Пошук

Звіт старости сіл Троща, Гордіївка про виконання повноважень у 2022 році

Дата: 03.02.2023 08:40
Кількість переглядів: 115

Про звіт старости сіл Троща, Гордіївка про виконання повноважень у 2022 році

Відповідно до частини четвертої статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Положення про старосту, затвердженого рішенням 7 сесії Липовецької міської ради 8 скликання від 29 січня 2021 року № 153, виконую повноваження старости на території сіл Троща, Гордіївка з 5 січня 2021 року, та надаю звіт про проведену роботу в 2022 році.

На підвідомчій території нараховується 240 дворів, в яких проживає 519 чоловік, в тому числі – 54 тимчасово переміщені особи. Територія громади всього – 2026,42 га. Основні орендарі земель: ПрАТ «Зернопродукт МХП», ТзОВ «Вінниця Фрут Поділля», ТОВ «Послуга ЛТД», «Колорит Агро», ТОВ «Трощанське», ПП. Тригуб Г. І.

Діють магазин, клуб, бібліотека, ФАП, пересувне відділення поштового зв’язку № 76, Трощанська гімназія Липовецького ліцею № 2 Липовецької міської ради.

В 2022 році мною опрацьовано 150 звернень громадян, вчинено 10 нотаріальних дій, видано 146 довідок, прийнято 52 вхідних документи, відправлено 52 вихідних документів, надано допомогу в оформленні документів на субсидію 46 громадянам.

Оформлено документи та подано до Липовецької міської ради на розгляд комісії про надання допомоги 23 громадянам, постійно надаються консультації з питань оформлення пільг та пенсій, та інших видів послуг.

Постійно проводиться робота з призовниками, офіцерами запасу та резервістами, здійснюється звірка облікових даних із даними 2-го відділу Вінницького РТЦК та оповіщення даної категорії громадян.

Протягом 2022 року проводилась постійна робота по відвідуванню та наданню допомоги дітям, які проживають в малозабезпечених, багатодітних сім’ях, дітям з інвалідністю та дітям тимчасово переміщених осіб.

У звітному році були зібрані кошти від жителів сіл Троща, Гордіївка на допомогу ЗСУ в сумі 19 625 гривень та передані до Липовецької міської ради. Також неодноразово проводився збір продуктів харчування, солодощів, яблук та інших продуктів від підприємців та жителів громади, виготовлялась тушонка, каші, вареники та передано до військових частин.

Налагоджена робота з тимчасово переміщеними громадянами, яким доставлялись та передавались продуктові набори, дитяче харчування, предмети гігієни та інші товари першої необхідності від Липовецької міської ради, громадських та благодійних організацій.

За ініціативи місцевих жителів та сприяння міської ради, старости (допомога будівельними матеріалами, транспортом, розробкою проектів) в селі Троща відновлено гончарне ремесло. Вироби місцевих майстрів неодноразово демонструвались на презентація та масових заходах, які проводились в територіальній громаді та області, здійснювались екскурсії на місце виготовлення гончарних виробів, було організовано 10 денний відпочинок дітей шкільного віку в літньому таборі відпочинку та проведення екскурсій на місцевості.

Налагоджена співпраця з ветеранською організацією громади, проводились заходи до дня пам’ятних дат, здійснено висадку дерев туї біля могил ветеранів.

У зв’язку з відсутністю церкв на території сіл, мною було забезпечено приїзд священника Василя УПЦ на релігійні свята для проведення релігійних обрядів (Хрещення Господнє, Великдень та інше)

За сприяння і співфінансування Липовецької міської ради та Благодійного фонду МХП/Громаді та за моєї участі в 2022 році реалізовано проєкти в с. Троща «Пішохідний місток, як елемент об’єднання громади», в с. Гордіївка - «Дитячий майданчик Лунтик» - місце щасливого дитинства», здійснено монтаж та встановлено сучасну автобусну зупинку в с. Гордіївка.

Разом із керівництвом Трощанської гімназії проведено ремонт водогону на даному об’єкті, кошти на придбання матеріалів надала Липовецька міська рада.

За кошти жителів громади проведено інтернет у селах Троща, Гордіївка.

Підсипано щебнем окремі місця вулиць: Коцюбинського, Хутірська, Польова. Матеріал надала Липовецька міська рада, транспорт - ПрАТ «Зернопродукт» МХП, грейдер на розгортання щебня забезпечив староста.

Завдяки ініціативі та безпосередній моїй участі в селех Троща, Гордіївка розпочато збір твердих побутових відходів КП «Липовець комунсервіс» Липовецької міської ради. На виконання розпорядження Липовецького міського голови здійснено рекультивацію сільського сміттєзвалища, ліквідовано 8 стихійних сміттєзвалищ за допомогою місцевих жителів, здійснюється поточний ремонт та обслуговування лічильників.

На території громади постійно проводиться обкошування узбіччя доріг, скверів, кладовищ, побілка дерев та опор ліній електропередач. В селі Гордіївка біля кладовища облаштовано місце для збору сміття та встановлено туалет, здійснено розчистку придорожніх смуг в селах Троща, Гордіївка, протяжністю 3,7 км, всі ці роботи проводились силами жителів громади та старостою, пальне для проведення цих робіт надавав ПрАТ «Зернопродукт» МХП та місцеві підприємці.

Хочу подякувати керівникам підприємств, орендарям, приватним підприємцям, жителям громади, які надали посильну допомогу для вирішення нагальних питань життєдіяльності громади.

Разом із громадою ми і надалі будемо працювати над вирішенням питань надання послуг жителям сіл нашої громади, проведення благоустрою та вирішення нагальних питань життєдіяльності.

Бажаю всім Миру та Перемоги, Слава Україні!

 

Староста сіл Троща, Гордіївка Василь ЧИГРИН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь