Пошук

Звіт старости сіл Скитка, Теклинівка, Хороша про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:11
Кількість переглядів: 207

Про звіт старости сіл Скитка, Теклинівка, Хороша та в.о. старост сіл Нападівка, Вікентіївка, Богданівка та Славна, Ганнівка, Улянівка про виконання повноважень у 2022 році

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими документами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Липовецькою громадою звітую про роботу старости сіл Скитка, Теклинівка, Хороша за 2022 рік.

За посадою та як член виконавчого комітету Липовецької міської ради, представляю інтереси жителів сіл Скитка, Теклинівка, Хороша.

Загальна площа старостинського округу становить 3 450,9 га, в тому числі площа населених пунктів становить 357,6 га, з них: с. Скитка – 218,0 га, с. Теклинівка – 32,8 га., с. Хороша – 106,8 га.

Станом на 01.01.2023 року нараховується всього 304 дворів: в с. Скитка – 168, с. Теклинівка – 42, с. Хороша – 94. Загальна кількість зареєстрованих - 831 особа, з них в с. Скитка 458 осіб, з яких 117 осіб пенсійного віку, в с. Теклинівка – 136 осіб, з яких 30 осіб пенсійного віку, в с. Хороша – 244 особи, з яких 76 осіб пенсійного віку. Без реєстрації проживає 46 осіб, в тому числі внутрішньопереміщених – 3 особи.

На території зареєстровано 43 дітей дошкільного віку, та шкільного – 100 дітей.

Міграційний рух населення протягом 2022 року наступний:

вибуло – 25 осіб, з них померло 19 осіб;

прибуло – 8 осіб, з них народилось 2 особи.

 

Соціальний захист населення

На підвідомчій території проживають:

10 багатодітних родин, в яких виховується 19 дітей; 

1 сім’я, в якій 2 дітей під опікою;

22 учасники бойових дій: 2 – воїни-інтернаціоналісти, 20 – учасники АТО/ООС;

10 одиноких пристарілих громадян обслуговується соціальними працівниками;

2 одиноких пристарілих громадян оформлено на постійне перебування в Росошанський відділ надання соціальних послуг в умовах денного та стаціонарного проживання /перебування.

Функціонують: 2 фельдшерсько-акушерські пункти, сільська бібліотека, сільський клуб, 3 магазини, поштове відділення.

Я, як староста, та член виконавчого комітету, беру участь у засіданнях сесії, виконавчого комітету міської ради, виконую доручення міської ради, її виконавчого комітету, міського голови, інформую їх про виконання доручень.

Прийом громадян проводжу по місцю роботи та за місцем проживання жителів села в межах робочого та в позаробочий час. Здійснюю моніторинг стану дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства, реалізацію ними права на працю та медичну допомогу.

Протягом звітного періоду було видано довідок різного характеру – 401:

на оформлення субсидії на пічне опалення – 1 справа, на газове опалення – 134 справи, з них 14 справ оформлено безпосередньо в старостаті, також в старостаті оформлено 37 справ для ВПО та видано довідки ВПО для отримання допомоги, адресної одноразової матеріальної допомоги на лікування – 5 справ, адресної одноразової матеріальної допомоги для сімей військовослужбовців ЗСУ – 42 справи та 4 справи по догляду за людьми похилого віку за 80 років. В межах компетентності старости виконувалися нотаріальні дії – 32 послуги. Здійснювався облік, ведення та зберігання погосподарських книг.

Протягом року здійснюється оповіщення військовозобов’язаних, ведеться облік учасників АТО/ООС, бойових дій та військовослужбовців ЗСУ. Також ведеться облік пільгових категорій, які проживають на території сіл.

Здійснюється контроль за своєчасною сплатою податків отриманих з прибутку фізичних осіб та земельний податок, проводиться роз’яснювальна робота щодо погашення боргів.

Не допускаю дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики встановленими законодавчими актами України, актами міської ради, правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Жителі сіл Скитка, Теклинівка, Хороша беруть активну участь в культурному житті сіл (майстер клас по виголеною дідухів, відкриття пам’ятника жертвам голодомору), в його благоустрою (чистка кладовищ, впорядкування подвір’їв, прилеглих до них територій).

За звітний період проведені наступні роботи:

підтримувався задовільний стан на території населених пунктів, проводились заходи з обкошування трави, вирубки сухих дерев, чагарників;

постійно здійснювалася робота щодо чистки, покосу та утримання кладовищ (3);

за підтримки жителів села Скитка придбано та встановлено пам’ятник жертвам голодоморів;

за спонсорські кошти відремонтовано пам’ятник в с. Скитка воїнам односельчанам;

проведено поточний ремонт з подальшим розписом чотирьох зупинок громадського транспорту;

здійснено відновлення електропостачання в сільську бібліотеку;

завдяки БО «БФ-Громаді» та за підтримки батьків учнів проведено заміну вікон на енергозберігаючі в чотирьох класах місцевої школи;

за допомогою ФГ «Україна» здійснено вивіз сміття з місцевих кладовищ;

здійснено підсипку грансумішю містка при в’їзді в с. Скитка;

до Дня захисників України за рахунок коштів Липовецької міської ради отримали продуктові набори в кількості 2 штук, для сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ;

привітання, у вигляді солодощів, до Дня Святого Миколая, за рахунок коштів БО «БФ-Громаді», отримали 96 дітей дошкільного та шкільного віку;

цінні подарунки отримало три ювіляри, яким протягом 2022 року виповнювалося 90 та 95 років;

у березні місяці працівники старостату, сільський бібліотекар та фельдшер прийняли участь у суботнику з прибирання прилеглих територій;

за допомогою ФГ «Україна» було здійснено підгортання стихійного сміттєзвалища в с. Теклинівка;

за рахунок ФГ «Україна» проводилася розчистка від снігу основних проїзних доріг сіл;

в звітному періоді земельною комісією Липовецької міської ради були розглянуті 2 заяви мешканців сіл про вирішення спірного питання щодо меж земельних ділянок;

в січні місяці офіс Скитківського старостату переїхав в відремонтоване та облаштоване приміщення;

за звітний період видано 8 ордерів на видалення та розчистку аварійних дерев;

з лютого 2022 року жителями старостату сформовано та відправлено на передові позиції ЗСУ 11 машин продовольчої допомоги, в яку входили тушкованки, каші з м’ясом, вареники, голубці, котлети власного виробництва, овочі, фрукти, хліб, домашня випічка, консервація, квашені овочі, зокрема відправлено 13 буржуйок, які виготовили працівники тракторної бригади для передової.

З метою покращення умов життя та побуту населення протягом 2023 року заплановано реалізацію наступних питань:

встановлення оберегу (дерев’яного хреста) при в’їзді в громаду;

фарбування воріт на кладовищах в с. Теклинівка та с. Хороша;

поточний ремонт кімнати в офісі старостату, зі встановлення пічного опалення для економії енергоресурсів (додатково буде обігріватись кімнати відведені для ФАП-у);

встановлення паркових лавок біля будівлі старостату;

озеленення території біля старостату;

встановлення огорожі на дитячому майданчику в с. Хороша.

Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності міському голові Бичкову Віктору Михайловичу, працівникам Липовецької міської ради, робітникам всіх установ, депутатам, підприємцям, вихідцям одноосібникам, керівництву ПрАТ «Зернопродукт», БО «БФ-Громаді», та ФГ «Україна» – всім, хто доклав зусиль для покращення життя нашої громади.

Дякую за увагу!

 

Староста сіл Скитка, Теклинівка, Хороша та в.о. старост сіл Нападівка, Вікентіївка, Богданівка та Славна, Ганнівка, Улянівка Віктор РОМАНОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь