Пошук

Звіт звіт старости села Зозівка про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:08
Кількість переглядів: 98

Фото без описуПро звіт старости села Зозівка про виконання повноважень у 2022 році

Відповідно до частини шостої статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2 розділу 6 Положення про старосту, затвердженого рішенням 7 сесії міської ради 8 скликання від 29 січня 2021 року № 153, звітую про свою роботу у 2022 році.

На території села Зозівка проживає 410 осіб, в т. ч.: дітей дошкільного віку – 24, школярів – 38, пенсіонерів – 70. 7 багатодітних сімей, в яких виховується 28 дітей.

Протягом 2022 року видано 411 довідок, вчинено 5 нотаріальних дій, розглянуто 53 звернення громадян з різних питань. Надано 6 відповідей на запити нотаріальних контор. Постійно здійснювалась допомога жителям села в оформленні субсидій та соціальної допомоги, проводились акти обстежень умов проживання багатодітних та сімей з особами з інвалідністю.

В селі функціонує дитячий садочок на одну мішану групу (25 дітей), який щоденно відвідують 12-13 діток. Працюють у закладі: завідувач, два вихователі, кухар, помічник вихователя. За кошти міського бюджету, благодійної допомоги від ТАС «АГРО», «Рідні лани» та орендаторів села ПАНАСЮКА Юрія Сергійовича, ПАНАСЮКА Володимира Сергійовича, МАРКІВСЬКОГО Руслана Володимировича здійснено капітальний ремонт покрівлі дитячого садка. Дошкільний заклад забезпечений продуктами харчування, підтримується належний температурний режим. На опалювальний період паливом (дровами) забезпечений. Власними силами зроблений ремонт у приміщенні старостату.

Працює сільська бібліотека та клуб. В зв’язку з війною, працівниками закладів проводився лише один захід для дітей: «Козацькому роду нема переводу».

Не залишалися осторонь одинокі пристарілі громадяни (5 осіб), періодично здійснюється їх відвідування, надались продукти харчування.

2022 рік був складним, розпочалась війна, яка зненацька внесла корективи у наше мирне життя та у нашу роботу. Вперше, ми зіткнулися з труднощами роботи у воєнний стан.

Але поряд з цим, життя продовжувалось. І, в першу чергу, необхідно було подбати про осіб, які прибули і шукали захисту у нас. Так, до нашої громади приїхало понад 60 осіб, які потребували вирішення нагальних проблем: постановка на облік, поселення на проживання, допомога продуктами харчування, одягом. Спільно з Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» надавалася гуманітарна допомога. Приходилось шукати волонтерів, які неодноразово допомагали, як внутрішньо переміщеним особам, так і сім’ям військовослужбовців, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям. Дана робота продовжується і далі.

З села Зозівка мобілізовано на строкову військову службу в Збройні Сили України 14 військовозобов’язаних. Ведеться облік військовозобов’язаних, постійна співпраця з другим відділом Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, проводиться оповіщення.

В селі активно розвинутий волонтерський рух. 1-2 рази на місяць жителі передають на фронт тушкованки, згущене молоко, випічку власного виробництва, голубці, вареники, овочі та фрукти, теплі речі, виготовлено багато маскувальних сіток.

За звітний період проводились роботи щодо благоустрою та наведення належного санітарного стану на території населеного пункту. Власними силами та з допомогою жителів села видаляли аварійні дерева, розчищали кущі по вулицях Шевченка, Молодіжній, Гагаріна. Упорядковано, розчищено чагарники на сільському кладовищі, яке постійно підтримується в належному стані. Відремонтовано та розфарбовано жителями села автобусну зупинку. Вагомий внесок у фінансування робіт надавався сільгоспвиробниками «Рідні Лани», ТАС АГРО, та інші.

Як член виконавчого комітету, брала участь в усіх його засіданнях. Працювала і над поповненням міського бюджету. Завдяки чому забезпечено збір земельного податку на території громади.

Разом з жителями села старались зробити все можливе, щоб наше село процвітало. В зв’язку з теперішньою ситуацією в країні, багато чого осилити не змогли.

Є над чим працювати далі, ці питання на перспективу:

ремонт доріг, які знаходяться в жахливому стані, особливо вулиці Шевченка, Пирогова та потребують хоча б підсипання щебеневою сумішшю;

вивезення твердих побутових відходів з господарств громадян, що призводить до засмічування лісосмуг, ярів, річок;

встановлення та облаштування дитячого майданчика та парку для жителів громади.

 

Староста села Зозівка Галина СЕМЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь