Пошук

СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ДЕНЬ ЄВРОПИ

Дата: 09.05.2023 09:15
Кількість переглядів: 185

Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким відтепер 9 травня відзначатимемо День Європи. Це має стати символом єдності європейців у боротьбі зі спільним ворогом – росією.

У країнах Євросоюзу День Європи як символ єдності та миру на континенті, відзначають 9 травня. Цю дату затвердили у 1985-му році на саміті Європейської ради в Мілані, оскільки 9-го травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман запропонував створити нову форму організації держав у Європі у вигляді "наднаціональної спільноти". Метою такої спільности, за словами французького урядовця, було створення механізму попередження воєн, щоб їх не лише "не можна було уявити, а й вони були неможливими". У своїй декларації він наголошував, що економічна співпраця допоможе підвищити стандарти життя та стане першим кроком до об’єднаної Європи.

Прийміть вітання з нагоди Дня Європи! Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми – члени європейської спільноти. Це – день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. День Європи є ще однією чудовою нагодою для українців нагадати іншим і підтвердити, що українці – європейська нація.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь