Пошук

Звіт старости сіл Зозів і Олександрівка про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 09:07
Кількість переглядів: 145

Фото без описуПро звіт старости сіл Зозів, Олександрівка про виконання повноважень у 2022 році

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно – правовими актами, я, Некрут Наталія Миколаївна, староста сіл Зозів і Олександрівка Вінницького району Вінницької області, звітую про свою роботу за 2022 рік.

На підвідомчій території сіл Зозів і Олександрівка площею 5068,1 га проживає 1440 чоловік населення, в тому числі: працездатного – 596 чоловік, шкільного віку - 175 дітей, дошкільного віку - 50дітей, пенсіонерів - 375 чоловік. На території села Зозів функціонує Зозівський ПАЛ, в якому навчається 238 дітей і працює 71 чоловік, Зозівська школа – ліцей, в якій навчається 175 учнів, працює 35 чоловік, дошкільний навчальний заклад, який відвідують 18 діток, працює 8 чол., в тому числі: 3 сезонних. Амбулаторія ЗПСМ, яка обслуговує крім Зозова, ще села Зозівку і Вербівку, а працює 4 людини на 0,5 ставки, один лікар – інтерн, 1 - зубний лікар - приватної практики. Також функціонує сільський будинок культури, в якому працює на 0,5 ставки завклуб, 0,5 ставки - художній керівник, 6 гуртків художньої самодіяльності та 2 вокальних колективи працюють в зимовий період в жахливих умовах, в холоді (маючи цілу дроварню дров, заготовлених силами і коштами старости і працівників). В сільській бібліотеці з 10-ти тисячним книжковим фондом працює 1 людина на 0,5ставки заробітної плати, в холодних умовах при наявності газового конвектора. Поштове відділення в складі трьох чоловік з навантаженням 0,5 ставки. На ветеринарній дільниці працює один ветфельдшер. На території села працює комплекс по зберіганню та переробці зерна, в якому зайняті 56 чоловік, один працівник обслуговує 10 одиноких пристарілих, один працівник з благоустрою прибирає територію села. Функціонують 5 фермерських господарств, в яких офіційно працює 10 чоловік

На території села Зозів проживає 111 тимчасово переміщених осіб, з них 30 дітей до 18-ти років. Налагоджена тісна співпраця з усіма керівниками та колективами установ та організацій.

Робота старости включає різні сфери діяльності та напрями. З березня 2022 року брала активну участь у волонтерстві. В Зозові було організовано 3 пункти збору гуманітарної допомоги ЗСУ та потерпілим, як коштами, медикаментами, одягом та продуктами. Допомога відправлялась, як адресно, так і через міську раду. До цього часу в Зозові працює волонтерська група, яка у складі волонтерської організації «Подільська ластівка».

У 2022 році брала участь у засіданнях виконкому міської ради, була активною в обговоренні і вирішенні усіх питань, які виносились на розгляд.

За звітний період здійснила 548 прийомів громадян, під час яких намагалась позитивно вирішити їх проблеми, звернення і прохання. Відвідувала на дому пенсіонерів, осіб з інвалідністю, співпрацювала з усіма службами міської ради.

За рік видано 542 довідки, здійснено 30 нотаріальних дій, опрацьовано та оформлено 107 субсидій, оформлено документів для отримання матеріальної допомоги 10 жителям села.

Цілий рік працювала в питаннях організації проживання, розселення в приватному секторі та отримання належної допомоги тимчасово переміщеним особам. Забезпечувала продуктами, паливом, новорічними подарунками, гуманітарною допомогою, організовувала зустріч ТПО із службами по наданню правової допомоги, консультативної допомоги з Міжнародною організацією Міграції. Налагоджена співпраця з поліцією, в особі дільничного інспектора Бондарчука Дмитра Леонідовича. Тісно співпрацюємо з 2 відділом Вінницького РТЦК та СП, здійснюємо оповіщення військовозобов’язаних, від чого маємо неприємні наслідки (прокльони та погрози).

Фактично з початку року почала роботу з благоустрою. Неодноразово організовувались суботник по розчистці придорожніх територій села, території після вирізки дерев «Зеленбудом» на початку села, в яких брали участь жителі села і тимчасово переміщені особи. Проводимо щовесни акцію «Подаруй своєму селу яблуневий сад», під час якої висаджуємо саджанці плодових дерев.

Разом з громадою проведено благоустрій кладовища, центральної території села, автобусних зупинок, дитячих та спортивних майданчиків, стадіонів, базарної площі. На облаштування центральної автобусної та її розфарбовування затрачено власних та спонсорських коштів в сумі 3000 гривень.

Розпочала ще у 2021 році роботу з будівництва третьої гілки водогону по вулицях Шевченка, Соборна, Першотравнева, Молодіжна. За спонсорські кошти ПСП Агрофірми «Нападівська» збудовано свердловину, здійснено підведення водогону до дитячого садочка. У 2022 році за кошти населення проводилися роботи по будівництву водогону протяжністю 8 км.

В кінці цього року за допомогою ТОВ «ТАС АГРО-ЗАХІД» вивезено 66 тонн грансуміші для підписання вуличних доріг, за їх кошти також придбано генератор бензиновий. За кошти ПСП Агрофірми «Нападівська» вивезено 10 тонн грансуміші на вул. Визволення.

Для дітей шкільного віку за кошти ТОВ «ТАС АГРО-ЗАХІД придбано новорічні подарунки та музикальне обладнання.

За кошти ФОП Марківського Руслана Володимировича придбано подарунки для дошкільнят, зроблений ремонт кабінету дитячого прийому в амбулаторії ЗПСМ, ремонт підвального приміщення і облаштування сховища для дитячого садочка. Для проведення Дня захисту дітей та свята Миколая була залучена спонсорська допомога сільських підприємців.

Також хочу вас запевнити, що я і надалі братиму активну участь у громадському житті громади, та буду продовжувати відстоювати інтереси жителів підвідомчих мені населених пунктів.

У завершенні свого звіту висловлюю подяку жителям села Зозів за підтримку, довіру, допомогу та внесок у розвиток нашої громади, міському голові, депутатському корпусу, працівникам міської ради, робітникам всіх установ та закладів, підприємцям, одноосібникам, всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашої громади.

Бажаю всім нам успіху та витримки, щоби дожити до кращих часів, а ніж ті, які ми зараз з вами переживаємо. Вірю в перемогу та краще майбутнє нашої України.

 

Староста сіл Зозів, Олександрівка Наталія НЕКРУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь