 року, у одному із боїв на Донеччині , поблизу села Дробишеве, загинув.

Цього дня він востаннє виходив на зв’язок . Тоді із побратимами вирушив на військове завдання в сторону Лиману в село Дробишеве, що у Донецькій області. Тривалий час вважався безвісти зниклим. У листопаді минулого року тіло загиблого Героя вдалось розшукати. Поховали Петра Володимировича у рідному селі Вербівка. Йому навіки залишиться 44.

Меморіальну дошку на честь загиблого Героя встановили на будівлі адмінприміщення старостату та ФАПу, в якому працював Петро Володимирович. Вшанувати пам’ять Захисника прийшли його родина, друзі, колеги, односельчани, учні та вчителі, а також представники Липовецької міської ради на чолі із міським головою.

Відкрила мітинг в.о. старости Галина Семчук. Право відкрити меморіальну дошку на честь пам»яті Петра Володимировича Дишлова надали родині-батькові Володимиру Леонідовичу, дружині Світлані Вікторівні, донечкам Діані та Ірині, сестрі Наталії. Освятив пам»ятний знак священник, капелан о.Василь Андрійчук. Настоятель храму Дмитрія Солунського провів поминальну молебень.

На мітингу виступив міський голова Віктор Бичков, староста села Струтинка Михайло Микулін, директор Зозівської школи, в минулому колега, Ольга Побережець.

-Сьогодні ми згадуємо нашого колегу Петра Володимировича Дишлова. Доброго і, разом з тим, принципового, відповідального очільника сілької громади, який чимало зробив для села. Його християнська сутність відповідає імені . Петро-означає кремінь, він був надійною опорою для своєї сім»ї, та шанованованою в селі і районі людиною.

Завдяки таким захисникам, як він, ми можемо вчитись, працювати, жити і вірити в те, що ми переможемо в цій війні, що наша держава має майбутнє. Наше завдання не лише сьогодні, а й завжди – пам’ятати Петра Володимировича і наших героїів не тільки в пам"яті, а й у справах.

Саме завдяки їм наша Україна завжди була, є і буде незалежною європейською державою, – наголосив голова громади.

Хвилиною мовчання вшанували пам»ять старости села

Петра Володимировича Дишлова, поклали квіти до Пам»ятного знаку і вирушили на місцевий цвинтар, де він похований.

СВІТЛА І ВІЧНА ПАМ»ЯТЬ ТОБІ, НАШ ДРУЖЕ, НАШ ЗАХИСНИКУ…Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь