Пошук

У СІМ"Ї ЗАХИСНИКА НАРОДИВСЯ СИН СВЯТОСЛАВ

Дата: 24.03.2023 15:53
Кількість переглядів: 303

У сім"ї війтівчанина, нашого захисника Сергія Савченка, нещодавно сталася гарна подія-народився син. Хлопчику дали чудове українське ім"я Святослав.

З нагоди цього, сьогодні в родину завітали із подарунками заступник міського голови Анатолій Дацький, староста села Війтівці Петро Канішев.

Привітали щасливих батьків із поповненням сім"ї, в якій вже є двоє діток-дівчинка та хлопчик.

Анатолій Дацький побажав новонародженому рости здоровим та щасливим під мирним українським небом.

-Відтепер ваше життя буде сповнене радістю, щастям і величезним сенсом, звернувся він до татка. Нехай ваш син росте здоровим, щасливим і успішним вам на радість, успадкувавши найкращі якості своїх батьків. Нехай віднині кожен день у вашій родині починається з посмішки та гарного настрою.

Петро Канішев поцікавився справами молодого батька, планами на майбутнє і побажав сім"ї щасливого життя.

Коли над Україною нависла загроза втратити єдність та цілісність , Сергій , не роздумуючи, добровольцем став на захист рідної землі. Тоді, ще зовсім молодий хлопець не знав, яка це вкрай небезпечна і тривала справа.

Служив у окремій механізованій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка. 2014 року незначні сили бригади перебували у Харківській області і в серпні 2014 року ротно-тактична група була направлена на Донбас у спробі деблокувати оточені під Іловайськом війська.

Сергій відправився на бойові позиції пізніше, у 2018 році. За роки відстоювання волі і незалежності України чимало побачив і навчився всьому, але головне запам"ятав-не залишати побратимів у біді.

В травні 2021 року демобілізувався.

Після того всього , що пережив, став на життя дивитись по іншому. Зрозумів, що воно не таке довге, як видається, вже знав йому достеменно ціну.

Зустрів жінку, яку покохав. Байдуже, що у неї є двоє діток, полюбив і їх, став їм за батька.

Коли ворог пішов на Україну широкомасштабною війною, в числі перших -24 лютого був мобілізований до лав ЗСУ. У цей же день одружився зі своєю Марічкою. 8 березня минулого року вже був у складі 115 окремої механізованої бригади, її гасло «Народжені вогнем». Цього разу захищав місто Донець Сіверський в районі коксохімічного комбінату. Двічі бригаду повертали на цю позицію, коли втретє її захищали разом із комбатом, у бою під час виконання завдання комбат загинув, а група бійців попала в оточення кадирівців поблизу с. Воєводівка. Важко пережили бійці цю втрату.

З часом, під прикриттям морпіхів, з оточення вдалось всім вийти.

У бою Сергій Савченко отримав важку контузію і осколкове поранення. На щастя, осколок пройшов мимо серця воїна. Після лікування у шпиталі, був комісований. Повернувся додому у червні минулого року. Живе зі своєю дружною сім»єю в будиночку, який придбали в рідному селі. Тепер у сім»ї з»явився ще один козак Святослав, якого татко виховає справжнім патріотом України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь