Пошук

ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ ГЕРОЮ!

Дата: 19.04.2023 07:53
Кількість переглядів: 105

у Липовецькому ліцеї №2 відбулась лінійка Пам"яті , приурочена відкриттю меморіальної дошки на честь випускника школи, штурмана 18 окремої бригади армійської авіації ім. Ігоря Сікорського, в/ч 3384, СЕРГІЯ БОНДАРЕНКА.

Свій перший бойовий виліт штурман здійснив 21 квітня 2020 року.

У 2021 році за відмінне виконання поставлених завдань йому було достроково присвоєно військове звання - капітан.

В 2022 році Сергій Бондаренко був рекомендований до виконання миротворчої місії ООН в Демократичну Республіку Конго, але плани на майбутнє перекреслила широкомасштабна війна. З перших її хвилин він став на захист українського неба від окупантів. Вміло завдавав втрат ворогу. За успішне виконання бойових завдань був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

6 березня 2022 року екіпаж вилетів на виконання завдання в напрямку населеного пункту Михайлівка Миколаївської області для знищення колони військової техніки та живої сили противника. На зворотньому шляху у вертоліт влучила ракета переносного зенітно-ракетного комплексу . Весь екіпаж загинув, але бойове завдання виконав з честю. Ворожа колона була розбита вщент.

За свій короткий життєвий шлях Сергій Бондаренко здійснив 795 польотів, із них 47 бойових...

Указом Президента України за успішне виконання завдання Сергія Миколайовича Бондаренка нагороджено Орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня (посмертно).

Двадцятишестирічним , повним енергії і планів, він пішов у небо... Як сказав на мітингу його побратим: "Небо забирає кращих..."

Перед пам"яттю і подвигом Героя усі схилили в скорботі голови.

У лінійці Пам"яті взяли участь батьки Сергія Бондаренка і вся родина, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, міський голова Віктор Бичков, побратими, однокласники, учителі, ліцеїсти, громадськість.

Зі словами підтримки звернувся до сім"ї Бондаренків голова обласної ради Вячеслав Соколовий:

Він загинув за те, щоб ми з вами мали право на вільне життя. бо саме цього він хотів. Розділяємо ваше горе, бажаємо вам жити, радіти і бути щасливими.

Міський голова ВІктор Бичков зазначив, що впродовж століть росіяни прагнуть знищити в українців те, чого самі ніколи не мали – почуття власної гідності, прагнення справедливості та любов до рідної землі. Ворог хотів нав’язати нам свої цінності, мову, свою придуману історію, прагнув вкорінити свої ідеологічні погляди через інститут церкви. Однак, завдяки таким патріотам як Сергій Бондаренко та мужнім воїнам, які віддали своє життя, не вагаючись, за Україну, наш вільний народ продовжує жити, боротись і обов’язково переможе! Дорогою ціною дається свобода... В пам"ять про наших Героїв ми називаємо вулиці, відкриваємо меморіальні дошки і пам"ятаємо, що вони загинули за нас, щоб ми були єдиними, дружними, щоб стали нацією, європейським народом.

Вони продовжують жити в наших справах, в наших серцях.

Освятив меморіальну дошку о. Василь Комарницький.

Він зауважив, що дуже важливо зрозуміти, що нашими воїнами керує не ненависть , а любов до нас, до своїх рідних. За ними, за їх плечима всі ті, яких вони так люблять. І тому на вівтар свободи вони кладуть найдорожче-своє життя.

Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Воїнів та поклали квіти до меморіальної дошки.

Вічна пам"ять Герою!

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь