Пошук

Звіт постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва за 2022 рік

Дата: 10.04.2023 11:11
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

Звіт

постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного

співробітництва

 

Постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва; було обрано на 1 сесії 8 скликання рішенням №9 від 20.11.2020 року в складі:

Голова постійної комісії – Бондаренко Микола Валентинович.

Члени постійної комісії:

- Станіславський Юрій Сергійович-заступник голови комісії:

- Добровольська Людмила Вікторівна;

- Козак Людмила Василівна:

- Погорєлова Наталія Миколаївна.

Постійна комісія є органом Липовецької міської ради, у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Регламентом міської ради, Положенням про постійні комісії міської ради, Статутом об’єднаної територіальної громади, іншими законодавчими та нормативно — правовими актами.

Робота постійної комісії проводилась згідно з планом роботи міської ради, доручень громади, міського голови секретаря міської ради. Постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності та регуляторної політики в своїй діяльності взаємодіяла з іншими постійними комісіями ради, робочими групами та комісіями виконавчого комітету міської ради, управліннями та відділами міської ради та її виконавчого комітету, старостами, об’єднаннями громадян, громадськістю, підприємствами, установами та організаціями.

За 2022 рік розглянуто, погоджено та рекомендовано для розгляду на сесіях 396листів відділів та управлінь міської ради та 133 проекти рішень міської ради. Розглянуті 4 депутатські звернення, було проведено 21 засідання постійної комісії із них 12 спільних, розглянуто 133 питань соціально –економічного розвитку, бюджету та фінансів. По даним питанням винесено 133 рішень та 26 пропозицій. На контролі постійної комісії перебували питання стратегії розвитку громади, залучення додаткових коштів на надання допомоги військовим, правоохоронним органам. СБУ, служби ДСНС, приймали активну участь у заходах оборонного значення.

На кожному засіданні комісії контролювали виконання рішень ради з питань бюджету та фінансів, залучення інвестицій, вносили зміни та пропозиції щодо їх виконання. Брали участь у підготовці проекту місцевого бюджету, контролювали процедуру його представлення, розгляду, вносили зміни та доповнення, затвердження. Попередньо розглядали питання та вносили пропозиції щодо місцевих податків і зборів, встановлення податкових пільг. Виносили на розгляд ради пропозиції щодо встановлення місцевих податків і зборів, розміри їх ставок. Розглядали проекти регуляторних актів

Всі члени комісії приймали активну участь у 18 засіданнях сесій міської ради.. Крім цього, постійною комісією велась робота консультативного та методичного характеру. Співпраця депутатів постійної комісії будувалася на засадах рівноправності, взаємної поваги і була націлена, насамперед, на забезпечення зростання рівня економічного розвитку ТГ. Члени комісії опікувалися проблемами жителів громади, за необхідності надавали дієву допомогу, оперативно і кваліфіковано працювали над розв’язанням проблем згідно з профілем діяльності постійної комісії. Активно працювала комісія у питанні прийняття місцевих податків і зборів. До робочої групи з даного питання були включені всі члени комісії. Робоча група збиралася на засідання тричі, активно вивчаючи різні пропозиції з аналізом надходжень включаючи запропоновані відсотки. Вдалося членам робочої групи прийняти компромісне рішення, з рекомендацією підвищення ефективності роботи щодо збільшення надходжень до бюджету.

Двічі на рік комісією аналізується виконання міського бюджету та надаються пропозиції щодо резервів надходжень. На контролі комісії знаходиться стан використання земельних ділянок та сплати орендної плати за їх використання. Членами комісії надаються рекомендації щодо роботи з неплатниками. Щороку комісія слухає звіт директорів комунальних підприємств про їх фінансово-господарську роботу. Надає свої пропозиції щодо підвищення ефективності роботи КП та заслуховує звіт про виконання доручень, наданих депутатами керівникам КП.

Відповідно до своїх повноважень, комісія при розподілі бюджетних коштів вирішує найбільш важливі питання, враховуючи можливості міського бюджету. Основними принципами, якими керується комісія при розподілі бюджетних коштів, є поліпшення соціально-економічного становища та розвиток нашого міста, розвиток освіти, культури, спорту, вирішення комунальних питань, тощо.

Велика увага приділяється контролю за ефективним та цільовим використанням бюджетних коштів.

Наша постійна комісія тісно співпрацювала і продовжує співпрацю з іншими постійними комісіями міської ради, за необхідності надається консультаційна допомога.

 

Про виконання плану роботи

постійної комісії міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва 8 скликання за 2022рік

 

№ з/п

Назва заходу

Відмітка про виконання

I квартал

1

Про затвердження звіту про виконання Програми економічного і соціального розвитку Липовецької територіальної громади за 2021 рік.

затверджено

2

Про звіт про виконання протягом 2021 року Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Липовецької територіальної громади на період до 2030 року.

Затверджено

3

Про затвердження звіту про виконання місцевого бюджету за 2021 рік.

Затверджено

4

Про звіт голови постійної комісії міської ради з питань з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва за 2021 рік.

Затверджено

5

Проведення засідань комісії з розгляду та погодженню проектів рішень на сесії міської ради

4 засідань.

31 рішення

6

Участь у роботі сесій міської ради

4 сесій

II квартал

1

Про реалізацію державної політики у сфері забезпечення організації надання адміністративних послуг органами державної влади та місцевого самоврядування через відділ надання адміністративних послуг (ЦНАП) виконавчого комітету міської ради.

затверджено

2

Про встановлення місцевих податків та зборів на території Липовецької територіальної громади.

затверджено

3

Проведення засідань комісії з розгляду та погодженню проектів рішень на сесії міської ради

 5 засідань,

24 рішення

4

Участь у роботі сесій міської ради

5 сесій

III квартал

1

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2022-2026 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

2

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «ЦНАП – візитівка Липовецької міської територіальної громади» на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

3

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми соціального захисту населення Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

4

Про звіт про виконання завдань і заходів Комплексної програми Липовецької територіальної громади військово-патріотичного виховання, військово-професійного орієнтування молоді, рекламування та пропагування військової служби за контрактом в Збройних Силах України на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

5

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «Діти Липовеччини» на 2022-2026 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

6

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми організації відзначення державних, професійних свят, відомих громадян, ювілейних дат, днів народжень жителів громади, вшанування трудових колективів та їх працівників, знаменних та пам’ятних дат Липовеччини на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

7

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми охорони навколишнього природного середовища Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

8

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми утримання та розвитку інфраструктури доріг на території Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

9

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «Питна вода Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки» за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

10

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми розвитку інформаційного простору Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

11

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми забезпечення юридичного захисту інтересів Липовецької міської ради, міського голови та виконавчого комітету в судах та інших інстанціях на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

12

Про звіт про виконання завдань і заходів Цільової соціальної програми «Молодь Липовеччини» на 2022-2025 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

13

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту у Липовецькій територіальній громаді на 2022-2025 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

14

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «Майбутнє Липовеччини в збереженні здоров’я громадян» Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

15

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

16

Про звіт про виконання завдань і заходів Цільової програми організації харчування дітей у закладах освіти Липовецької міської ради на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

17

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми розвитку архівної справи Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

18

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми благоустрою населених пунктів Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

19

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми розвитку культури і мистецтва Липовецької територіальної громади на 2022-2025 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

20

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми розвитку туризму Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

21

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми економічного і соціального розвитку Липовецької територіальної громади за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

22

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми організації відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на послуги із водопостачання та водовідведення, що затверджуються або погоджуються рішенням Липовецької міської ради, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

23

Про звіт про виконання завдань і заходів «Комплексної оборонно-правоохоронної програми Липовецької територіальної громади на 2022-2025 роки» за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

24

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Липовецькій територіальній громаді на 2022-2025 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

25

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми розроблення містобудівної документації населених пунктів Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

26

Про звіт про виконання завдань і заходів Програми забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених та запобігання вчинення ними повторних кримінальних правопорушень на 2022-2025 роки за 1 півріччя 2022 року.

затверджено

27

Про реалізацію державної політики у сфері забезпечення організації надання адміністративних послуг органами державної влади та місцевого самоврядування через відділ надання адміністративних послуг (ЦНАП) виконавчого комітету міської ради.

затверджено

28

Про встановлення місцевих податків та зборів на території Липовецької територіальної громади.

затверджено

 29

Проведення засідань комісії з розгляду та погодженню проектів рішень на сесії міської ради

4 засідань,

56 рішень

30

Участь у роботі сесій міської ради

4 сесії

IV квартал

1

Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Липовецької територіальної громади на 2023 рік.

 

затверджено

2

Про затвердження прогнозу бюджету Липовецької територіальної громади на 2023-2025 роки.

 

затверджено

3

Про затвердження звіту про виконання місцевого бюджету за 9 місяців 2022 року.

затверджено

4

Про затвердження місцевого бюджету на 2023 рік.

затверджено

8

Проведення засідань комісії з розгляду та погодженню проектів рішень на сесії міської ради

8 засідань,

22 рішення

9

Участь у роботі сесій міської ради

5 сесій

 

ВІДВІДУВАННЯ

засідань постійної комісії міської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва протягом 2022 року

 

Дата проведення

Бондаренко М.В.

Станіславський Ю.С.

Козак Л.В

Добровольська Л.В.

Погорєлова Н.М.

20.01.2022

+

+

+

+

+

08.02.2022

+

+

+

-

-

10.02.2022

+

+

-

+

+

12.03.2022

-

+

-

+

+

04.04.2022

-

-

+

+

+

27.04.2022

-

+

+

+

-

17.05.2022

+

+

-

+

+

30.05.2022

+

+

-

+

-

21.06.2022

-

+

+

+

+

05.07.2022

+

+

-

-

+

09.08.2022

+

+

+

+

-

02.09.2022

+

+

+

+

+

28.09.2022

-

+

+

+

+

25.10.2022

-

+

+

+

-

27.10.2022

-

+

+

-

+

18.11.2022

+

+

+

+

+

28.11.2022

+

+

+

+

-

29.11.2022

-

+

+

+

+

12.12.2022

-

+

+

+

+

22.12.2022

-

+

-

+

+

28.12.2022

-

+

-

+

+

Всього засідань-21

10

20

14

18

14

Члени комісії активні в її роботі, принципово вивчають питання віднесені до її компетенції. В цілому у звітному періоді постійна комісія працювала злагоджено, професійно, відповідально

 

План роботи

Постійна комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва на I квартал 2023 року

 

1. Про звіт міського голови про діяльність виконавчих органів ради за 2022 рік.

2. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «ЦНАП – візитівка Липовецької міської територіальної громади» на 2022-2024 роки.

3. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми соціального захисту населення Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки.

4. Про звіт про виконання завдань і заходів Комплексної програми Липовецької територіальної громади військово-патріотичного виховання, військово-професійного орієнтування молоді, рекламування та пропагування військової служби за контрактом в Збройних Силах України на 2022-2024 роки.

5. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2022-2026 роки.

6. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «Діти Липовеччини» на 2022-2026 роки.

7. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми організації відзначення державних, професійних свят, відомих громадян, ювілейних дат, днів народжень жителів громади, вшанування трудових колективів та їх працівників, знаменних та пам’ятних дат Липовеччини на 2022-2024 роки.

8. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми утримання та розвитку інфраструктури доріг на території Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки.

9. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «Питна вода Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки».

10. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми інформатизації Липовецької територіальної громади на 2022-2026 роки.

11. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми розвитку інформаційного простору Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки.

12. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми забезпечення юридичного захисту інтересів Липовецької міської ради, міського голови та виконавчого комітету в судах та інших інстанціях на 2022-2024 роки.

13. Про звіт про виконання завдань і заходів Цільової соціальної програми «Молодь Липовеччини» на 2022-2025 роки.

14. Про звіт про виконання завдань і заходів Програми «Майбутнє Липовеччини в збереженні здоров’я громадян» Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки.

15. Про хід виконання програми місцевих стимулів для медичних працівників Липовецької територіальної громади на 2022-2024 роки.

16. Про звіт про виконання завдань і заходів Цільової програми організації харчування дітей у закладах освіти Липовецької міської ради на 2022-2024 роки.

17. Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Липовецької територіальної громади на 2022 рік.

18. Про звіт про виконання Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Липовецької територіальної громади на період до 2030 року.

19. Про затвердження звіту про виконання місцевого бюджету за 2022 рік.

20. Проведення засідань комісії та участь у засіданнях сесій міської ради.

 

Голова постійної комісії міської ради

з питань фінансів, бюджету,

планування соціально-економічного розвитку,

інвестицій та міжнародного співробітництва Бондаренко М.В.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь