Пошук

ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ. КОМУ НАДАЮТЬСЯ ТА ЯК РОЗРАХОВУЮТЬСЯ

Дата: 01.02.2023 16:47
Кількість переглядів: 88

🔋На які послуги надається житлова субсидія❓

🏠Житлова субсидія – адресна допомога, надається для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

🏚Субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива надаються один раз на рік і призначаються, якщо домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

🔋Як розраховується розмір субсидії❓

🧮Житлова субсидія розраховується окремо на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня). Розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов’язкового платежу.

📝Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 №409 встановлено соціальну норму житла та соціальні нормативи, у межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Тож, знаючи доходи осіб зі складу домогосподарства, а також членів їх сімей, можна самостійно розрахувати розмір обов’язкового платежу і орієнтовний розмір субсидії.

📝Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 № 1156, розмір обов’язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожного домогосподарства індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

#Вінниця #субсидія #пенсія #ПенсійнийФонд #ПФУ #вебпортал #Вінниччина #ВінницькаОбласть #ПФУзавждиОнлайн #UkraineNOW #ЗмінюємосяЩобБутиПоруч


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь